Ontdek deze reis!

klik hier of scroll naar beneden om onze reis te ontdekken

Actieve week Lapland, 8 dagen

Hoogtepunten van deze reis

2 daagse houtvlottentocht

hikes door fenomenale natuurreservaten

wandeling met husky's, kanotocht over de rivier Ume älv

middernachtzon in Lapland

wildkamperen en slapen in een typisch Zweedse "stuga"

bijzondere optionele excursies

8 dagen incl. vlucht en huurauto, vanaf

€ 1.395,= p.p.

op basis van 2 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Actief in de natuur

De perfecte reis voor iedereen die graag actief bezig is in de buitenlucht. Dagelijks trekt u er op uit om de oogstrelende schoonheid van de natuur rond het plaatsje Granö te verkennen. U zakt twee dagen de machtige rivier Ume älv af op een door uzelf gebouwd vlot van boomstammen waarbij u wildkampeert op een eiland. U maakt fraaie wandelingen langs woeste stroomversnellingen, verkent de omgeving per kano en maakt een wandeling door de heuvelachtige omgeving met husky's. Voor nog meer spektakel kunt u optioneel deelnemen aan een spectaculaire rafttocht. Of onder begeleiding van een ervaren gids op zoek gaan naar de koning van de Zweedse wouden, de eland. Wat dacht u van staand op een board een SUP-tocht (Stand Up Padling)  maken over idyllische beekjes met niets dan natuur om u heen?

U verblijft in een typisch  Zweedse "hotel-stuga", een houten vakantiehuisje met hotelfaciliteiten. Deze is gebouwd op een schiereiland in de rivier Ume älv. Naast dat u dagelijks lekker actief bezig bent is er ook voldoende vrije tijd. Maak 's avonds een vuurtje en geniet van het gevoel van vrijheid en dicht bij de natuur zijn. Wilt u uw reis op een bijzondere manier afsluiten? Dan kunt u overnachten in de bomen in een luxe boomvilla.

Noorwegen

Zweden

Nog meer vakantie in de natuur? Verleng uw verblijf dan met een aantal nachten of ga naar de onovertroffen streek rond Ammarnäs. Hier kunt u bergwandelingen maken, vissen in kraakheldere wateren, paardrijden en nog veel meer! Neem voor meer informatie contact met ons op. We staan u graag te woord!

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Välkommen i Lapland, welkom in Lapland

 

Vanaf Schiphol vliegt u via de Zweedse hoofdstad Stockholm naar het kleine vliegveld van Lycksele, gelegen in Lapland.  Nadat u uw huurauto heeft opgehaald vertrekt u voor een korte maar prachtige rit naar Granö, uw "thuis" voor deze reis. Misschien heeft u geluk en ziet u op uw eerste dag hier in het hoge noorden al direct rendieren op de weg lopen of een eland. Na aankomst in Granö neemt u intrek in uw knusse Zweedse stuga. Vanuit uw houten vakantiehuisje heeft u mooi uitzicht over de rivier. 's Avonds maakt u bij het kampvuur kennis met de middernachtzon, het wordt hier  nauwelijks donker in de zomer!

 

 

 

 

 

 

Rijafstand: vliegveld Lycksele - Granö  ca.  60 km| 50 min. rijden

Dag 2. Vlotbouwen en -varen

 

's Morgens gaat u uw vlot bouwen. De 3 meter lange boomstammen liggen al klaar op de oever. Tijdens het bouwen krijgt u goede instructie van een ervaren 'vlottenbouwer'. Hij leert u de benodigde knopen en ziet er op toe dat het vlot veilig wordt gebouwd.  Het vlot bestaat uit 3 lagen boomstammen die alleen maar met touwen met elkaar verbonden worden. Dit is een inspannende klus! De totale oppervlakte van het vlot bedraagt circa 18 m2. Na de lunch is het vlot gereed en kan de bagage aan 'boord' worden gebracht.  In een rustig tempo drijft u de langzaam stromende rivier af. Onderweg heeft u quality-time met elkaar en de natuur. Probeer een visje te vangen of duik van het vlot af het heldere water in, lees een boek of spot dieren lang de oevers.  Bij het eiland aangekomen waar u overnacht bouwt u het kamp op en kookt u  de heerlijke maaltijd boven het vuur. Het wordt vast een beregezellige avond bij het kampvuur en u voelt zich een echte survivor!

Dag 3. Laatste dag vlotvaren

 

Wakker worden midden in de natuur is een bijzondere ervaring.  U snuift de gezonde Zweedse lucht op en loopt naar de waterkant om u te wassen.  Daarna wandelt u naar de vuurplaats waar de kooltjes nog gloeien van gisteravond. Al snel heeft u het vuurtje weer opgestookt en is het tijd voor een heerlijk ontbijt in de buitenlucht. Nadat het kamp is opgebroken stapt u weer op het vlot en dobbert u verder de rivier af. Grote kans dat u vandaag de roep van de kraanvogels of parelduikers hoort. Wellicht ziet u een visarend een vis in de rivier vangen. Wat is de natuur hier toch mooi en indrukwekkend! Na een aantal uren op het water vertoefd te hebben komt u aan bij het eindpunt. Daar wordt u opgewacht, haalt u het vlot uit elkaar en wordt u terug naar Granö gereden.

Dag 4. De natuurfenomenen  Vindeln en Mårdseleforsen

 

Vandaag staat er een fraaie rondrit door de omgeving op het programma met onderweg prachtige, korte wandelingen.  U rijdt door diepe wouden, over bloeiende hoogveengebieden en  langs spiegelende meren,  stromende beken en kleine plaatsjes. Uw eerste stop is het Vindeln natuurreservaat. De rivier Vindeln älv is één van de vier rivieren in Zweden waar geen dammen in gebouwd zijn om elektriciteit op te wekken. De rivier is zo'n 460 kilometer lang en snijdt vanaf de Noorse grens dwars door Zweden tot aan de Botnische golf. U maakt hier een mooie wandeling van circa 5 kilometer langs  schuimende  stroomversnellingen.  Bij de stroomversnellingen van het natuurreservaat Mårdseleforsen wandelt u over een unieke aaneenschakeling van houten loopbruggen en hangbruggen om het spectaculaire stroomgebied van deze rivier van dichtbij te ervaren. Neem uw handdoek mee voor een duik in één van de rustige plekken van de stroomversnellingen en vergeet uw fototoestel niet!

Dag 5. Een dag om zelf te besteden

 

Vandaag kunt u zelf invullen. Lekker rustig aandoen en heerlijk wat tijd voor uzelf nemen, een boek lezen, lekker luieren in de zon of juist actief bezig zijn. Kiest u voor het laatste dan kunt u (optioneel) deelnemen aan een spannende rafttocht over kolkende wateren.  Gehesen in een wetsuit, met een helm op en een peddel in de hand stapt u na de goede uitleg bij een ervaren instructeur in de raftboot voor een avontuur wat u niet snel zult vergeten! Door intensief samen te werken met de anderen in uw boot blijft  u de krachtige stroming de baas. Een andere optie, als u van rustiger water houdt, is een Stand Up Paddling (SUP) tocht. Staand op een board  peddelt u over idyllische Laplandse wateren omgeven door wonderschone natuur. Dierenliefhebbers kunnen 's avonds mee om wildlife te spotten. Vanuit een busje probeert u de koning van de Zweedse wouden, de eland, te spotten. Ook maakt u kans om bevers, rendieren en talloze vogels te zien.

 

Optionele excursies:

- Rafting, Stand Up Paddling (SUP), Wildlife safari

Dag 6. Wandelen met husky's

 

U kent ze waarschijnlijk wel, de dolenthousiaste en super sociale sledehonden. Wellicht heeft u in de winter wel eens een rit met deze  vriendelijke dieren gemaakt. Maar wat doen deze viervoeters in de zomer? Om in conditie te blijven wordt er onder andere met hun gewandeld. U gaat dat vandaag beleven! Maar voordat u gaat wandelen krijgt u eerst een rondleiding door de kennel. Ongetwijfeld wordt u met een luidkeels geblaf begroet door de honden. Ga gerust met ze op de foto en knuffel met ze. De puppy's zijn zo lief dat u er het liefst eentje mee naar huis wilt nemen. Na de rondleiding  krijgt u een gordel om  waar een husky aangelijnd wordt. Samen met  de kwispelende hond voor u wandelt u door de groene bossen van de heuvelachtige omgeving. Bij een fraai uitzichtpunt stopt u voor de lunch.

Dag 7. Kanovaren over de rivier Ume älv

 

U gaat vandaag weer het water op, want kanovaren en Zweden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. U wordt stroomopwaarts van de machtige rivier Ume älv  gebracht. Nadat u uw zwemvest heeft aangetrokken en uw peddel in ontvangst heeft genomen legt de gids u de fijne kneepjes van het kanovaren uit. Dan stapt u in een Canadese kano en peddelt u over de rivier stroomafwaarts terug naar Granö. 's Avonds maakt u voor de laatste maal een vuurtje bij uw stuga of bij één van de vele mooie vuurplekjes aan het water in de omgeving en grillt u als een echte Zweed uw vlees boven het vuur.

Dag 8. Terug naar Nederland

 

Het is helaas alweer tijd om te vertrekken. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar het vliegveld en neemt u afscheid van Lapland. U vliegt terug naar Stockholm waar uw overstapt op het vliegtuig naar Nederland.

 

 

Vanwege organisatorische- en of weersomstandigheden kan de volgorde van deze reis worden gewijzigd.

 

 

Uw verblijf tijdens uw reis

Granö Beckasin

 

Tijdens uw  avontuur in Zweeds Lapland verblijft u zes nachten in een knusse "hotel-stuga" gelegen in de dennenbossen aan de oever van de rivier Ume älv. Eén nacht, tijdens de twee dagen durende houtvlottentocht, verblijft u in een tent op een eiland in de rivier Ume älv.  Een "hotel-stuga" is een vakantiehuisje maar dan met hotel-service. Alle luxe van een hotelkamer gecombineerd met het vrije gevoel van een vakantiehuisje.   Opgemaakte bedden, handdoeken en het ontbijt zijn bij de reissom inbegrepen. In uw "hotel-stuga" heeft u de mogelijkheid om zelf te koken, Er is een kleine keuken, een waterkoker, servies en een koelkast. Buiten is een vuurplaats waar u een vuurtje kunt maken en kunt grillen. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant op korte loopafstand van uw "hotel-stuga"

 

 

Tijdens de houtvlottentocht verblijft u in een, door uzelf op te zetten, tent op een eiland in de rivier Ume älv.

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen zijn onderstaande activiteiten vooraf bij Go North te reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

Elandensafari met een ervaren natuurgids

 

's Avonds laat wanneer de zon laag aan de horizon staat komt de koning van de bossen tevoorschijn om op zoek te gaan naar eten. Deze indrukwekkende dieren zijn groot, maar door hun kleuren moeilijk van de natuurlijke vegetatie te onderscheiden. Uw gids neemt u mee diep de bossen in naar wildwissels en zal zijn voorliefde en uitgebreide kennis en ervaring van deze fascinerende dieren op u overbrengen. Camera mee want uw ontmoeting met de elanden wilt u wel vastleggen! Daarnaast heeft u kans om vele andere dieren en vogels te zien in het natuurschoon van Lapland.

 

Duur: u bent drie tot vier uur onderweg te voet en per minibus

Prijs p.p.: € 100,=

(inclusief ervaren gids, transport, koffie/thee en lekkernij onderweg)

Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 8

Periode; 09 juni t/m 31 augustus 2016 op maandagen

 

Raften op de rivier Vindel älv, Trollforsen

 

Gehesen in een wetsuit, zwemvest, met een helm op en gewapend met een peddel stapt u nadat u gedegen uitleg hebt gekregen in de raftboot. Onder begeleiding van een ervaren gids oefent u de technieken die u later in het kolkende water van pas komen. Door goed samen te werken blijft u het woeste water de baas. Aan het eind van de tocht heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in het heldere water.  In totaal legt u circa 7 kilometer af en trotseert u zo'n 2.400 meter aan stroomversnellingen  met een verval van circa 15 meter. Een spannende tocht voor iedereen die van actie en avontuur houdt.

 

Duur: deze activiteit duurt circa  2 - 2.30 uur

Prijs p.p.: € 65,=

(inclusief professionele gids(en), zwemvest, peddels, helm, wetsuits)

Minimum leeftijd voor deelname: 15 jaar

Raften op de rivier Vindel älv, Vindelturen

 

U begint rustig om te wennen aan de boot en het samenwerken voordat u de stroomversnelling Hemseleforsen trotseert. Deze rapid is circa 1 kilometer lang en heeft een verval van meer dan 8 meter. Hierna volgt een rustig gedeelte waar u aanlegt voor een sandwich en koffie of thee welke boven het vuur wordt bereid. Na de break wordt het weer tijd voor actie. De stroomversnellingen Övre- en Nedre Kvarforsarna met een gezamenlijke lengte van 2.300 meter en met een verval van meer dan 14 meter garanderen u adrenaline en een nat pak. Na een spannende tocht van circa 9 kilometer door prachtige natuur over de rivier Vindel Älv komt u aan bij het eindpunt.

 

Duur: deze activiteit duurt circa  2.30 - 4 uur (afhankelijk van de waterstand)

Prijs p.p.: € 55,=

(inclusief professionele gids(en), zwemvest, peddels,  helm, wetsuits en lichte lunch)

Minimum leeftijd voor deelname: 12 jaar (afhankelijk van de waterstand)

Stand Up Padling (SUP), Ekkorstryckan

 

Nadat u helemaal SUP-proof bent uitgerust stapt u op het board. Op het rustige water oefent u totdat u vertrouwd bent met het board. Daarna  begeeft u zich richting Ekkorstryckan, waar u in wat meer stromend water komt met enkele "fun"golven waar u overheen probeert te surfen. U kunt weer op adem komen in een rustiger gedeelte waarna u weer een aantal SUP-uitdagingen te wachten staan.

 

Duur: deze activiteit duurt circa  2.30 uur (afhankelijk van de waterstand)

Prijs p.p.: € 45,=

(inclusief professionele gids, zwemvest, peddel,  helm, wetsuits, SUP-board en transport)

Aantal deelnemers: minimaal 2

 

Stand Up Padling (SUP), Ekkorsele

 

Deze tocht is een combinatie van SUP en een natuurbeleving. U wordt naar het startpunt gebracht waar u over het riviertje Arvån vaart.  Dit riviertje kronkelt door het schilderachtige landschap naar de onaangetaste rivier Vindeln. In en langs het riviertje leven veel bevers, elanden en watervogels. En omdat u zich rustig, staand, door de natuur beweegt is de kans aanwezig om deze wilde dieren te zien.  Bij de stroomversnelling Arvånforsen tilt u het board uit het water en geniet u van de lunch in de buitenlucht aan de stroomversnelling. Na de lunch begeeft u zich stroomafwaarts naar het eindpunt welke is gelegen aan de monding van de stroomversnelling Trollforsen.

 

Duur: deze activiteit duurt circa 4.30 uur  (afhankelijk van de waterstand)

Prijs p.p.: € 82,50

(inclusief professionele gids, zwemvest, peddel,  helm, wetsuit, SUP-board en lichte lunch)

Aantal deelnemers: minimaal 2

 

Extra opties

Om uw reis nog intenser te maken hebben we een aantal interessante extra opties voor u geselecteerd. Deze zijn vooraf bij Go North te reserveren.

Verlenging met één of meerdere nachten in "hotel-stuga"

 

Verleng uw verblijf in het groene Lapland om meer activiteiten te beleven in de direct omgeving van Granö. U kunt er fietsen en mountainbikes huren, een kanotocht maken en heerlijk wandelen. Ook kunt een bezoek brengen aan de Zoo van Lycksele, waar u de wilde dieren van de regio kunt bewonderen.

 

Prijs p.p. € 60,50

Deze prijs is per nacht en gebaseerd op een tweepersoons bezetting op basis van logies en ontbijt.

 

Verlenging met één of meerdere nachten in luxe boomvilla

 

Wilt u eens op een bijzondere manier overnachten? Dan kan dit in de bomen in een luxe boomvilla! De boomvilla is voorzien van alle gemakken: goede bedden, een badkamer met douche en toilet, meubels, koffie- en theefaciliteiten en vloerverwarming. De boomvilla zijn voorzien van een eco-premium certificaat, wat wil zeggen dat ze voldoen aan de strengste ecologische normen en zo weinig mogelijk impact hebben op de natuur. Uw ontbijt wordt 's morgens bij uw boomvilla gebracht.

 

Prijs p.p. € 159,=

Deze prijs is per nacht en gebaseerd op een tweepersoons bezetting op basis van logies en ontbijt.

 

Verlenging met één of meerdere nachten in Stockholm

 

Wilt u uw reis met een verblijf in het centrum van de metropool Stockholm verlengen? Laat het ons weten, wij helpen u graag!

 

 

 

Gratis dagcruise door de Zweedse- en Finse archipel

 

Indien deze reis met minimaal twee nachten in Stockholm verlengt biedt Go North u een dagcruise aan door de Zweedse- en Finse archipel.

 

's Ochtends vroeg stapt u op het cruiseschip in de haven van het centrum van Stockholm voor een ontspannen cruise door de betoverende archipel tussen het vaste land van Zweden en de Finse eilandengroep Åland. Zittend in het zonnetje op het dek trekken duizenden kleine eilandjes aan u voorbij  De luxe boot is voorzien van alle gemakken; grote zonnedekken, diverse restaurants, bars en een winkel. Er is live entertainment aan boord. Aangekomen op de Åland eilanden stapt u over op de boot terug naar Zweden. Een heerlijk dagje uit!

 

Duur: circa 11 uur

 

foto: P. Karlsson

Verlenging Ammarnäs

 

Wilt u uw reis in het hemelse Ammarnäs voortzetten? Laat het ons weten, wij helpen u graag! U kunt kiezen uit een verblijf in een luxe bungalow of in een knus, pas gerenoveerd hotel.

 

 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Schiphol - Stockholm - Lycksele
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Maximaal 23 kg bagage per persoon
 • Comfortabele huurauto, 7 etmalen, cat. Economie (VW Polo of vergelijkbaar met onbeperkte kilometers en all risk verzekering)
 • 6 overnachtingen op basis van logies & ontbijt in een "hotel-stuga" van Granö Beckasin
 • 1 overnachting in tent(en) op een eiland tijdens de vlottentocht
 • Bruikleen kampeeruitrusting tijdens de vlottentocht
 • Outdoormaaltijd en lunch tijdens de vlottentocht
 • Activiteiten conform programma (2-daagse vlottentocht, wandelingen natuurreservaten Vindeln en Mårdseleforsen, wandeling met husky's, kanotocht)

 

Extra's van Go North:

 

 • Wegenkaart van Zweden
 • Reisgids Zweden
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

8 dagen incl. vlucht en huurauto, vanaf

€ 1.395,= p.p.

op basis van 2 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

De genoemde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op een tweepersoons bezetting

Reisdata

 

01 juni t/m 10 juni 2018

11 juni t/m 17 juni 2018

18 juni t/m 08 juli 2018

09 juli t/m 05 augustus 2018

06 augustus t/m 12 augustus 2018

13 augustus t/m 30 augustus 2018

 

Prijs p.p.

 

€ 1.395,=

€ 1.425,=

€ 1.445,=

€ 1.495,=

€ 1.445,=

€ 1.395,=

Reist u met meer dan twee personen? Dan verzoeken wij u vriendelijk contact op te nemen met ons voor een vrijblijvende prijsopgaaf.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vlucht

 

Onze groepsreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

Uw verblijf

 

U verblijft in een tweepersoons "hotel-stuga" van Granö Beckasin. Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak zijn bij de reissom inbegrepen.

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto

 

Go North staat voor kwaliteit en werkt daarom samen met Sunny Cars. Sunny Cars bemiddelt al ruim 20 jaar lang succesvol in autohuur bij alle bekende verhuurders. Meer dan 1 miljoen tevreden klanten gingen u voor. In meer dan 90 landen bieden zij een passende auto. Van sedan of een cabrio tot een station of minivan. Wij hebben een all-in huurauto voor u gereserveerd via Sunny Cars. Alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen dus geen extra kosten ter plaatse, dus 100% zorgeloos.

 

Bij de reservering van uw huurauto geldt het volgende:

Inbegrepen:

 • Huurauto cat. economy (type Volksvagen Polo of vergelijkbaar)
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
 • Onbeperkte kilometers
 • (Extra) WA dekking van

  € 7,5 miljoen

 • Schadeverzekering  (CDW)*
 • Diefstalverzekering (TP)*
 • Terugbetaling eigen risico*
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades*

 

* In geval van schade wordt het door u voorgeschoten bedrag aan eigen risico door Sunnycars volledig terugbetaald.

Wilt u een andere categorie huurauto? Wij helpen u graag.

 

 

Niet ingegrepen:

 • Brandstof
 • Extra's als navigatiesysteem of kinderzitje
 • Extra bestuurder

 

Ter plaatse kunt u extra's zoals het navigatiesysteem of kinderzitjes regelen en afrekenen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bij uw vlottentocht inbegrepen

 

Tijdens uw vlottentocht zijn de onderstaande materialen bij de reissom inbegrepen:

 

 

- Boomstammen en touwen voor het knopen van het vlot

- Peddels

- Buitenboordmotor inclusief 2 liter brandstof (voor noodgevallen)

- Palen om mee te bomen

- Zwemvesten

- Reddingsboei

- Lucifers

- Opbergkisten

- Gasbrander + 1 gasbus per 2 personen en een onderzetplaat

- Kampeeruitrusting (borden, mokken, bestek, snijplank, koksmes,

   spatel, kaasschaaf, garde, blik- en flessenopener, aardappelmesje,

   grilltang, afwasbak, afwasborstel, afwasmiddel, opbergbox

- EHBO-uitrusting

- Emmer

- Vuilniszakken

- Toiletpapier

- Schep

- Jerrycan voor vers water

- Gedetailleerde kaart

- Tent (2 tot 4-persoons tent)

- Isolatiematje

- Luchtmatras

- Slaapzak, inliner en kussen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekent geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over het GGTO.
 • Kosten ter plaatse voor overige warme maaltijden, optionele excursies en persoonlijke uitgaves.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________