Camperreis vanuit Helsinki

 

Enkele hoogtepunten van deze reis

Finland beleven in alle vrijheid en op een unieke manier

het uitgestrekte meren-district

de weldadige zuidkust

prachtige Nationale Parken en ongerepte natuur

gezellige kasteelstadjes

reis in uw eigen tempo

REISinformatie

VOORBEELDROUTE

8 dagen

voorbeeldroute
15 dagen

de CAMPERS

& prijzen

Extra opties

RESERVERINGS

AANVRAAG

Met de camper door fantastisch Finland

Reis per camper door Finland en beleef dit geweldige land in al haar schoonheid. Het prachtige, uitgestrekte meren-district, de intrigerende scherenkustlijn, verrassend gezellige kasteelstadjes en de moderne Finse keuken waarin de ingrediënten uit eigen natuur erg belangrijk zijn. Dit is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten van deze unieke camperreis. In Zuid Finland is alles binnen handbereik en Finland kent naast prachtige, uitbundige natuur ook vele culturele rijkdommen die als stille getuige verwijzen naar een indrukwekkende geschiedenis. Hämeenlina, Savonlinna en Helsinki laten u kennismaken met de overweldigende monumenten uit het verleden terwijl in Lapland de Sami-cultuur op u wacht. Finland is buitengewoon mooi, toegankelijk  en als u er één keer bent geweest wilt u er zeker terugkomen.  Indien u van wandelen, kanovaren, fietsen, vissen of andere buitenactiviteiten houdt dan zal Finland u versteld doen staan; de mogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Niet alleen de Nationale Parken staan bekend om hun pure natuurschoon maar het hele land verleidt u met oogstrelende landschappen. De zomerdagen zijn eindeloos en vanwege de gunstige ligging van Finland heerst er een heerlijk warm klimaat gedurende de zomermaanden. Daarnaast staat de herfst in het teken van de kleurenpracht van de natuur en het magische noorderlicht. U kunt uw reis gemakkelijk uitbreiden met een interessant bezoek aan het eigenwijze Åland, een autonome archipel van zo’n zesduizend eilandjes tussen het vaste land van Finland en Zweden.

 

U vliegt rechtstreeks in nog geen tweeënhalf uur naar de Finse hoofdstad Helsinki. Daar hebben we de (korte) transfer naar de camper verhuurlocatie al voor u geregeld.   Na een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper kunt u vertrekken. Met de gratis wegenkaart van Finland, de gratis reisgids van Finland en de uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Go North gaat u uitstekend voorbereid aan uw avontuur in Finland beginnen! Met de camper bent u vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal geen enkel probleem vormen! U bent daarbij niet gebonden aan een camping, vrij kamperen is in heel Scandinavië toegestaan. Aan het einde van uw heerlijke rondreis keert u weer terug naar Helsinki. Na het inleveren van de camper vliegt u tot slot terug naar Schiphol. Of blijft u nog één of twee nachtjes in Helsinki om deze interessante, groene stad aan de Botnische kust te bezoeken?

 

Wij kennen Finland als geen ander en kunnen u adviseren bij uw route. Op onze site hebben we voorbeeldroutes van 8 en 15 dagen vermeld. Uiteraard kunt u de huur van de camper aanpassen aan uw eigen reistempo. Neem gerust contact met ons op, wij maken graag een vrijblijvende prijsopgave voor u.

 

Extra's van Go North:

 

 • Wegenkaart van Finland
 • Reisgids van Finland
 • Persoonlijke tips van Go North

 

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie

________________________________________________________________________________________________________________________

Wellicht interesseert onderstaande reis u ook!

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper door Finland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld.  Langs de route zijn tal van campings. De overnachtingsplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Welkom in Finland, uw camperreis begint!

 

Op de internationale luchthaven van Helsinki wordt u opgewacht en naar de verhuurlocatie van uw camper iets verderop gebracht. Nadat u uitgebreide instructies heeft gekregen kunt u met uw camper het fantastische Finland verkennen. Onderweg kijkt u uw ogen uit. U rijdt langs de fraaie zuidkust. Door vroegere overheersingen van Rusland en Zweden is er een aangename mix van invloeden uit beide landen ontstaan welke u terugziet in de gebouwen. U zult zich snel op uw gemak voelen in het verkeer. De infrastructuur is buitengewoon goed en de wegen zijn rustig. Onderweg bezoekt u de levendige plaats Porvoo. Een uniek stadje met keienstraatjes, ossenbloedrode houten schuren langs de rivier en galeries, cafés en terrassen. De houten binnenstad is nog grotendeels hetzelfde als in de Middeleeuwen. Uw eerste nacht brengt u door op één van de eilandjes in de Golf van Finland voor de kust van de havenplaats Kotka. De door de Russische Tsaar Alexander III gestichte stad is op meerdere eilanden gebouwd en heeft een aangenaam centrum, mooie parken en veel bezienswaardigheden. ’s Avonds wandelt u nog even naar de zee om te genieten van het uitzonderlijke uitzicht over de archipel.

 

Rijafstand: vliegveld Helsinki – Kotka ca. 130 kilometer

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2 Naar het onvoorstelbare merendistrict van Finland

 

Het wordt een dag vol hoogtepunten vandaag. Nadat u bent vertrokken komt u al snel aan in Hamina een sfeervol, historisch havenstadje met een goed bewaard gebleven bastion waar een merkwaardig stratenplan is aangelegd rond het raadhuis.  Het gebied langs de Russische grens heeft nog veel overeenkomsten met Rusland en u ziet onderweg regelmatig mooie houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens. In het plaatsje Imatra, niet ver van de Russische grens is de ‘Waterfall show’. Op gezette tijden opent men hier de sluizen zodat het water van de rivier de Vuoksi met grote kracht naar beneden valt, op muziek van Sibelius.  Na het plaatsje Punkaharju ligt een onvoorstelbaar mooi gelegen weg die zich via landtongen, heuvelruggen en bruggen door de waterwegen slingert.  U bent aangekomen in het merendistrict!  Het merendistrict is zo groot als Nederland en België bij elkaar en bestaat uit een oneindig lijkend labyrint van ontelbare heldere meren, natuurlijke waterwegen, kanalen, eilandjes en heuvelruggen.  U verblijft vannacht in het prachtig gelegen Savonlinna waar de best bewaarde burcht van Europa, Olavinlinna, ligt en nog veel meer bezienswaardigheden heeft. Maak bijvoorbeeld een onvergetelijke boottocht over het Saaimameer, wandel of fiets door de uitnodigende en uitbundige natuur. Of bezoek Kerimäki waar ’s werelds grootste houten kerk staat. Ga mee op zoek naar Saimaa-robben tijdens een boottocht door het Saimaa Nationaal Park of verken de omgeving per kano.

 

Rijafstand: Kotka - Savonlinna ca. 390 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 3. Door Fins Karelië

 

Vanuit het merendistrict rijdt u het Karelische heuvellandschap in. U volgt de oudste reisroute van Finland, de  “Via Karelia”,  langs tal van dorpjes met kapelletjes en orthodoxe kerken. U passeert de plaats Ilomantsi, gelegen in de meest oostelijke gemeente van Finland met de meest uitgesproken Karelische cultuur en de meeste orthodoxe kerken.  In het dorp ligt het (nagebouwde) Karelische dorp Parpeinvaara dat een bezoek zeker waard is.  De route vanaf Ilomantsi naar Lieksa, waar u de komende nacht verblijft, is erg mooi. U kunt een bezoek brengen aan het Ruunaa wildernisgebied met haar snelstromende rivier Lieksanjoki en het afgelegen Nationaal Park Patvinsuo bezoeken. Een eldorado voor natuurliefhebbers  met onder andere een 3,5 kilometer lang plankenpad naar de vogelobservatietoren. In Lieksa kunt u naast allerlei buitensporten een bezoek brengen aan het openluchtmuseum waar bijna 100 Karelische gebouwen te bewonderen zijn.

 

Rijafstand: Savonlinna - Lieska ca. 280 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 4. Finland, Wildlife-land

 

De ogenschijnlijk onophoudelijke afwisseling van groene bossen, sompige hoogveengebieden en glasheldere wateren waar u vandaag doorheen rijdt hebben een grote aantrekkingskracht op tal van dieren. Kraanvogels, elanden, bevers, zwanen, uilen en grote roofvogels als de steenarend en zeearend kunt u hier allemaal tegenkomen. Onderweg, in Kuhmo, kunt u een bezoek brengen aan het interessante Petola Visitor Centre. In het Visitor Centre krijgt u veelzijdige informatie over de grote roofdieren van Finland: de beer, veelvraat, wolf en lynx. U heeft daarnaast de tijd om een aantal fascinerende natuurfilms te zien. U rijdt vandaag naar een oude grenspost met Rusland. Hier vandaan kunt u onder begeleiding van een deskundige Engelstalige gids een uitermate interessante nacht beleven in een zogenaamde hide. Deze schuilplaats is gebouwd om beren te spotten en staat in een gebied waar men alleen onder begeleiding toegang heeft. Niet alleen beren worden er gezien maar ook de fascinerende wolven, de vraatzuchtige veelvraten en de uiterst schuwe lynx.  Dus camera mee! Het wordt een nacht om niet snel te vergeten.

 

Rijafstand: Lieska - Viiksimo ca. 180 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 5. De Nationale Parken Hiidenportti en Koli

 

Met de ontmoeting met de beren nog vers in het geheugen koerst u vandaag af naar een volgend hoogtepunt; het Nationaal Park Koli. Voor het zover is kunt u onderweg  een ander natuurfenomeen aandoen; het Nationaal Park Hiidenportti . U kunt hier geweldige (korte) wandelingen maken door het natuurschone wildernisgebied met beboste heuvels, riviertjes en de één kilometer lange kloof. Bij één van de vuurplaatsen onderweg kunt u heerlijk picknicken. Het Nationaal Park Koli is een juweeltje wat natuurschoon betreft en het heeft bijzondere geologische eigenschappen.  De heuvels van het park bestaan namelijk uit 2 miljard jaar oude kwartsietrotsen die de druk van gletsjers uit latere ijstijden beter hebben weerstaan dan hun omgeving. Hierdoor steken ze zo’n 250 meter boven het Pielinen-meer uit. In het rotsige, met oerbossen bedekte gebied lopen allerlei goed gemarkeerde wandelpaden. Neem in ieder geval de drie beroemde bergtoppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in uw wandeltocht. U zult ondervinden dat het Nationaal Park Koli niet voor niets is uitgeroepen tot het Nationaal Landschap van Finland. Veel van de wandelingen starten direct vanaf  het bezoekerscentrum, dat alleen per gondellift te bezoeken is. Bent u sportief? Dan kunt er u prachtige kanotochten maken, mountainbikes huren of zelfs deelnemen aan een spannende grottentocht.

 

Rijafstand: Viiksimo - Koli ca. 220 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 6. Naar het bruisende Kuopio

 

U kunt vandaag op uw gemak de camper inladen. De route van vandaag is niet ver, maar wel weer een hele mooie. Aangekomen in het levendige stadje Kuopio valt direct de fraaie ligging op een landtong in het meer Kallavesi op. Het gezellige stadscentrum is een bezoek meer dan waard. U kunt er het grote marktplein met haar fraaie overdekte Jugenstil markthal bezoeken en de lokale specialiteit “Kalakukko” proeven of de in oude paardenstallen verstopte boetiekjes met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Via de 19e –eeuwse Lutherse kerk, gelegen in het stadspark, wandelt u zo naar het meer voor een bootexcursie of een bezoek aan het populaire restaurant Wanha Satama.  Wat u zeker niet wilt missen is het uitzicht vanaf het panoramadek van de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel.

 

Rijafstand: Koli – Kuopio  ca. 165 kilometer

ccamper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 7. De groene kasteelstad Hämeenlinna

 

U rijdt vandaag een flink stuk naar het zuiden. De glooiende route brengt u in de stad Jyväskylä. Even buiten de stad, bij de plaats Korpilahti steekt u het Päijänne-meer over en volgt u de prachtige route over bruggen en heuvelruggen langs de oevers van het meer. In de loop van de middag komt u aan in de stad Hämeenlinna. De stad kent vele bezienswaardigheden waaronder het kasteel Häme, waar de stad naar vernoemd is. Daarnaast is er het Aulanko stadspark, het oudste en mooiste stadspark van Finland en zijn er tal van interessante musea waaronder het kunst-, gevangenis- en oorlogsmuseum.  Maak een  fraaie boottocht naar de wijnyards rond Hämeenlinna of speel een partijtje  golf op één van de vele golfbanen.  Het restaurant “Piparkakkutalo” (het peperkoekhuis) is een uitstekende keuze voor een heerlijk diner bereidt van lokale producten.  Bent u romantisch ingesteld? Dan is de avondboottocht met diner over de wateren rond Hämeenlinna de perfecte besteding van vanavond.

 

Rijafstand: Kuopio - Hämeenlinna  ca. 330 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 8. Via Helsinki terug naar huis

 

Vanuit Hämeenlinna rijdt u binnen anderhalf uur naar Helsinki waar u tijd heeft om de stad te verkennen. Wist u dat een boot u naar Suomenlinna brengt? Deze historische vesting is gebouwd op 4 eilanden voor de kust van Helsinki. U kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Bezoek de statige witte Domkerk, de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski of flaneer langs de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater. U levert vandaag ook uw camper weer in. Vanaf de verhuurlocatie wordt u teruggebracht naar het vliegveld waar u op het vliegtuig stapt naar Amsterdam.

 

Rijafstand: Hämeenlinna - Helsinki  ca. 100 kilometer

 

 

 

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

________________________________________________________________________________________________________________________

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper door Finland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld.  Langs de route zijn tal van campings. De overnachtingsplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Welkom in Finland, uw camper avontuur begint!

 

Op de internationale luchthaven van Helsinki wordt u opgewacht en naar de verhuurlocatie van uw camper iets verderop gebracht. Nadat u uitgebreide instructies heeft gekregen kunt u met uw camper het fantastische Finland verkennen. U laat Helsinki achter u en rijdt  over rustige wegen door het lieflijke en glooiende landschap naar Hämeenlinna. Deze stad kent vele bezienswaardigheden waaronder het kasteel Häme, waar de stad naar vernoemd is. Daarnaast is er het Aulanko stadspark, het oudste en mooiste stadspark van Finland en zijn er tal van interessante musea waaronder het kunst-, gevangenis- en oorlogsmuseum.  U kunt een prachtige boottocht naar de wijnyards rond Hämeenlinna maken of een partijtje  golf spelen op één van de vele golfbanen.  Het restaurant “Piparkakkutalo” (het peperkoekhuis) is een uitstekende keuze voor een heerlijk diner bereidt van lokale producten.  Bent u romantisch ingesteld? Dan is de avondboottocht met diner over de wateren rond Hämeenlinna de perfecte besteding van uw eerste avond in het grandioze Finland.

 

Rijafstand Helsinki - Hämeenlinna: ca. 110 kilometer

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. Van Hämeenlinna naar Kuopio

 

U rijdt vandaag dwars door het hart van Finland.  Het loont de moeite om via het Nationaal Park Päijänne te rijden.  De schitterende weg voert dwars door het Päijännemeer over een smalle heuvelrug  en over enkele lange bruggen. Het iets verderop gelegen Leivonmäki National Park nodigt uit om prachtige, korte wandelingen (2-5,5km) te maken in een natuurschoon decor van sompig hoogveen, heldere meren, oeroude bossen en door de laatste ijstijd geschapen heuvelruggen. U wandelt veelal over planken die dienen als brug.  Aangekomen in het levendige stadje Kuopio valt direct de fraaie ligging op een landtong in het meer Kallavesi op. Het gezellige stadscentrum is een bezoek meer dan waard. U kunt er het grote marktplein met haar fraaie overdekte Jugenstil markthal bezoeken en de lokale specialiteit “Kalakukko” proeven of de in oude paardenstallen verstopte boetiekjes met allerlei originele handgemaakte souvenirs. Via de 19e –eeuwse Lutherse kerk, gelegen in het stadspark, wandelt u zo naar het meer voor een bootexcursie of een bezoek aan het populaire restaurant Wanha Satama.  Wat u niet mag missen is het uitzicht vanaf het panoramadek van de 75 meter hoge uitkijktoren op de Puijoheuvel.

 

Rijafstand Hämeenlinna - Kuopio: ca. 350 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 3. Door naar Vuokatti

 

Indien u gisteren niet alle hoogtepunten van Kuopio heeft gezien dan heeft u daar vanochtend ook nog de tijd voor, want u reist vandaag niet ver. Inmiddels bent u bekend geraakt met de camper en behendig stuurt u uw vakantiewoning op wielen door het wonderschone landschap. Onderweg, met prachtig uitzicht over een meertje, is het tijd voor de lunch. U klapt uw stoeltjes uit, de koffie wordt gezet en in het zonnetje is het heerlijk genieten van de vrijheid van reizen met een camper. Het is op en top genieten in Finland en zonder haast! De heerlijke rust, de onvoorstelbare ruimte en de overweldigende natuur zullen een diepe indruk op u maken.  U passeert onderweg onder andere de plaats Kajaani, een rustig stadje aan de oevers van de rivier Kajaaninjoki. In deze moderne stad vindt u op een eilandje in de rivier de restanten van het in 1651 door de Zweedse graaf Per Brahe gebouwde kasteel. Uw eindbestemming is Vuokatti, prachtig gelegen aan de oever van de rivier Mujehoulunjoki. Wist u dat u hier het hele jaar door kunt langlaufen? Er is een speciale tunnel voor ontworpen die dat mogelijk maakt.

 

Rijafstand Kuopio – Vuokatti: ca. 200 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 4. Het Iso-Syöte wandelparadijs

 

U rijdt vandaag verder naar het noorden waar het steeds dunner bevolkt raakt en de bossen bijna alleen nog bestaan uit dennen. In de grensstreek met Lapland ligt een geweldig wandelgebied. Vanaf het bezoekerscentrum loopt u zo de vrij toegankelijke natuur in.   Natuur van noord en zuid komen hier samen, wat een bijzonder landschap vormt. Liefst 165 kilometer aan gemarkeerde paden liggen op u te wachten. Er zijn ook een aantal zogenaamde natuurpaden. Volgt u zo’n pad, dan komt u alles te weten over het ontstaan van het gebied en de dieren en planten die er voor komen. Het uitzicht vanaf de top Iso-Syöte, welke met de camper te bereiken is, is er eentje van grote schoonheid!

 

Rijafstand Vuokatti – Iso-Syöte: ca. 215 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 5. Rovaniemi en de kerstman

 

U rijdt vandaag naar Rovaniemi. Met 35.000 inwoners is Rovaniemi de grootste stad van Fins Lapland. De kleine maar levendige stad ligt prachtig aan de oevers van de rivieren Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels bezaaid met naaldbossen, hoogveengebieden en wateren. U treft in de stad veel studenten, hippe winkelcentra en trendy bars, leuke restaurants en interessante musea. Wellicht is het Arctikum, gebouwd door Alvar Aalto, het meest interessante museum. Het vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland. Daarnaast is er een prachtige expositie over het noorderlicht. Net buiten Rovaniemi kunt een bezoek brengen aan Santa Claus Village, direct op de poolcirkel, waar de Kerstman kantoor houdt. U kunt hem het jaarrond een bezoek brengen en oh ja, vergeet hier vooral niet om uw kerstkaarten te posten. De Kerstman en zijn elven zullen er persoonlijk voor zorgen dat de kaarten rond de kerstdagen worden bezorgd, mét het officiële poststempel!

 

Rijafstand Iso-Syöte - Rovaniemi: ca. 160 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 6. De Tunturi’s van Salla

 

U rijdt vandaag naar het ruige, kale en woeste deel Lapland op de grens met Rusland.  U ziet bergen (tunturi’s)  welke gedurende de laatste ijstijd door landijs zijn gevormd waar snelle beken door stromen die uitmonden in meren en rivieren. Ook het dierenleven zal u versteld doen staan. Elanden, beren en grote roofvogels kruisen mogelijk uw pad! Grote kans dat u vandaag rendieren ziet die langs de rustige wegen grazen. U betreed het terrein van Saami-bevolking en het gebied waar de midzomerzon de dagen eindeloos maakt.  Aangekomen in Salla, op slechts 22 kilometer van de Russische grens, merkt u aan alles dat u in een speciale omgeving verblijft.

 

Rijafstand Rovaniemi - Salla: ca. 150 kilometer

 

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 7. Het Oulanka Nationaal Park

 

Onderweg van Salla naar Ruka passeert u een hotspot die u niet wilt missen; het indrukwekkende Oulanka Nationaal Park. In het 192km2 grootte Nationaal Park kunt u fantastische (ook korte) wandelingen maken. De kleine berenroute (12 km) rond de “Jyrävä” watervallen  is populair maar ook het één kilometer lange natuurpad naar de fraaie “Kiutaköngäs Rapids” is het bewandelen zeker waard. Dit geldt ook voor het 6 kilometer lange pad door het noordelijke gedeelte van het park. Wist u dat u in het Oulanka Nationaal Park een onvergetelijke kanotocht kunt maken onder begeleiding van een lokale, Engelssprekende, Sami? Onderweg wordt uw lunch bereidt op het kampvuur. Of een onvergetelijke rafttocht? U zult een geweldige dag beleven, omgeven door onaangeraakte natuur.

 

Rijafstand Salla - Ruka: ca. 95 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 8. Het Hossa Nationaal Park

 

Ook vandaag hoeft u niet ver te rijden. Nadat u rustig uw camper hebt bepakt en nog wat boodschapjes hebt gedaan rijdt u in de richting van het volgende hoogtepunt van uw reis; het Hossa Nationaal Park. Niet voor niets is Hossa uitgeroepen tot “beste natuurbestemming 2014”.  De laatste ijstijd heeft een prachtig gebied nagelaten met snelstromende wateren, kristal heldere meertjes, grote moerassen en een keten van met oerbossen begroeide heuvels. De rotstekeningen bij Värikallio Cliffs zijn minstens 3.500 jaar oud en zijn de grootste prehistorische schilderingen in Finland. De oudste woningen gevonden in het gebied zijn bijna 10.000 jaar oud. In het informatiecentrum vind u alle informatie over dit zeer interessante gebied en haar uitgebreide mogelijkheden tot wandelen en watersporten.

 

Rijafstand Ruka - Hossa: ca. 100 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 9. Beren spotten

 

U volgt vandaag voornamelijk over de “Via Karelia”, de oudste reisroute van Finland. De route loopt door de dunbevolkte en landschappelijk fraaie Fins-Russiche grensstreek. U rijdt vandaag naar een oude grenspost met Rusland. Hier vandaan kunt u onder begeleiding van een deskundige Engelstalige gids een uitermate interessante nacht beleven in een zogenaamde hide. Deze schuilplaats is gebouwd om beren te spotten en staat in een gebied wat alleen onder begeleiding betreden mag worden. Niet alleen beren worden er gezien maar ook de fascinerende wolven, de vraatzuchtige veelvraten en de uiterst schuwe lynx.  Dus camera mee! Het wordt een nacht om niet snel te vergeten.

 

Rijafstand Hossa - Viiksimo: ca. 200 kilometer

 

 

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 10. De Nationale Parken Hiidenportti en Koli

 

Met de ontmoeting met de beren nog vers in het geheugen koerst u vandaag af naar een volgend hoogtepunt; het Koli Nationaal Park. Voor het zover is kunt u onderweg  een ander natuurfenomeen aandoen; het Hiidenportti Nationaal Park. U kunt hier geweldige (korte) wandelingen maken door het natuurschone wildernisgebied met beboste heuvels, riviertjes en de één kilometer lange kloof. Bij één van de vuurplaatsen onderweg kunt u heerlijk picknicken. Het Koli Nationaal Park is een juweeltje wat natuurschoon betreft en het heeft bijzondere geologische eigenschappen.  De heuvels van het park bestaan namelijk uit 2 miljard jaar oude kwartsietrotsen die de druk van gletsjers uit latere ijstijden beter hebben weerstaan dan hun omgeving. Hierdoor steken ze zo’n 250 meter boven het Pielinen-meer uit. In het rotsige, met oerbossen bedekte gebied lopen allerlei goed gemarkeerde wandelpaden. Neem in ieder geval de drie beroemde bergtoppen Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli op in uw wandeltocht. U zult ondervinden waarom het Koli Nationaal Park is uitgeroepen tot nationaal landschap van Finland. Veel van de wandelingen starten direct vanaf  het bezoekerscentrum, dat alleen per gondellift te bereiken is. Bent u sportief? Dan kunt er u prachtige kanotochten maken, mountainbikes huren of zelfs deelnemen aan een spannende grottentocht.

 

Rijafstand Viiksimo - Koli: ca, 220 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 11 en 12. Het ongeëvenaarde merendistrict

 

Ook vandaag zult u weer versteld staan van de schoonheid van Finland. U bereikt het merendistrict. Een gebied zo groot als Nederland en België bij elkaar met ontelbare meren die door natuurlijke waterwegen en kanalen met elkaar verbonden zijn, eilandjes en heuvelruggen..  Midden in dit natuurfenomeen  arriveert u in het prachtig gelegen Savonlinna. De stad is op een aantal eilanden gebouwd en herbergt de best bewaarde middeleeuwse burcht van Europa, Olovinlinna, welke te bezoeken is. Achter het kasteel ligt het Provinciaal museum. Vanaf het kasteel loopt u langs de oever met tal van gezellige cafés en galeries naar het centrale marktplein. Maak een onvergetelijke boottocht over het Saaimameer in een historisch schip, wandel of fiets door de uitnodigende en uitbundige natuur. Of bezoek Kerimäki waar ’s werelds grootste houten kerk staat. Ga mee op zoek naar de zeldzame Saaima-robben tijdens een boottocht door het Saimaa Nationaal Park of verken de omgeving per kano. Er zijn tal van interessante musea in de regio en de mogelijkheden tot het maken van mooie rondritten met uw camper zijn legio.

 

Rijafstand: Koli - Savonlinna ca. 205 kilometer

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 13. Naar de Finse zuidkust

 

Het wordt weer een dag vol hoogtepunten vandaag. U verlaat het merendistrict over één van de prachtigste wegen van Finland die via landtongen, heuvelruggen en bruggen door de waterwegen naar het plaatsje Punkaharju slingert. In het dorpje Imatra, niet ver van de Russische grens is de ‘Waterfall show’. Op gezette tijden opent men hier de sluizen zodat het water van de rivier de Vuoksi met grote kracht naar beneden valt, op muziek van Sibelius. Het gebied langs de Russische grens heeft nog veel overeenkomsten met Rusland en u ziet onderweg regelmatig mooie houten boerenschuren en orthodoxe kerktorens. In het sfeervolle, historische havenstadje Hamina treft u een goed bewaard gebleven bastion. Er is tevens een merkwaardig stratenplan aangelegd rond het raadhuis.  De nacht brengt u door op één van de eilandjes in de Golf van Finland voor de kust van de havenplaats Kotka. De door de Russische Tsaar Alexander III gestichte stad is op meerdere eilanden gebouwd en heeft een aangenaam centrum, mooie parken en veel bezienswaardigheden. ’s Avonds wandelt u nog even naar de zee om te genieten van het uitzonderlijke uitzicht over de archipel.

 

Rijafstand: Savonlinna - Kotka ca. 280 km

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 14. Helsinki, de witte stad

 

Het interessante oostelijke deel van de Koningsweg, die langs de kust van zuid Finland tot aan de Russische grens loopt, staat vandaag op het programma. Onderweg doet u het sfeervolle havenstadje  Porvoo aan. Porvoo staat bekend als een uniek stadje met zijn keienstraatjes, ossenbloedrode houten schuren langs de rivier en galeries, cafés en terrassen.  De houten stad is nog grotendeels hetzelfde als in de Middeleeuwen. Aangekomen in Helsinki kunt u van alles bekijken. Wist u dat een boot u naar Suomenlinna brengt? Deze historische vesting is gebouwd op 4 eilanden voor de kust van Helsinki. U kunt er een prachtige rondwandeling maken en de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants bezoeken. Bezoek de statige witte Domkerk, de kleurige vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski of flaneer langs de Esplanadi met trendy restaurants, gezellige terrassen en heel veel straattheater.

 

Rijafstand: Kotka - Helsinki ca. 280 km

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Dag 15. U zegt Finland gedag

 

Nadat u de laatste indrukken hebt opgedaan van Helsinki rijdt u terug naar de camperverhuurder om de camper in te leveren. U wordt naar het vliegveld gebracht waar u met weemoed en heel veel fantastische ervaringen op het vliegtuig naar Amsterdam stapt. Er is een einde gekomen aan uw reis door Finland.

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen

Uw huurcamper

Algemene informatie

 

U heeft keuze uit liefst vijf verschillende types camper. Er is dus altijd een type die bij uw gezinssamenstelling past. De types Van en Small zijn  uitermate geschikt voor stellen,  het type Medium voor een kleiner gezin en de types Large en Family voor gezinnen met maximaal vier kinderen.

 

De minimum leeftijd voor het huren van een camper is 19 jaar. U dient minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig B-rijbewijs te zijn en u dient te beschikken over een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen. Uw creditcard dient na het inleveren van de camper nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

 

De volgende (keuken)inventaris is bij de huursom inbegrepen: koekenpan, grote kookpan, kleine kookpan, thermosfles, onderzetters, diepe borden, diner borden, boterham borden, glazen, voorraaddozen, vergiet, maatbeker,  koppen, koffiefilter, grote schaal, snijplank, vorken, messen, eetlepels en theelepels, broodmes, groot mes, aardappelschilmesje, dunschiller, garde, schaar, spaghettilepel, saladebestek, kaasschaaf, spatel, pollepel, blikopener, flesopener met kurkentrekker, afwasbak, afwasspons, afdruiprek, pannenlappen, 1 rol toiletpapier, 1 rol keukenpapier, rubberen wegwerphandschoenen, 2 vuilniszakken, handdoek, theedoek, veger & blik, een aantal klerenhangers, waterslang, 220V en 12V-uitgangen, minimaal 1 USB-aansluiting bij de bestuurdersstoel, EHBO-kit, brandblusser, gereedschap bij bandenpech, schoonwatertank, vuilwatertank, toilet, douche, koelkast op 220V en gas, 3-pits gasfornuis, verwarming, radio met cd-speler

Binnen de campertypes worden verschillende modellen aangeboden. De afbeeldingen en de plattegronden van de campers kunnen afwijken met de daadwerkelijk aan u toegekende camper. U kunt eventuele voorkeuren aangeven, deze kunnen echter nooit gegarandeerd worden.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Bij de reissom inbegrepen:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Schiphol - Helsinki met KLM
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • korte retourtransfer luchthaven Helsinki - camperverhuurder
 • Moderne huurcamper
 • Alle belastingen
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • On-board computer met navigatie
 • Alle vrijheid om in Finland, Noorwegen en Zweden te rijden
 • Basisverzekering met een eigen risico van € 2.800 per ongeluk of schade
 • Bovengenoemde (keuken)inventaris
 • Verlengsnoer voor gebruik op campings (circa 25 m)
 • Waterslang om uw vers water bij te kunnen vullen
 • Meertalige instructieboekje
 • Muggennetten
 • Raam verduistering set
 • Set keggen
 • Luggage handling, u kunt uw koffer op de verhuurlocatie achterlaten tijdens de huurperiode
 • Eindschoonmaak van het exterieur
 • Basis eindschoonmaak van het interieur (maximale tijd 2 uur)
 • Technische check-up
 • 24/7 hotline roadside assistance phone
 • Uitgebreide uitleg over de camper met instructievideo en persoonlijke uitleg (ca. 1 - 2 uur)

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North

 

 • Wegenkaart Finland
 • Reisgids Finland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

 

Klik op het campertype voor meer informatie over de campers en de tarieven.

 • Campertype VAN (voor maximaal 2 personen)

  camper, camperhuur, huurcamper, vakantie, camperverhuur, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Lapland, Lofoten, Noordkaap, huren

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 80 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 8l/100 km
  • schoonwater tank 95 liter
  • grijswater tank 90 liter
  • lengte exterieur 5.99 m
  • breedte exterieur 2.16 m
  • hoogte exterieur 2.8 m
  • gewicht camper 2.800 kg
  • aantal slaapplaatsen 2
  • afmeting bed 192x139 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

   

  Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 18-04-19

  19-04 t/m 21-04-19

  22-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 24-05-19

  25-05 t/m 27-05-19

  28-05 t/m 30-05-19

  31-05  t/m 16-06-19

  17-06 t/m 19-06-19

  20-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 07-07-19

  08-07 t/m 10-07-19

  11-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 11-08-19

  12-08 t/m 14-08-19

  15-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 23-09-19

  24-09 t/m 26-09-19

  27-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

   

   

  € 690

  € 700

  € 710

  € 720

  € 740

  € 770

  € 790

  € 815

  € 840

  € 860

  € 905

  € 950

  € 980

  € 960

  € 895

  € 815

  € 795

  € 750

  € 690

   

  De tarieven zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijke prijsopgave.

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 11-04-19

  12-04 t/m 14-04-19

  15-04 t/m 17-04-19

  18-04 t/m 20-04-19

  21-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 17-05-19

  18-05 t/m 20-05-19

  21-05 t/m 23-05-19

  24-05 t/m 26-05-19

  27-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 09-06-19

  10-06 t/m 12-06-19

  13-06 t/m 15-06-19

  16-06 t/m 18-06-19

  19-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 30-06-19

  01-07 t/m 03-07-19

  04-07 t/m 06-07-19

  07-07 t/m 09-07-19

  10-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 04-08-19

  05-08 t/m 07-08-19

  08-08 t/m 10-08-19

  11-08 t/m 13-08-19

  14-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 16-09-19

  17-09 t/m 19-09-19

  20-09 t/m 22-09-19

  23-09 t/m 25-09-19

  26-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

   

   

  € 920

  € 930

  € 940

  € 950

  € 960

  € 970

  € 990

  € 1.020

  € 1.040

  € 1.070

  € 1.100

  € 1.125

  € 1.150

  € 1.175

  € 1.200

  € 1.230

  € 1.275

  € 1.320

  € 1.365

  € 1.415

  € 1.460

  € 1.430

  € 1.375

  € 1.305

  € 1.240

  € 1.145

  € 1.130

  € 1.080

  € 1.035

  € 995

  € 920

 • Campertype SMALL (voor maximaal 2 personen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,98 m
  • breedte exterieur 2.33 m
  • hoogte exterieur 3 m
  • gewicht camper 2.826 kg
  • aantal slaapplaatsen 2
  • afmeting bed 200x76+76 of 200x137 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

   

  Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 18-04-19

  19-04 t/m 21-04-19

  22-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 24-05-19

  25-05 t/m 27-05-19

  28-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 16-06-19

  17-06 t/m 19-06-19

  20-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 07-07-19

  08-07 t/m 10-07-19

  11-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 11-08-19

  12-08 t/m 14-08-19

  15-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 23-09-19

  24-09 t/m 26-09-19

  27-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

   

   

  € 715

  € 725

  € 735

  € 745

  € 765

  € 795

  € 815

  € 845

  € 880

  € 905

  € 965

  € 1.030

  € 1.075

  € 1.045

  € 960

  € 860

  € 835

  € 780

  € 715

   

  De tarieven zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijke prijsopgave.

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 11-04-19

  12-04 t/m 14-04-19

  15-04 t/m 17-04-19

  18-04 t/m 20-04-19

  21-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 17-05-19

  18-05 t/m 20-05-19

  21-05 t/m 23-05-19

  24-05 t/m 26-05-19

  27-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 09-06-19

  10-06 t/m 12-06-19

  13-06 t/m 15-06-19

  16-06 t/m 18-06-19

  19-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 30-06-19

  01-07 t/m 03-07-19

  04-07 t/m 06-07-19

  07-07 t/m 09-07-19

  10-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 04-08-19

  05-08 t/m 07-08-19

  08-08 t/m 10-08-19

  11-08 t/m 13-08-19

  14-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 16-09-19

  17-09 t/m 19-09-19

  20-09 t/m 22-09-19

  23-09 t/m 25-09-19

  26-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

   

   

  € 965

  € 975

  € 985

  € 995

  € 1.005

  € 1.015

  € 1.040

  € 1.065

  € 1.090

  € 1.115

  € 1.145

  € 1.180

  € 1.215

  € 1.250

  € 1.285

  € 1.320

  € 1.380

  € 1.440

  € 1.500

  € 1.570

  € 1.620

  € 1.595

  € 1.530

  € 1.445

  € 1.365

  € 1.235

  € 1.215

  € 1.165

  € 1.105

  € 1.055

  € 965

 • Campertype MEDIUM (voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,98 m
  • breedte exterieur 2.33 m
  • hoogte exterieur 3 m
  • gewicht camper 3.127 kg
  • aantal slaapplaatsen 4
  • neerklapbed 195x130 cm
  • bed achterin 195x140/190x130 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 18-04-19

  19-04 t/m 21-04-19

  22-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 24-05-19

  25-05 t/m 27-05-19

  28-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 16-06-19

  17-06 t/m 19-06-19

  20-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 07-07-19

  08-07 t/m 10-07-19

  11-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 11-08-19

  12-08 t/m 14-08-19

  15-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 23-09-19

  24-09 t/m 26-09-19

  27-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

   

  bij 2 pers.

   

  € 740

  € 750

  € 760

  € 760

  € 795

  € 835

  € 860

  € 895

  € 930

  € 955

  € 1.010

  € 1.060

  € 1.100

  € 1.075

  € 1.000

  € 910

  € 885

  € 815

  € 740

   

  bij 3 pers.

   

  € 584

  € 592

  € 599

  € 606

  € 623

  € 650

  € 666

  € 690

  € 714

  € 729

  € 768

  € 801

  € 826

  € 808

  € 758

  € 696

  € 681

  € 634

  € 584

   

  bij 4 pers.

   

  € 507

  € 513

  € 518

  € 523

  € 538

  € 558

  € 569

  € 588

  € 605

  € 616

  € 647

  € 671

  € 690

  € 675

  € 637

  € 589

  € 579

  € 543

  € 507

   

  De tarieven zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijke prijsopgave.

  bij 3 pers.

   

  € 765

  € 772

  € 779

  € 785

  € 792

  € 799

  € 824

  € 847

  € 870

  € 893

  € 916

  € 940

  € 963

  € 986

  € 1.009

  € 1.032

  € 1.070

  € 1.107

  € 1.144

  € 1.180

  € 1.216

  € 1.191

  € 1.144

  € 1.098

  € 1.051

  € 970

  € 958

  € 918

  € 871

  € 831

  € 765

  bij 4 pers.

   

  € 642

  € 648

  € 653

  € 658

  € 663

  € 668

  € 688

  € 705

  € 723

  € 740

  € 756

  € 775

  € 792

  € 809

  € 827

  € 843

  € 873

  € 900

  € 928

  € 955

  € 981

  € 962

  € 927

  € 892

  € 857

  € 794

  € 787

  € 757

  € 721

  € 691

  € 642

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 11-04-19

  12-04 t/m 14-04-19

  15-04 t/m 17-04-19

  18-04 t/m 20-04-19

  21-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 17-05-19

  18-05 t/m 20-05-19

  21-05 t/m 23-05-19

  24-05 t/m 26-05-19

  27-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 09-06-19

  10-06 t/m 12-06-19

  13-06 t/m 15-06-19

  16-06 t/m 18-06-19

  19-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 30-06-19

  01-07 t/m 03-07-19

  04-07 t/m 06-07-19

  07-07 t/m 09-07-19

  10-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 04-08-19

  05-08 t/m 07-08-19

  08-08 t/m 10-08-19

  11-08 t/m 13-08-19

  14-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 16-09-19

  17-09 t/m 19-09-19

  20-09 t/m 22-09-19

  23-09 t/m 25-09-19

  26-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

  bij 2 pers.

   

  € 1.010

  € 1.020

  € 1.030

  € 1.040

  € 1.050

  € 1.060

  € 1.095

  € 1.130

  € 1.165

  € 1.200

  € 1.235

  € 1.270

  € 1.305

  € 1.340

  € 1.375

  € 1.410

  € 1.465

  € 1.520

  € 1.575

  € 1.630

  € 1.685

  € 1.650

  € 1.580

  € 1.510

  € 1.440

  € 1.320

  € 1.300

  € 1.240

  € 1.170

  € 1.110

  € 1.010

 • Campertype LARGE (voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen)

  camper, camperhuur, huurcamper, vakantie, camperverhuur, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Lapland, Lofoten, Noordkaap, huren

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,99 - 7,5 m
  • breedte exterieur 2.34 m
  • hoogte exterieur 3.07 m
  • gewicht camper 3.028 kg
  • aantal slaapplaatsen 6
  • bed voorin 210x160 cm
  • middelste bed  194x160 cm
  • bedden achterin 215x140 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 18-04-19

  19-04 t/m 21-04-19

  22-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 24-05-19

  25-05 t/m 27-05-19

  28-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 16-06-19

  17-06 t/m 19-06-19

  20-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 07-07-19

  08-07 t/m 10-07-19

  11-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 11-08-19

  12-08 t/m 14-08-19

  15-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 23-09-19

  24-09 t/m 26-09-19

  27-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

  bij 2 pers.

   

  € 760

  € 780

  € 800

  € 820

  € 850

  € 880

  € 910

  € 940

  € 970

  € 1.000

  € 1.055

  € 1.110

  € 1.145

  € 1.115

  € 1.035

  € 930

  € 910

  € 845

  € 760

   

  bij 3 pers.

   

  € 597

  € 612

  € 626

  € 639

  € 661

  € 680

  € 699

  € 720

  € 739

  € 759

  € 798

  € 834

  € 856

  € 834

  € 781

  € 709

  € 698

  € 654

  € 597

   

  bij 4 pers.

   

  € 516

  € 528

  € 539

  € 549

  € 566

  € 580

  € 594

  € 610

  € 624

  € 638

  € 669

  € 697

  € 712

  € 694

  € 654

  € 598

  € 592

  € 559

  € 516

   

  De tarieven zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijke prijsopgave.

  bij 3 pers.

   

  € 791

  € 805

  € 819

  € 832

  € 846

  € 859

  € 884

  € 907

  € 930

  € 953

  € 976

  € 1.000

  € 1.023

  € 1.046

  € 1.069

  € 1.092

  € 1.130

  € 1.167

  € 1.204

  € 1.240

  € 1.272

  € 1.244

  € 1.198

  € 1.145

  € 1.084

  € 996

  € 984

  € 944

  € 904

  € 865

  € 791

  bij 4 pers.

   

  € 661

  € 673

  € 683

  € 694

  € 704

  € 713

  € 733

  € 750

  € 767

  € 785

  € 801

  € 820

  € 837

  € 854

  € 872

  € 888

  € 918

  € 945

  € 973

  € 1.000

  € 1.024

  € 1.001

  € 967

  € 927

  € 881

  € 814

  € 806

  € 777

  € 747

  € 717

  € 661

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 11-04-19

  12-04 t/m 14-04-19

  15-04 t/m 17-04-19

  18-04 t/m 20-04-19

  21-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 17-05-19

  18-05 t/m 20-05-19

  21-05 t/m 23-05-19

  24-05 t/m 26-05-19

  27-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 09-06-19

  10-06 t/m 12-06-19

  13-06 t/m 15-06-19

  16-06 t/m 18-06-19

  19-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 30-06-19

  01-07 t/m 03-07-19

  04-07 t/m 06-07-19

  07-07 t/m 09-07-19

  10-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 04-08-19

  05-08 t/m 07-08-19

  08-08 t/m 10-08-19

  11-08 t/m 13-08-19

  14-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 16-09-19

  17-09 t/m 19-09-19

  20-09 t/m 22-09-19

  23-09 t/m 25-09-19

  26-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

  bij 2 pers.

   

  € 1.050

  € 1.070

  € 1.090

  € 1.110

  € 1.130

  € 1.150

  € 1.185

  € 1.220

  € 1.255

  € 1.290

  € 1.325

  € 1.360

  € 1.395

  € 1.430

  € 1.465

  € 1.500

  € 1.555

  € 1.610

  € 1.665

  € 1.720

  € 1.770

  € 1.730

  € 1.660

  € 1.580

  € 1.490

  € 1.360

  € 1.340

  € 1.280

  € 1.220

  € 1.160

  € 1.050

 • Campertype FAMILY (voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,49 m
  • breedte exterieur 2.34 m
  • hoogte exterieur 3.07 m
  • gewicht camper 3.051 kg
  • aantal slaapplaatsen 6
  • bed voorin 210x160 cm
  • middelste bed  194x130 cm
  • bedden achterin 215X89 + 89 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 18-04-19

  19-04 t/m 21-04-19

  22-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 24-05-19

  25-05 t/m 27-05-19

  28-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 16-06-19

  17-06 t/m 19-06-19

  20-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 07-07-19

  08-07 t/m 10-07-19

  11-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 11-08-19

  12-08 t/m 14-08-19

  15-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 23-09-19

  24-09 t/m 26-09-19

  27-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

  bij 2 pers.

   

  € 760

  € 780

  € 800

  € 820

  € 850

  € 880

  € 910

  € 940

  € 970

  € 1.000

  € 1.055

  € 1.110

  € 1.145

  € 1.115

  € 1.035

  € 930

  € 910

  € 845

  € 760

   

  bij 3 pers.

   

  € 597

  € 612

  € 626

  € 639

  € 661

  € 680

  € 699

  € 720

  € 739

  € 759

  € 798

  € 834

  € 856

  € 834

  € 781

  € 709

  € 698

  € 654

  € 597

   

  bij 4 pers.

   

  € 516

  € 528

  € 539

  € 549

  € 566

  € 580

  € 594

  € 610

  € 624

  € 638

  € 669

  € 697

  € 712

  € 694

  € 654

  € 598

  € 592

  € 559

  € 516

   

  De tarieven zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijke prijsopgave.

  bij 3 pers.

   

  € 791

  € 805

  € 819

  € 832

  € 846

  € 859

  € 884

  € 907

  € 930

  € 953

  € 976

  € 1.000

  € 1.023

  € 1.046

  € 1.069

  € 1.092

  € 1.130

  € 1.167

  € 1.204

  € 1.240

  € 1.272

  € 1.244

  € 1.198

  € 1.145

  € 1.084

  € 996

  € 984

  € 944

  € 904

  € 865

  € 791

  bij 4 pers.

   

  € 661

  € 673

  € 683

  € 694

  € 704

  € 713

  € 733

  € 750

  € 767

  € 785

  € 801

  € 820

  € 837

  € 854

  € 872

  € 888

  € 918

  € 945

  € 973

  € 1.000

  € 1.024

  € 1.001

  € 967

  € 927

  € 881

  € 814

  € 806

  € 777

  € 747

  € 717

  € 661

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 11-04-19

  12-04 t/m 14-04-19

  15-04 t/m 17-04-19

  18-04 t/m 20-04-19

  21-04 t/m 24-04-19

  25-04 t/m 17-05-19

  18-05 t/m 20-05-19

  21-05 t/m 23-05-19

  24-05 t/m 26-05-19

  27-05 t/m 30-05-19

  31-05 t/m 09-06-19

  10-06 t/m 12-06-19

  13-06 t/m 15-06-19

  16-06 t/m 18-06-19

  19-06 t/m 22-06-19

  23-06 t/m 30-06-19

  01-07 t/m 03-07-19

  04-07 t/m 06-07-19

  07-07 t/m 09-07-19

  10-07 t/m 13-07-19

  14-07 t/m 04-08-19

  05-08 t/m 07-08-19

  08-08 t/m 10-08-19

  11-08 t/m 13-08-19

  14-08 t/m 17-08-19

  18-08 t/m 16-09-19

  17-09 t/m 19-09-19

  20-09 t/m 22-09-19

  23-09 t/m 25-09-19

  26-09 t/m 29-09-19

  30-09 t/m 31-12-19

  bij 2 pers.

   

  € 1.050

  € 1.070

  € 1.090

  € 1.110

  € 1.130

  € 1.150

  € 1.185

  € 1.220

  € 1.255

  € 1.290

  € 1.325

  € 1.360

  € 1.395

  € 1.430

  € 1.465

  € 1.500

  € 1.555

  € 1.610

  € 1.665

  € 1.720

  € 1.770

  € 1.730

  € 1.660

  € 1.580

  € 1.490

  € 1.360

  € 1.340

  € 1.280

  € 1.220

  € 1.160

  € 1.050

________________________________________________________________________________________________________________________

Niet bij de reissom inbegrepen:

 

 • Brandstof (u krijgt uw auto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Verbruik gas. U krijgt twee volle gasflessen verstrekt tijdens de pick-up en er wordt € 49,= afgerekend per gebruikte gasfles

 

Optionele extra's (gelieve vooraf reserveren i.v.m. beperkte beschikbaarheid van sommige extra's)

 

 • Extra bestuurder, € 49,= per huurperiode
 • Linnenset bestaande uit een dekbed, kussen, kussensloop, lakens, dekbedovertrek en 2 handdoeken, € 51,= per set
 • Campingset bestaande uit een campingtafel en per persoon een stoel, € 4,= per dag
 • Barbecue grillset inclusief kolen en lucifers, € 39,= per stuk
 • Koffiezetapparaat (werkt alleen als de camper aangesloten is op elektriciteit), € 19,= per stuk
 • Autostoel kind tot 135 cm (bij wet verplicht indien u een een kind tot 135 cm meeneemt). Wij verzoeken u per kind tot 135 cm de lengte, het gewicht en de leeftijd door te geven zodat ieder kind een passende stoel krijgt, € 55,= per stuk
 • Autostoel kind langer dan 135 cm (niet verplicht). Wij verzoeken u per kind langer dan 135 cm de lengte, het gewicht en de leeftijd door te geven zodat ieder kind een passende stoel krijgt, € 19,= per stuk
 • Chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet, € 22,= per fles (2 l.)
 • Omvormer, € 4,= per dag
 • Afkoop eigen risico van uw huurcamper, € 8,= per dag
 • Afkoop volledige eindschoonmaak: schoonmaak afvalwater- en sceptische tank, legen prullenbakken, afhalen bedden, schoonmaak langer dan 2 uur, € 170,= per camper

 

Het ready to go pakket

 

Dit pakket brengt alle items samen voor een geslaagde vakantie. Het pakket bevat een linnenset per persoon, de afkoop van de volledige eindschoonmaak, een fles chemicaliën, schoonmaakset, regenjasjes, de campingset en de BBQ-set. Het pakket is vooraf te bestellen voor € 100,= p.p.

 

 

Overige voorwaarden

 

De camper dient na afloop schoon te worden ingeleverd met geleegde afvalbakken, vuilwatertank, lege wc-cassette, een volle benzinetank en gasfles. Indien de camper niet schoon is, wordt € 250,= extra schoonmaakkosten in rekening gebracht. Er mag niet in de camper worden gerookt, hierop staat een boete van € 850,=.

 

Huisdieren zijn welkom in de camper tegen een toeslag van € 199,=. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in de camper zonder dit vooraf door te geven, hierop staat een boete van € 400,=.

 

De depots zijn geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Ophalen en afleveren van de camper buiten deze uren is mogelijk tegen betaling van een toeslag van € 149,=. De ophaaldag en de inleverdag worden als volledige dagen meegerekend in de huursom. U dient de camper minimaal 3 uur voor de (terug)vlucht te retourneren i.v.m. inspectie.

 

Uw vlucht

 

Onze camperreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering. Indien u nog geen reis- en/of annuleringsverzekering heeft dan helpen wij u graag met het afsluiten hiervan

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki, camperverhuur, rondreis, vakantie
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
ccamper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Finland, Helsinki,camperverhuur, 15-dagen, huren, 8 dagen