Sneeuwscooter expeditie Spitsbergen, 6 dagen

Op de sneeuwscooter door het einde van de wereld

Uw 6-daags sneeuwscooter avontuur in het kort

 

Tussen de Noordpool en het vaste land van Noorwegen ligt een wel heel bijzondere eilandengroep; Svalbard. Hier leven meer ijsberen dan mensen. Op het grootste eiland van deze Arctische archipel, Spitsbergen, beleeft u een werkelijk onvergetelijke 6-daagse sneeuwscooterreis te midden van onvoorstelbaar natuurschoon. Op uw sneeuwscooter rijdt u door fenomenale landschappen van diepe, met ijs bedekte fjorden, oneindige sneeuwmassa's, hoge witte bergen en fonkelende gletsjers. Met enig geluk komt u tijdens deze meerdaagse sneeuwscootertocht een ijsbeer, poolvos of groepje rendieren tegen. U maakt maar liefst vier avontuurlijke dagtochten op uw sneeuwscooter van in totaal zo’n 400 kilometer. U verblijft drie nachten in de ca. 2.000 inwoners tellende hoofdplaats van Spitsbergen, Longyearbyen. Drie dagen gaat u op expeditie naar de meest noordelijke gelegen commerciële lodge ter wereld waar u twee nachten verblijft op een verbluffende plek. De lodge is gelegen in een kleine, verscholen baai aan de majestueuze gletsjer Nordenskiöldbreen. Uiteraard rijdt u daar, onder begeleiding van een gespecialiseerde, Engelstalige gids, op de sneeuwscooter naar toe! Avontuur en onvergetelijke momenten gegarandeerd tijdens deze Arctische sneeuwscooterexpeditie aan de uiterste rand van de beschaving!

 

U heeft de keuze om vanaf de luchthaven Amsterdam Schiphol, Brussels Airport of Düsseldorf International Airport naar Longyearbyen te vliegen.

Enkele hoogtepunten van dit sneeuwscooter avontuur

 

 • Avontuurlijke sneeuwscooter expeditie
 • De onvoorstelbare, ongerepte oernatuur van Spitsbergen
 • Ca. 400 kilometer sneeuwscooteren met een kleine, internationale groep
 • Rijden over gletsjers en zeeijs
 • Kans op het zien van IJsberen
 • Slapen in de meest Noordelijke commerciële lodge ter wereld

 

Uw reis van dag tot dag

 

Klik op een dag om deze te beleven.

 • Dag 1. Op naar Spitsbergen!
  Dag 1. Op naar Spitsbergen!
 • Dag 1. Op naar Spitsbergen!
  Dag 1. Op naar Spitsbergen!
  In de vroege avond stapt u op de luchthaven Schiphol, Brussel of Düsseldorf (de keuze is aan u) in het vliegtuig voor uw vlucht naar de Noorse hoofdstad Oslo, waar u na een korte overstap doorvliegt naar de kleine luchthaven van de hoofdplaats van Spitsbergen; Longyearbyen. Rond 01.00u in landt u in een illustere, praktisch onbewoonde wereld vol gletsjers en hoge bergen. De transfer naar uw hotel staat al op u te wachten en brengt u snel naar uw hotel waar u incheckt voor uw eerste twee nachten.
  Tarieven
 • Dag 2. Verkenning van Spitsbergen
  Dag 2. Verkenning van Spitsbergen
 • Dag 2. Verkenning van Spitsbergen
  Dag 2. Verkenning van Spitsbergen
  U bent wakker geworden op Spitsbergen en aan alles merkt u dat u op een speciale plek op aard bent. Het uitzicht vanaf het hotel op de omliggende bergen is van grote schoonheid en het plaatsje Longyearbyen ademt een sfeer van avontuur. Dit geldt overigens ook voor het interieur van het hotel waar u verblijft. U schuift aan voor een smaakvol ontbijt waarna u zich opmaakt voor uw eerste sneeuwscooteravontuur op Spitsbergen. Nadat u uw gids heeft begroet wordt u in ca. 5 minuten naar het expeditie-huis gebracht waar u krijgt uitgelegd hoe een sneeuwscooter te besturen. U krijgt uw essentiële thermokleding uitgereikt zodat u er heerlijk warmpjes bijzit op de sneeuwscooter. Dan wordt het rijd om te vertrekken! U maakt een geweldige dagrit van ca. 100 kilometer door fascinerende Arctische landschappen van diep fjorden en hoge bergen. Al snel heeft u het besturen van de een sneeuwscooter onder knie en geniet u van het rijden door de ongekende natuur. Met een beetje geluk ziet u wilde dieren zoals zeehonden, rendieren, poolvossen en misschien wel een ijsbeer! Eén van de landschappelijke hoogtepunten vandaag is de stop bij de gletsjerfront van de majestueuze Van Post gletsjer. Vergeet uw camera niet want u kunt er fraaie foto’s maken. De warme expeditielunch welke u onderweg in de oernatuur nuttigt zal u goed smaken. In de loop van de middag keert u terug naar Longyearbyen. De avond heeft u vrij te besteden. Er zijn uitstekende restaurants en wellicht duikt u een cafeetje in om kennis te maken met de internationale leefgemeenschap op Spitsbergen.
  Tarieven
 • Dag 3. Op expeditie
  Dag 3. Op expeditie
 • Dag 3. Op expeditie
  Dag 3. Op expeditie
  Na een goede nachtrust staat het Scandinavisch ontbijtbuffet ’s morgens al op u te wachten. Na het ontbijt bepakt u uw tas voor de komende drie dagen want u verlaat Longyearbyen voor een avontuurlijke Arctische sneeuwscooterexpeditie. Rond 10.00u wordt u begroet door de gids en zal hij u alle informatie geven over de komende drie dagen. Vervolgens wordt u weer naar het expeditie-huis gebracht en stapt u op uw inmiddels vertrouwde vervoersmiddel. De gids heeft gelet op de weersomstandigheden de mooiste route uitgestippeld. Vergeet onderweg niet om u heen te kijken en de buitengewone natuur in u op te nemen. De route voert u door glooiende valleien, langs hoge bergen en over gletsjers. Onderweg wordt op een prachtige plek de expeditie-lunch genuttigd. In de loop van de middag komt u aan bij de sprookjesachtige fjord Billefjorden en uw eindbestemming van vandaag; de Nordenskiöld lodge. De lodge, verscholen midden in de gletsjermoreen, van de beeldschone Nordenskiöldgletsjer, is uw thuis voor de komende twee nachten. Vroeger verbleven op deze plek jagers en ontdekkingsreizigers in primitieve onderkomens. Tegenwoordig vindt u hier de meest noordelijke commerciële lodge ter wereld. De moderne lodge biedt alle comfort welke u nodig heeft, maar heeft wel haar Arctische stijl behouden. U heeft de tijd om u te installeren terwijl de gids met de voorbereidingen voor het diner begint. Een smaakvol expeditie diner en een heerlijke warme sauna zijn de kersen op de taart van deze avontuurlijke dag. U kunt de avond uitgebreid ontspannen en genieten van de wonderlijke natuur om u heen. Het uitzicht op de gletsjerfront is van grote schoonheid. Wist u dat er rond de lodge regelmatig ijsberen worden gezien? U rijdt vandaag minimaal 100 kilometer op uw sneeuwscooter.
  Tarieven
 • Dag 4. Genieten op de gletsjers
  Dag 4. Genieten op de gletsjers
 • Dag 4. Genieten op de gletsjers
  Dag 4. Genieten op de gletsjers
  Na een stevig ontbijt is het tijd om uw sneeuwscooter weer te starten. U rijdt door de indrukwekkende witte en blauwe Arctische landschappen van Spitbergen, ver weg van de beschaving. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten rijdt u verder naar het noorden over de machtige Lomonosovfonna ijskap. De ijskap heeft een oppervlakte van liefst 600 km2. Nu bevindt u zich in één van de meest afgelegen gebieden ter wereld waar u kunt sneeuwscooteren. U geniet uw lunch buiten in de ruige natuur. Terug in de fjord Billefjorden ontdekt u de voorzijde van de ijzige Nordenskiöld gletsjer en gaat u op zoek naar verborgen schoonheden. Wellicht ontdekt u een verbazingwekkende blauwe ijsgrot, welke is ontstaan tijdens de zomer. Voor de avond keert u terug naar de lodge. Na een avontuurlijke dag, staat de sauna weer ter beschikking en geniet u van een smaakvol diner. U rijdt ook vandaag weer minimaal 100 kilometer op uw sneeuwscooter. Overnachting in de Nordenskiöld lodge.
  Tarieven
 • Dag 5. Een avontuurlijke dag
  Dag 5. Een avontuurlijke dag
 • Dag 5. Een avontuurlijke dag
  Dag 5. Een avontuurlijke dag
  Na het ontbijt wordt het tijd om gedag te zeggen tegen deze bijzondere plek en terug te rijden naar Longyearbyen. Maar u neemt uiteraard uw tijd voor uw terugreis. Uw gids stippelt aan de hand van de weersomstandigheden een schitterende route uit. Indien de weersomstandigheden het toelaten rijdt u naar de fascinerende oostkust, over de Normanndonna naar Dunerbukta. Onderweg rijdt u door pure Arctische landschappen en woeste wildernissen van sneeuw en ijs. Tijdens de lunchbreak ervaart u de oorverdovende stilte van Spitsbergen. Voor de avond keert u terug in Longyearbyen waar u weer verwelkomt wordt in uw hotel. Na een welverdiende douche volgt uw afsluitende avond in het pure Noorden. Als tip voor een goed restaurant willen wij het historische Gruvelageret meegeven; wellicht het beste restaurant op Spitsbergen. Onder het genot van een overheerlijk diner van lokale smaaksensaties zullen de ongekende belevenissen van de afgelopen dagen ongetwijfeld aan bod komen. U verblijft vanavond in het Basecamp Hotel Spitsbergen.
  Tarieven
 • Dag 6. Terug naar huis
  Dag 6. Terug naar huis
 • Dag 6. Terug naar huis
  Dag 6. Terug naar huis
  Helaas, het zit er al weer op. Nadat u voor de laatste keer deze reis uw spullen heeft gepakt wordt u naar het vliegveld van Spitsbergen gebracht. Hier checkt u in en vliegt naar Oslo waar u overstapt op uw aansluitende vlucht(en). Er is een einde gekomen aan een spectaculaire, intense kennismaking met de wondere wereld van Spitsbergen.
  Tarieven

Bij dit avontuur zijn inbegrepen:

 

 • Retourvlucht Amsterdam Schiphol/Brussels Airport/Düsseldorf International Airport - Oslo Gardermoen - Longyearbyen met SAS inclusief:
  • luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
  • maximaal 23 kg ruimbagage en 8 kg handbagage per persoon
 • Retourtransfers (ca. 15 minuten) tussen de luchthaven Longyearbyen en Basecamp hotel Longyearbyen
 • 3 overnachtingen in Basecamp hotel Longyearbyen in een eenpersoonskamer of tweepersoonskamer
 • 2 overnachtingen in Nordenskiöld lodge in een kamer op indeling
 • Ontbijt op dag 2, 3, 4 en 5 van uw reis
 • Lunch op dag 2, 3, 4 en 5 van uw reis
 • Diner op dag 3 en 4 van uw reis
 • Bruikleen thermokleding tijdens uw verblijf (thermo-overall, handschoenen, sneeuwlaarzen, bivakmuts)
 • Huur sneeuwscooter (1 sneeuwscooter per persoon) voor 4 dagen inclusief helm, sneeuwscooterbril, brandstof
 • 4 dagtochten per sneeuwscooter zoals vermeld bij "Uw reis van dag tot dag"
 • Professionele Engelstalige begeleiding/gids(en)
 • Sneeuwscooterverzekering
 • Verplichte CO2-compensatie voor het sneeuwscooteren op Spitsbergen
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Go North

 

Uw verblijfsadressen

Klik op een verblijfsadres voor meer informatie

 • Basecamp Hotel Longyearbyen
  Basecamp Hotel Longyearbyen
 • Basecamp Hotel Longyearbyen
  Basecamp Hotel Longyearbyen
  Tijdens de eerste twee nachten en de laatste nacht van uw sneeuwscooterreis op Spitsbergen verblijft u in het stoere Basecamp Hotel. Het hotel ligt in het hart van het hoofdplaatsje van Spitsbergen, Longyearbyen. Vanwege het ijsberengevaar op Spitsbergen is dit de enige plaats op de eilandengroep waar u zonder begeleiding van een gids met wapen “vrij” kunt rondwandelen. Het plaatsje heeft alle faciliteiten waaronder restaurants, pubs, winkels en een bank. Basecamp Hotel is absoluut Longyearbyen’s meest geweldige hotel, ingericht in traditionele pelsjager-stijl met drijfhout, foto's en voorwerpen uit het verleden en het heden uit het Noordpoolgebied. Ondanks de afgelegen ligging van de eilanden biedt dit hotel accommodatie van hoge kwaliteit met een unieke stijl! Uw kamer is voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Wifi wordt u gratis aangeboden zodat u direct al uw mooie foto's en verhalen wereldkundig kunt maken. De gemoedelijke, huislijke sfeer (schoenen uit bij binnenkomst) in het hotel maakt dat iedereen zich snel hier thuis voelt. Uitstekende restaurants zijn op enkele tientallen meters van het hotel te vinden. Het personeel van het hotel adviseert u graag over de mogelijkheden.
  Meer informatie en foto's
 • Nordenskiöld Lodge
  Nordenskiöld Lodge
 • Nordenskiöld Lodge
  Nordenskiöld Lodge
  De Nordenskiöld Lodge is het noordelijkste lodge voor commerciële tochten op Spitsbergen en ter wereld. De lodge ligt verscholen in natuur, ver weg van alle beschaving en biedt uitstekende mogelijkheden voor expedities. Zonder stromend water of elektriciteit is de Nordenskiöld Lodge een echte expeditie-lodge in het midden van de arctische wereld, maar mét modern comfort. De lodge wordt verwarmd door middel van houtkachels en het drinkwater is afkomstig van smeltwater van de gletsjer. Er zijn 5 grote slaapkamers met een fantastisch uitzicht op de arctische natuur, 11 comfortabele bedden, een overdekt toilet en een traditionele Finse sauna. U verblijft in een kamer op indeling. Indien het aantal deelnemers het toelaat kunt u een kamer voor alleengebruik krijgen. Dit kan echter niet vooraf worden gegarandeerd en wordt ter plaatse bepaalt. De lodge is modern en comfortabel ingericht met grote ramen die panoramische uitzichten bieden over de 300 meter verderop gelegen, machtige, gletsjer Nordenskiöld. Dit is een plek waar u de absolute stilte van de arctische rust kunt beleven. U kunt genieten van uw ontbijt terwijl u naar de prachtige Nordenskiöld gletsjer kijkt of ontspannen op het zonnige terras met warme koffie al kijkend naar een ijsbeer die op jacht is naar zeehonden op het zee-ijs.
  Meer informatie en foto's

 

Sfeerimpressie

Tarieven

 

De hieronder vermelde tarieven zijn per persoon

Vertrekdatum: 14 maart 202121 maart 202128 maart 202104 april 202111 april 202118 april 202125 april 202102 mei 202109 mei 2021bij 1 pers. € 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525€ 3.525bij 2 pers. € 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225€ 3.225

 

Reist u met meer dan twee personen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

 

De reis gaat door bij minimaal 4 deelnemers.

 

Voor deelname aan deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig autorijbewijs. Deze reis is niet geschikt voor reizigers met rug- en/of nekklachten. Zwangere vrouwen zijn uitgesloten voor deelname aan deze reis.

 

De weersomstandigheden kunnen snel veranderen op Spitsbergen. U kunt zware winden, sneeuwstormen, dichte mist, spleten in gletsjers en een gebrek aan sneeuw of ijs tegenkomen. Dit betekent dat mogelijk de geplande route gewijzigd moet worden en dat dit ertoe kan leiden dat u niet bij de geplande bestemming aankomt.

 

Uw vluchten

 

U heeft de keuze om vanaf de luchthavens Amsterdam Schiphol, Brussels Airport of Düsseldorf International Airport naar Longyearbyen op Spitsbergen te vliegen. U maakt een korte overstap op de luchthaven Oslo Gardermoen. Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde Scandinavische  luchtvaartmaatschappij SAS.

 

Aangekomen op de luchthaven Longyearbyen staat uw transfer al op u te wachten en wordt u in ongeveer tien minuten rijden naar uw hotel gebracht.

 

Indien u vanaf de luchthaven Amsterdam Schiphol wenst te vertrekken dan vliegt u volgens onderstaand schema:

 

dag 1. Amsterdam Schiphol - Oslo Gardermoen vertrek 19.05u - aankomst 20.50u

dag 1. Oslo - Gardermoen - Longyearbyen vertrek 21.45u - aankomst 00.45u (dag 2)

 

dag 6. Longyearbyen - Oslo Gardermoen vertrek 02.30u aankomst - 05.25u

dag 6. Oslo Gardermoen - Amsterdam Schiphol vertrek 08.05u - aankomst 10.05u

 

of

 

dag 6. Longyearbyen - Oslo Gardermoen vertrek 13.15u aankomst - 16.10u

dag 6. Oslo Gardermoen - Kopenhagen Airport  vertrek 17.15u - aankomst 18.30u

dag 6. Kopenhagen Airport - Amsterdam Schiphol vertrek 19.40u - aankomst 21.05u

 

Indien u vanaf de luchthaven Brussels Airport wenst te vertrekken dan vliegt u volgens onderstaand schema:

 

dag 1. Brussels Airport - Oslo Gardermoen vertrek 18.55u - aankomst 20.50u

dag 1. Oslo - Gardermoen - Longyearbyen vertrek 21.45u - aankomst 00.45u

 

dag 6. Longyearbyen - Oslo Gardermoen vertrek 02.30u aankomst - 05.25u

dag 6. Oslo Gardermoen - Brussels Airport vertrek 08.15u - aankomst 10.15u

 

Indien u vanaf de luchthaven Düsseldorf International Airport wenst te vertrekken dan vliegt u volgens onderstaand schema:

 

dag 1. Düsseldorf International Airport - Oslo Gardermoen vertrek 19.00u - aankomst 20.50u

dag 1. Oslo - Gardermoen - Longyearbyen vertrek 21.45u - aankomst 00.45u

 

dag 6. Longyearbyen - Oslo Gardermoen vertrek 02.30u aankomst - 05.25u

dag 6. Oslo Gardermoen - Kopenhagen Airport vertrek 06.05u - aankomst 07.20u

dag 6. Kopenhagen Airport - Düsseldorf International Airport vertrek 08.00u - aankomst 09.20u

 

of

 

dag 6. Longyearbyen - Oslo Gardermoen vertrek 13.15u aankomst - 16.10u

dag 6. Oslo Gardermoen - Kopenhagen Airport vertrek 17.15u - aankomst 18.30u

dag 6. Kopenhagen Airport - Düsseldorf International Airport vertrek 20.50u - aankomst 22.05u

 

De reis is gebaseerd op de laagst geprijsde vluchtklasse. De luchtvaartmaatschappijen werken met zogenaamde dynamische prijzen. Dit houdt in dat naarmate er minder stoelen beschikbaar zijn op een vlucht de tarieven van de nog beschikbare stoelen zullen stijgen. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag zullen wij de actuele tarieven voor de vluchten opvragen en deze aan u doorgeven. Pas dan beslist u of uw de reis definitief wilt boeken.

 

 

Bijkomende kosten per reservering

 

Go North berekent geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over het GGTO.

 

 

 

Reserveringsaanvraag

(pagina opent in een nieuw venster)

Neem gerust contact met ons, wij helpen u graag!

 

U kunt ons telefonisch bereiken op +(31) 038 457 96 43  van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.

 

Of stel ons een vraag via ons contactformulier.

Volg ons op:

U kunt ons telefonisch bereiken op   van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.