4WD camperhuur IJsland

 

Hoogtepunten van camper huren op IJsland

IJsland beleven in alle vrijheid en op een unieke manier

ongeëvenaarde landschappen met vulkanen en gletsjers

evt. 4WD routes door rivieren in het woeste binnenland

prachtige Nationale Parken

ongekend rijk vogelleven

reizen in uw eigen tempo

 

REISinformatie

VOORBEELDROUTE

8 dagen

VOORBEELDROUTE
15 DAGEN

DE CAMPER

& PRIJZEN

 

Extra opties

Reserverings
aanvraag

Avontuurlijke rondreis door het land van vuur en ijs

Beleef de reis van uw leven op het machtige IJsland per 4WD camper. U rijdt letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere; IJzige gletsjers, uitgestrekte vulkanische velden, spuitende geisers, kraakheldere meren vol ijsbergen, gigantische watervallen, magnifiek gekleurde bergen, enorme spoelzandvlaktes en vulkanen staan u te wachten. Een bezoek aan het kleurrijke Landmannalaugar, de Lakikraters, het overweldigende Þórsmörk en het ijsmeer Jökulsárlón mogen zeker niet ontbreken. IJsland kent een enorme vogelrijkdom en in de zeeën krioelt het van het leven. Tijdens uw rondreis kunt u fantastische wandelingen maken en genieten van geweldige excursies. Maak een onvergetelijke walvissafari, een spannende rafttocht, bezoek de papegaaiduikers, maak een boottocht over het ijsmeer of een gletsjerwandeling. Zo beleeft u IJsland optimaal!

Niet alleen de natuurwonderen zijn een ultieme belevenis, maar dit geldt zeer zeker ook voor het rijden op IJsland. Per 4WD camper verkent u het woeste binnenland en stuurt u uw camper over prachtige 4WD-tracks door rivieren en beken, gelegen in adembenemende landschappen.

 

Uw 4WD camper is uitgerust met een tablet voorzien van een kaart van IJsland. Op deze kaart zijn interessante plekken om te bezoeken aangegeven. De tablet is ook handig om uw mail, het weer en de wegcondities te checken. De tablet wordt geleverd inclusief 3GB data. U kunt eenvoudig ter plaatse extra data bijkopen indien u dat wenst.

 

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol rechtstreeks in ca. 3 uur naar de internationale luchthaven Reykjavik Keflavik. Hier haalt u uw 4WD camper op en levert deze na uw reis daar ook weer in.

 

Op onze site staan alvast voorbeeldroutes van 8 en 15 dagen vermeld. Deze voorbeeldroutes brengen u onder andere over de bergwegen door het fascinerende hoogland van IJsland. Dit gebied is slechts een beperkte tijd van het jaar toegankelijk. Klik hier voor meer (Engelstalige) informatie over de openingsdata van de bergwegen.

 

Uiteraard is het mogelijk om een andere reisduur te boeken. Mocht u vragen hebben of  wilt u meer advies?  Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Uiteraard bent u voor meer advies ook van harte welkom bij ons op kantoor.

 

U krijgt bij boeking extra van Go North:

 

 • Wegenkaart van IJsland
 • Reisgids IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper op IJsland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar  om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld. Op IJsland zijn voldoende campings. De verblijfplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Vanuit Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw 4WD-camper voor u klaarstaat. Na een gedegen uitleg over het gebruik van de camper kan uw avontuur beginnen! Via Reykjavik reist u naar het Nationaal Park Þingvellir, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid en wordt omringd door lage bergen die het grootste deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. Maak een korte maar fraaie wandeling langs de randen van de kloof. Uw eindbestemming is de wereldberoemde Geysir, waar een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. De perfecte plek voor uw eerste overnachting op IJsland!

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Geysir  ca. 150 km

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. Een dag vol natuurwonderen

 

Voor uw eerste hotspot vandaag, de machtige Gullfoss (Gouden waterval) hoeft u niet ver te rijden. Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn. Vervolgens rijdt u de beruchte Kjölur route op en rijdt u met uitzicht op de gletsjers Langjökull en Hofsjökull naar de Kerlingarfjöll, één van de meest markante gebergtes op IJsland. Maak hier een onvergetelijke wandeling door bont gekleurde ryoliet bergtoppen, kleine hanggletsjers en grote geothermische gebieden. Deze niet al te lange wandeling voert u naar de hete bronnen van Hveradalur. Uw dag eindigt in het geothermische gebied Hveravellir, wat veld van hete bronnen  betekend. En terecht! Er zijn hier meer dan 30 hete natuurlijke bronnen, de één nog mooier dan de ander. Namen als "Fluiter", "Donderende heuvel", "Groene bron" en "Tweelingbron" spreken voor zich. De "Bron van Eyvindur" is vernoemd naar een vogelvrijverklaarde die in deze bron gestolen schapen kookte. In het lavagebied rond Hveravellir maakt u een fraaie avondwandeling met weids uitzicht over de omgeving en de met sneeuw bedekte bergketen Kerlingerfjöll. 's Avonds maakt u ongetwijfeld een plons in de warme beek.

 

Rijafstand: Geysir - Hveravellir ca. 120 km

Dag 3. Naar Myvatn

 

U rijdt vandaag de Kjölur route uit en vervolgt uw weg via de hoofdstad van Noord IJsland, Akureyri naar de indrukwekkende waterval Góðafoss. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt hier over een breedte van 30 m zo'n 12 m naar beneden.  Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het kerkje met de bijzonder mooie turfboerderij Glaumbær. Uw eindbestemming vandaag is het verbluffende gebied rond het meer Myvatn. Verken vandaag alvast een deel van de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá.

 

Rijafstand: Hveravellir -  Mývatn ca. 300 km

Dag 4. Een dag vol spectaculaire afwisselingen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn. Als eerste brengt u een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard en de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen. U volgt de wild stromende gletsjerrivier Jökulsá om bij  een aantal spectaculaire watervallen te komen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. U kunt er ook voor kiezen om een spectaculaire dagexcursie naar de Askja caldera te maken. U kunt ‘s avonds heerlijk ontspannen in natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Mývatn

 

Dag 5. Over de Sprengisandur naar Landmannalaugar

 

Vandaag reist u over één van de meest tot de verbeelding sprekende 4WD-wegen van IJsland, de Sprengisandur. De uitgestrektheid van het morenelandschap uit de laatste ijstijd en de prachtige vergezichten zullen een onvergetelijke indruk op u maken. U passeert de sierlijke waterval Aldeyjarfoss, die omringd is door prachtige basaltformaties. Ook zullen er diverse rivieren moeten worden doorgestoken omdat de meeste rivieren niet overbrugd zijn. De naam Sprengisandur betekent ‘springen/ontploffen- zandvlakte’ en is afgeleid van het feit dat mensen in vroegere tijden zo snel mogelijk te paard over deze onherbergzame vlakte moesten reizen en vaak zo snel reden, dat hun paarden ‘ontploften’ van alle inspanning. Met alle spookverhalen die de ronde deden over de Sprengisandur is het wel begrijpelijk dat mensen hier zo kort mogelijk wilden zijn… desondanks is het een zeer indrukwekkende route! U lange reisdag eindigt in het onvoorstelbare Landmannalaugar. Hier verblijft u aan de rand van een lavaveld, met een natuurlijk warme beek omgeven door hoge, gekleurde bergen.

 

Rijafstand: Myvatn - Landmannalaugar ca. 315 km

Dag 6.

Fascinerend Landmannalaugar

 

Wakker worden op zo'n plek dat heeft toch iets speciaals! In het natuurspektakel van Landmannalaugar kunt u vandaag tal van geweldige wandelingen maken, bijvoorbeeld de 3 tot 4 uur durende wandeling op de Brennisteinsaldá of de Bláhnukur.  U wandelt door een decor van  grillige lavaformaties van het lavaveld Laugahraun en de omringende geel, rood, bruin en grijsgroen gekleurde ryolietbergen.  Vergeet niet een foto van uzelf te laten maken als u na een heerlijke wandeldag in het warme water van de beek in Landmannalaugar ligt te genieten!

 

Rijafstand: Leirubakki - Landmannalaugar ca. 60 km

Dag 7. Door het hoogland naar Reykjavik

 

Ook uw laatste volle dag op IJsland wordt speciaal, via een prachtige 4WD-track langs onder andere de rood gekleurde explosiekrater Ljótipollur rijdt u naar de beeldschone waterval Háifoss, één van de hoogste watervallen van IJsland. Vervolgens passeert u nog twee  prachtige watervallen; Gjáin en Hjálparfoss. Bij de laatste kunt u een verkwikkende duik nemen. U eindigt vandaag in Reykjavik. De meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa. De stad kent een geweldige ligging, is hip, trendy en de natuur is nooit ver weg.

 

 

 

Rijafstand: Landmannalaugar - Reykjavik ca. 210 km

Dag 8.

Het einde van een fascinerende reis

 

Voor de laatste maal start u de camper en rijdt terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper op IJsland. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar  om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld. Op IJsland zijn voldoende campings. De verblijfplaatsen welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Vanuit Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw 4WD-camper voor u klaarstaat. Na een gedegen uitleg over het gebruik van de camper kan uw avontuur beginnen! Rij naar de zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. U kunt onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water of aan de geothermische velden van Krýsuvík en de ruige rotskust in het zuiden van IJsland. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Krýsuvík - Hveragerði ca. 115 km

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. Op naar Þórsmörk

 

Na uw eerste IJslandse ontbijt te hebben genuttigd vervolgt u uw weg naar een spectaculair gebied;  Þórsmörk. Onderweg stopt u bij de fraaie waterval Seljalandsfoss. Er loopt een pad achter de waterval langs die u kunt bewandelen. Hierna volgt een weg die alleen voor 4WD-voertuigen geschikt is. De route loopt door talloze rivieren en stroompjes. Maak onderweg de wandeling door de Stakkholtsgjá, een kloof met stijl oprijzende wanden, met op het eind een waterval. Uw eindbestemming vandaag is Þórsmörk. Hier verblijft u twee nachten in een door drie gletsjers omzoomd gebied met vele beschutte dalen, smalle diepe kloven, klippen, grillige tufsteenformaties, kristalheldere stroompjes en kolkende gletsjerrivieren.

 

.

 

Rijafstand: Hveragerði - Þórsmörk ca. 115 km

Dag 3. Het wandelparadijs Þórsmörk

 

 

Maak vandaag een spectaculaire wandeling door de omgeving naar de uitlopers van de Eyjaflallajökull. Een uitbarsting van deze vulkaan onder de gletsjer zorgde er in 2010 voor dat het vliegverkeer in grote delen van Europa dagen lang werd stilgelegd. De wandeling gaat door bergachtig terrein  tot aan de hele smalle bergkam Heljarkambur, "Kam des doods". Naast deze wandeling, zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor fraaie bergwandelingen door ongekende landschappen.

 

Dag 4. Naar de vulkaan Hekla

 

U neemt afscheid van Þórsmörk en rijdt door het prachtige hoogland naar Leirubaikki. Vandaag staat in het teken van het bezoeken van een aantal geweldige en fotogenieke watervallen waaronder Hjálparfoss, Gjáin en Háifoss. Bij de watervallen kunt u korte wandelingen maken. Maak als een echte IJslander een verkwikkende duik in het heldere water bij de Hjálparfoss. Uw 4WD-skills worden vandaag op de proef gesteld want een gedeelte van de rit vandaag is alleen geschikt voor 4WD-voertuigen. U reist vervolgens door naar Leirubakki, gelegen aan de uitlopers van de beruchte 1.491 meter hoge vulkaan Hekla. Het is één van de meest actieve vulkanen op IJsland

 

Rijafstand: Þórsmörk - Hjálparfoss - Gjáin - Háifoss - Leirubakki ca. 200 km

Dag 5. Fascinerend Landmannalaugar

 

Vanuit Leirubakki rijdt u vandaag naar  de gekleurde bergen van Landmannalaugar. Een prachtige 4WD-track brengt u er. Neem onderweg nog wel even de afslag naar de explosiekrater Ljótipollur en verbaas u over de rode tinten op de randen van de krater.  In het natuurspektakel van Landmannalaugar kunt u tal van geweldige wandelingen maken, bijvoorbeeld de 3 tot 4 uur durende wandeling op de Brennisteinsaldá of de Bláhnukur.  U wandelt door een decor van  grillige lavaformaties van het lavaveld Laugahraun en de omringende geel, rood, bruin en grijsgroen gekleurde ryolietbergen.  Vergeet niet een foto van uzelf te laten maken als u in het warme water van de beek in Landmannalaugar ligt te genieten!

 

Rijafstand: Leirubakki - Landmannalaugar ca. 60 km

Dag 6. Langs de Eldgjá naar de Lakigigar

 

Behendig stuurt u uw camper door de talloze stroompjes en beken naar het volgende natuurspektakel, de Eldgjá (vuurkloof). Met een lengte van 24 km is het de grootste vulkanische kloof ter wereld. Neem de tijd voor een ca. 5 kilometer lange wandeling door de kloof naar de tweetraps waterval Ófærufoss te maken. De Fjaðrárgljúfur-kloof is de volgende highlight die u met een bezoek kunt vereren.  Hierna rijdt u door verbazingwekkende, met groen mos begroeide lavavelden naar de krater-rij Lakagigar. Deze spleetvulkaan met een lengte van 25 kilometer en met zo'n 100 zogenaamde sintelkegels kwam in 1783 tot uitbarsting en is de grootste eruptie die ooit op IJsland heeft plaats gevonden. Het land werd bedolven onder  een laag van 30 miljard ton lava.  Door de giftige gassen die vrijkwamen stierf bijna driekwart van de veestapel van het land en doodde het duizenden IJslanders. Er werd zelfs overwogen om heel het land te evacueren. In dit fascinerende landschap ligt de 818 meter hoge krater Laki die u omhoog kunt wandelen voor adembenemende uitzichten over de kraters.  U kunt ervoor kiezen om bij de Blágil-hut te overnachten.

 

Rijafstand: Landmannalaugar - Blágil-hut ca. 120 km

Dag 7. Skaftafell Nationaal Park en het Jökulsárlón ijsbergmeer

 

Breng een bezoek aan het Skaftafell Nationaal Park en maak prachtige wandelingen. U kunt er zelfs, onder begeleiding, een gletsjerwandeling maken. Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden. Een boottocht over het ijsbergmeer Jökulsárlón mag zeker niet ontbreken vandaag. Langs de rand van de enorme gletsjer Vatnajökull die zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat rijdt u naar het havenplaatsje Höfn, wat u uitspreekt als "Hub". Dit stadje staat bekend als het kreeftenstadje van IJsland.

 

 

 

Rijafstand: Blágil-hut - Höfn ca. 220 km

Dag 8. Het spectaculaire oosten

 

Neem de tijd vandaag om de prachtige fjorden van het oosten van IJsland te bewonderen. De weg slingert tussen de Atlantische oceaan en grillige bergen door en u zult merken dat ieder fjord zijn eigen karakter en vissersdorpje heeft. U kunt de prachtige, kronkelige Öxi pass rijden en vervolgens naar het havenplaatsje Seyðisfjörður. Hier legt de veerboot aan die vanaf het vasteland van Europa komt. Seyðisfjörður ligt majestueus, te midden van steile bergen. Alleen de weg ernaartoe is al spectaculair. Vervolgens rijdt u door naar Egilsstaðir, gelegen aan het langgerekte meer Lögurinn.

 

 

 

 Rijafstand: Höfn - Egilsstaðir  ca. 190 km

Dag 9. Bulderende watervallen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn.  U volgt de wild stromende gletsjerrivier Jökulsá om bij  een aantal spectaculaire watervallen te komen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. Iets verder bezoekt u het Jökulsárgljúfur Nationaal Park waarin de echorotsen Hljódaklettar met de bijzondere fraai gevormde basaltstructuren te zien zijn. De imposante kloof Ásbyrgi mag u  niet missen, en breng een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard. U verblijft de komende twee nachten in de omgeving van Mývatn.

 

Rijafstand: Egilsstaðir - Mývatn ca. 175 km

Dag 10. Magisch Myvatn

 

Verken vandaag de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn of u maakt een spectaculaire dagexcursie naar de Askja caldera. U verblijft nog een nacht in deze paradijselijke omgeving.

 

Dag 11. Walvissen kijken

 

Voor een optionele walvissafari, voor velen één van de hoogtepunten van de reis, reist u naar Husavik. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. Rij vervolgens via de verbluffende waterval Góðafoss naar het stadje Akureyri, met ca. 15.000 inwoners de 2e stad van IJsland en een ware metropool in het dunbevolkte noorden. U kunt het stadje ingaan en musea bezoeken, shoppen, een terrasje pakken, de architectuur bewonderen of de botanische tuin bekijken. Akureyri ligt aan het eind van het fjord Eyjafjörður, het langste fjord van IJsland. U kunt in de omgeving tevens op IJslandse paardjes rijden en fraaie wandelingen maken.

 

Rijafstand: Mývatn - Husavik - Akureyri ca. 150 km

Dag 12. Naar het veld van de hete  bronnen

 

Nadat u de laatste indrukken hebt opgedaan van Akureyri is het tijd om te vertrekken. Onderweg kunt u  een bezoek brengen aan het kerkje met de bijzonder mooie turfboerderij Glaumbær. Daarna rijdt u het voor u inmiddels vertrouwde hoogland weer in over de Kjölur. U rijdt naar Hveravellir, wat veld van hete bronnen  betekend. En terecht! Er zijn hier meer dan 30 hete natuurlijke bronnen, de één nog mooier dan de ander. Namen als "Fluiter", "Donderende heuvel", "Groene bron" en "Tweelingbron" spreken voor zich. De "Bron van Eyvindur" is vernoemd naar een vogelvrijverklaarde die in deze bron gestolen schapen kookte. In het lavagebied rond Hveravellir maakt u een fraaie wandeling met weids uitzicht over de omgeving en de met sneeuw bedekte bergketen Kerlingerfjöll. 's Avonds maakt u ongetwijfeld een plons in de warme beek.

 

 

Rijafstand: Akureyri - Hveravellir ca. 200 km

Dag 13. Dagwandeling door gekleurde bergen

 

Maak vandaag een onvergetelijke wandeling door het  Kerlingarfjöll, één van de meest markante gebergtes op IJsland. Bont gekleurde ryoliet bergtoppen, kleine hanggletsjers en grote geothermische gebieden wisselen elkaar af. Deze pittige, niet al te lange wandeling voert u over de bergpas Hveradalaklif en langs de hete bronnen van Hveradalur.

 

 

 

 

Dag 14. Langs de golden circle naar Reykjavik

 

Een dag vol natuurwonderen staan vandaag op het programma. Eerst rijdt u het laatste gedeelte van de Kjölur route tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull door om bij de machtige Gullfoss (Gouden waterval) aan te komen. Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn. De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. U reist door naar het Nationaal Park Þingvellir, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid en wordt omringd door lage bergen die het grootste deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. Tot slot reist u door naar Reykjavik.

 

Rijafstand: Hveravellir - Reykjavik ca. 200 km

Dag 15. Het einde van een fascinerende reis

 

Voor de laatste maal start u de camper en rijdt terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik ca. 50 km

Uw 4WD Camper

De ultieme manier om heel IJsland te verkennen is per 4WD camper. Het geeft u de mogelijkheid om de ongeëvenaarde binnenlanden van IJsland te doorkruisen en op plaatsen te komen die vele anderen nooit zullen zien.

 

Het type 4WD camper welke u huurt is de handgeschakelde, Toyota Hilux 4x4 Diesel (2.5 l). De minimale huur voor deze camper bedraagt 7 dagen.

 

De camper heeft een uitschuifbaar dak dat deels voorzien is van kunststof tentdoek welke eenvoudig op te zetten is met één druk op de knop.  De stahoogte in de camper is ca. 190 cm. De camper is geschikt voor 2 volwassenen.

 

De camper is voorzien van een gasfles (u krijgt een volle gasfles mee), getinte achterklep, getinte ramen en zonnedak, een krachtige Webasto® diesel aangedreven luchtverwarmingssysteem, duurzame vloerverlichting binnen en een verstelbaar dakluik.

 

De volgende (keuken)inventaris is bij de huursom inbegrepen: 2-pits gasfornuis, koelkast (werkt op 220V en 12V),  pannen, borden, glazen, kopjes, bestek, broodmessen, koffiefilter, stoffer en blik.

 

De afmeting van het bed boven de cabine is 180 cm x 120 cm en van het andere bed wat op de plaats van de tafel en de banken kan worden gecreëerd heeft de afmeting 190 cm x 122 cm.

 

Het elektrische systeem in de camper werkt op 12V en is een op zichzelf staand systeem welke op een eigen accu werkt. De koelkast werkt op gas maar kan tijdens het rijden worden omgezet naar 12V. De accu moet regelmatig worden opgeladen door deze tijdens overnachtingen aan te sluiten op 220V.  Cabine-warmte wordt opgewekt door de krachtige Webasto® diesel aangedreven verwarming, welke regelbaar is.

 

Voor de frisse avonden krijgt u vier fleece-dekens in bruikleen verstrekt.

 

Uw 4WD camper is uitgerust met een tablet voorzien van een kaart van IJsland. Op deze kaart zijn interessante plekken om te bezoeken aangegeven. De tablet is ook handig om uw mail, het weer en de wegcondities checken. De tablet wordt geleverd inclusief 3GB aan data. U kunt eenvoudig te plaatse extra data bijkopen indien u dat wenst.

________________________________________________________________________________________________________________________

camperhuur IJsland, camper huren IJsland, rondreis IJsland, 4WD camper huren IJsland,

Bij de reissom inbegrepen:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Schiphol - Keflavik met Icelandair inclusief:
 • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
 • Maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • Huur morderne 4WD-camper inclusief:
 • Alle lokale belastingen
 • Ongelimiteerde kilometers
 • Meertalige instructieboekjes
 • Basisverzekering (CDW) voor schade veroorzaakt aan de camper en derde(n) met een eigen risico van maximaal 375.000 ISK (ca. € 3.000) per ongeval of schade met uitzondering van: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis, schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur
 • Diefstalverzekering (THW) zonder eigen risico
 • Letselschade verzekering voor chauffeur en passagiers
 • Uitleg over de camper
 • Eindschoonmaak van het exterieur
 • Technische check-up
 • 24/7 hotline road side assistance phone
 • Tablet voor navigatie inclusief 3GB data
 • Kortingskaart welke u 3 ISK korting geeft op iedere liter brandstof die u koopt bij N1-outlet benzinestations op IJsland

 

U krijgt bij boeking extra van Go North:

 

 • Wegenkaart van IJsland
 • Reisgids IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

Niet bij de reissom inbegrepen:

 

- Brandstof (u krijgt uw huurcamper met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)

 

 

 

 

Tarieven

 

Onderstaand vindt u de tarieven voor een 8- en 15 daagse reis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw reis aan te passen aan uw wensen. Wij maken graag, geheel vrijblijvend, een offerte voor u.

8 dagen

(per persoon bij 2 pers.)

 

€ 1.095

€ 1.225

€ 1.335

€ 1.445

€ 1.525

€ 1.445

€ 1.335

€ 1.225

€ 1.095

Tarieven per persoon

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 14-06-20

15-06 en 16-06-20

17-06 en 18-06-20

19-06 en 20-06-19

21-06 t/m 13-08-20

14-08 en 15-08-20

16-08 en 17-08-20

18-08 en 19-08-20

20-08 t/m 22-09-20

15 dagen

(per persoon bij 2 pers.)

 

€ 1.795

€ 1.905

€ 2.010

€ 2.120

€ 2.225

€ 2.340

€ 2.445

€ 2.550

€ 2.445

€ 2.340

€ 2.225

€ 2.120

€ 2.010

€ 1.905

€ 1.795

Tarieven per persoon

Dagelijks vertrek in de periode

 

01-05 t/m 06-06-20

08-06 en 09-06-20

10-06 en 11-06-20

12-06 en 13-06-20

14-06 en 15-06-20

16-06 en 17-06-20

18-06 en 19-06-20

20-06 t/m 07-08-20

08-08 t/m 09-08-20

10-08 en 11-08-20

12-08 en 13-08-20

14-08 en 15-08-20

16-08 en 17-08-20

18-08 en 19-08-20

20-08 t/m 16-09-20

Extra opties:

 

U kunt vooraf via Go North te reserveren extra opties boeken:

 

 • 2e bestuurder, € 22 (eenmalig)
 • Campingtafel met voor iedere reiziger een stoel, € 35
 • Afkoop eigen risico Basisverzekering (CDW) met uitzondering van schade aan ruiten en/of lampen veroorzaakt door steenslag en schade veroorzaakt door zand- en/of vulkanische asstormen, € 8 per kalenderdag
 • Verzekering voor schade veroorzaakt door steenslag aan ruiten en/of lampen van de camper, € 8 per kalenderdag. U heeft, zonder deze verzekering, een eigen risico en bent zodoende volledig aansprakelijk voor alle schades veroorzaakt door steenslag aan ruiten en/of lampen. Het eigen risico voor schade veroorzaakt door steenslag een ruiten en-of lampen bedraagt 90,000 ISK (ca. € 650)
 • Afkoop eigen risico schade veroorzaakt door zandstormen en/of vulkanische asstormen, € 13 per kalenderdag, Het eigen risico voor schade veroorzaakt door zandstormen en/of vulkanische asstormen bedraagt 25.000 ISK (ca. € 197)
 • Linnenpakket , € 38 per pakket bestaande uit: eenpersoons dekbed, eenpersoons dekbedovertrek, kussen, kussensloop, eenpersoons onderlaken, 1 theedoek, 1 vaatdoek en 1 badhanddoek

 

LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Uw vluchten

 

Onze rondreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Overige voorwaarden

 

 • U krijgt een volle gasfles mee op het moment van vertrek. Deze dient u weer vol en onbeschadigd in te leveren.  U kunt dit afkopen voor het bedrag van  € 65 per aangebroken en/of beschadigde gasfles welke u ter plaatse kunt voldoen.
 • Indien u de camper niet volgetankt inlevert wordt er € 20 plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.
 • U dient het interieur van de camper bezemschoon achter te laten. U kunt de eindschoonmaak afkopen voor het bedrag van € 120 welke u ter plaatse kunt voldoen.
 • De bestuurder van de auto dient minimaal 25 jaar te zijn en tenminste één jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs.
 • De hoofdboeker dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.
 • Het is niet toegestaan off-road te rijden

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15 aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO.
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering.

________________________________________________________________________________________________________________________

Extra opties

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een Deluxe tweepersoonskamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Tweepersoonskamer vanaf € 149,=

 

Dit tarief is op basis van beschikbaarheid.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________