Camperreis vanuit Rovaniemi

 

Hoogtepunten van camper huren in Lapland

Lapland beleven in alle vrijheid en op een unieke manier

magnifieke landschappen met fjorden en bergen

prachtige Nationale Parken, de Noordkaap, rendieren

uitstekende wandelmogelijkheden

vrij toegankelijke natuur, Sami-cultuur

reis in uw eigen tempo

REISinformatie

VOORBEELDROUTE

8 dagen

voorbeeldroute
15 dagen

de CAMPERS

& prijzen

Extra opties

RESERVERINGS

AANVRAAG

Reizen door onvoorstelbare landschappen

Trek per huurcamper rond door het uiterste noorden van Scandinavië  en beleef Lapland in al haar pracht in uw eigen tempo. Boven de Poolcirkel kunt u gaan en staan waar u wilt en doet u non-stop nieuwe ontdekkingen. Geniet van de eindeloos lange dagen in de zomer en de onvoorstelbare herfsttinten. Het rijden op rustige wegen door de imposante natuur is een bijzondere ervaring en onderweg kunt u aan tal van activiteiten en excursies deelnemen.  Bezoek de vele fraaie Nationale Parken met ieder hun eigen karakter, maak schitterende wandelingen, maak kennis met de Sami-cultuur, bezoek kleine vissersdorpjes, ga raften, gletsjerwandelen,  kajakken of paardrijden, maak 's avonds een vuurtje, grill uw vlees hierboven, zwem in de kraakheldere meren, adem de gezonde lucht in, ga vissen, kom helemaal tot rust, ontmoet elanden en rendieren en geniet van de uitbundig bloeiende flora. Lapland wordt door velen beschouwd als de laatste wildernis van Europa en deze streek zal diepe indruk op u achterlaten.

 

U vliegt met korte overstap in de Finse hoofdstad Helsinki naar het vliegveld van Rovaniemi, gelegen op de Poolcirkel. Daar staat de transfer al voor u klaar en wordt u naar uw camper gebracht.   Na een uitgebreide uitleg over het gebruik van de camper kunt u vertrekken. Met de gratis wegenkaart van Noord-Scandinavië, de gratis voorbeeldroutes en de gratis reisgids van Noord-Scandinavië gaat u uitstekend voorbereid aan uw avontuur beginnen! Met de camper bent u vrij als een vogel en het vinden van een idyllische overnachtingsplaats zal geen enkel probleem vormen! U bent daarbij niet gebonden aan een camping, vrij kamperen is in heel Scandinavië toegestaan. Aan het einde van uw heerlijke rondreis keert u weer terug naar Rovaniemi. Na het inleveren van de camper vliegt u tot slot terug naar Schiphol. Of blijft u nog één of twee nachtjes in Helsinki om deze interessante, groene stad aan de Botnische kust te bezoeken?

 

Wij kennen Lapland als geen ander en kunnen u adviseren bij uw route. Op onze site hebben we voorbeeldroutes van 8 en 15 dagen vermeld. Uiteraard kunt u de huur van de camper aanpassen aan uw eigen reistempo. Neem gerust contact met ons op, wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

 

Extra's van Go North:

 

 • Wegenkaart van Noord-Scandinavië
 • Reisgids van Noord-Scandinavié
 • Persoonlijke tips van Go North

 

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur
camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur

________________________________________________________________________________________________________________________

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper door Lapland en Noord-Noorwegen. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld.  Langs de route zijn tal van campings. De campings welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Welkom op de Poolcirkel!

 

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol, met een korte overstap op Helsinki, arriveert u laat in de middag op de luchthaven van Rovaniemi, gelegen op de Poolcirkel. U bent in Lapland! Een gebied 11 maal zo groot als Nederland, vol contrasten, die u de komende reis ontdekken gaat. Vanaf de luchthaven wordt u naar de camperverhuurder gebracht (ca. 500 meter) waar u een gedegen uitleg over uw “huis op wielen” krijgt. Nadat u uw camper heeft bepakt en de eerste boodschappen heeft ingeslagen rijdt u naar Rovaniemi. Met 35.000 inwoners de grootste stad van Fins Lapland. De kleine maar levendige stad ligt prachtig aan de oevers van de rivieren Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels bezaaid met naaldbossen, hoogveengebieden en wateren. U treft in de stad veel studenten, hippe winkelcentra en leuke restaurants en interessante musea. De eerste avond hier op de poolcirkel zal bijzonder zijn: de zon zakt niet of nauwelijks achter de horizon.

 

Rijafstand: vliegveld Rovaniemi – Rovaniemi ca. 10 kilometer

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2 De wildernis van Lapland in

 

Nadat u van uw eerste Finse ontbijt heeft genoten is het tijd om naar het noorden te rijden. U rijdt vandaag over uitstekende wegen dwars door diepe taigawouden, uitgetrekte hoogveengebieden en langs kraakheldere wateren naar het uiterste noorden van Fins Lapland. Het deel van Lapland waar nog traditionele Sami wonen. U herkent de rood-blauw-geel-groene vlag van de Sami en ziet kuddes rendieren op en langs de weg lopen. Ook de bewegwijzering is hier tweetalig: in het Fins en Samisch. U kunt onderweg heerlijk picknicken bij meertjes en riviertjes, korte wandelingen maken, gouddelven in de rivier bij Tankavaara, uw rendiervlees en gerookte zalm direct bij de Sami kopen in zogenaamde direct sales, of een stop maken bij het Urho Kekkonen Nationaal Park, het grootste Nationale Park van Finland. Na een dag vol prachtige indrukken kunt u er voor kiezen om ergens in het wild uw camper te parkeren of de kleine, prachtig aan een meer gelegen, camping van Lemmenjoki aan te doen..

 

Rijafstand: Rovaniemi - Lemmenjoki ca. 390 km

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur

Dag 3. Ontmoet de Sami

 

Begin de dag met een unieke excursie; een 4 uur durende bootexcursie over de Lemmenjoki rivier. In een traditionele, open Sami rivierboot vaart u over de prachtige rivier Lemmenjoki naar een voor de Sami heilige waterval. Tijdens de heerlijke lunch, bereid boven het vuur, wordt u van alles over de Sami en hun gewoontes verteld. Ook krijgt u de “Joik”, de traditionele zang van de Sami, te horen. De “black coffee”, na de lunch zal heerlijk smaken Bij terugkomst heeft u de kans om rendieren van heel dichtbij te ontmoeten en het atelier van een Samische kunstenares te bezoeken. Indien u er niet voor kiest om deel te nemen aan de bootexcursie dan kunt u een heerlijke ochtendwandeling maken en uw eigen moment kiezen om verder te reizen. Mis het Siida Museum in Inari niet. Inari is het centrum van de Finse Sami cultuur en in het Siida Museum kunt u kennismaken met de gewoonten en gebruiken van dit bijzondere rendiervolk en de natuur in Noord Lapland. Tegenover het Siida museum  bevindt zich een zilversmid waar u eigenaar kunt worden van een zilveren Samisch sierraad. In Inari kunt u ook aan boord stappen van een boot welke u richting de "Wildernis Kerk" brengt om vervolgens via dit kerkje en door afwisselend terrein terug naar uw camper te wandelen. U vervolgt uw reis langs het enorme Inarimeer naar de grens met Noorwegen waar u de weg volgt langs de rivier “Tana elv” tot in het plaatsje Karasjok, het centrum van de Noorse Sami. U kunt er voor kiezen om op de uitstekende camping in Karasjok, Karacamp, te overnachten.

 

Rijafstand: Lemmenjoki - Karasjok ca. 150 km

ccamper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur

Dag 4. Naar 71°Noord, de Noordkaap!

 

Een glorieuze rit langs het Porsangerfjord brengt u bij één van de hoogtepunten van uw reis; de Noordkaap. De prachtige route slingerend langs de zee, door een aantal tunnels waar u moet oppassen voor rendieren in de tunnels en over de toendra brengt u naar het eiland Magerøya, waar de Noordkaap op ligt. Tussen 12 mei en 01 augustus is het hier 24 uur per dag licht. Bezoek ’s avonds deze magische plek, proost onder de oranjerode middernachtzon en bedenk dat er tussen u en de Noordpool alleen nog maar zee is. Niet alleen de Noordkaap is een bezoek waard. Vogelliefhebbers raden wij aan naar het idyllisch gelegen Gjesvaer te rijden. Daar kunt u onder begeleiding met een kleine boot mee naar de vogelrots Gjesvaerstappan. Hier leven in de zomermaanden bijna 2,5 miljoen vogels waaronder zeearenden en zeer veel papegaaiduikers. Rond de Noordkaap heeft u de mooie plekjes voor het uitzoeken. Ook zijn er voldoende campings; een hele mooie is Kirkeporten Camping.

 

Rijafstand: Karasjok - Noordkaap ca. 240 km

camper, huur, camperhuur, verhuur, camperreis, Lapland, Noorwegen, Noordkaap, Lofoten, Noord-Noorwegen,camperverhuur

Dag 5. De Noorse fjorden

 

Vandaag reist u zuidwaarts, want noordelijker kan immers niet! U stuurt uw camper over de gigantische hoogvlaktes Finnmark, een vrijwel onbewoonde streek waar vooral in augustus en september kuddes van duizenden rendieren rondlopen. Borden geven aan dat er ’s winters in kolonne moet worden gereden achter de sneeuwschuiver aan. Door een schitterend berglandschap komt u aan bij uw eindbestemming van vandaag; Alta. Het gezellige, levendige stadje rustiek gelegen aan het eind van de kristalheldere Alta-fjord. U zult voor uw gevoel tijd te kort komen om alles te ontdekken. De Sautso canyon, zo'n 25 kilometer buiten de stad, is een eldorado voor wandelliefhebbers en zeker een bezoekje waard. Dit geldt ook voor het Noorderlicht Observatorium Halddetoppen en de 2.500 – 6.000 jaar oude rotstekeningen even ten zuiden van deze stad, die tot het Werelderfgoed behoren.

Wellicht de mooiste van drie campings in Alta is Alta Strand Camping.

 

Rijafstand: Noordkaap - Alta ca. 230 kilometer

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 6. De kale bergen van Finland

 

Nadat u de camper heeft bepakt rijdt u over de glooiende weg langs rivieren en beken naar Kautokeine. In de Samitaal heet deze plaats Guovdageaidnu, wat vertaald naar het Nederlands "halverwege" betekend, dit omdat de plaats halverwege de belangrijkste migratieroutes van de rendieren ligt. Breng er zeker een bezoek aan Juls'Silvergallery. Naast de traditionele Sami zilveren sieraden, vormt de zogenaamde toendra-collectie, moderne sieraden geïnspireerd op de mossen en korstmossen van de toendra, een hoogtepunt. Na Kautokeine rijdt u naar Finland. Vergeet bij de grens niet uw horloge een uur vooruit te zetten. Het is in Finland namelijk één uur later dan bij ons.   U rijdt naar het plaatsje Muonio waar u  kunt verblijven op de camping gelegen aan de grensrivier met Zweden. De camping heeft een eigen sledehondenkennel welke u kunt bezoeken. Vanaf de camping kunt u tevens deelnemen aan een spannende rafttocht of per mountainbike de omgeving verkennen. In het nabijgelegen Pallas-Yllästunturi Nationaal Park ligt een netwerk van 350 km aan gemarkeerde wandelpaden op u te wachten door onaangetaste natuur. Wist u dat dit Nationaal Park de schoonste lucht van Europa heeft?

 

Rijafstand: Alta - Muonio ca. 290 kilometer

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

Dag 7. Op bezoek bij de Kerstman

 

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Dat wordt uw derde land tijdens deze reis. Bij het plaatsje Kolari kunt u de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello weer Finland binnen te rijden. Daarna rijdt u door naar Rovaniemi waar u de Kerstman met een bezoek kunt vereren. Hij woont pal op de Poolcirkel. U kunt daar alvast uw unieke kerstkaart, voorzien van originele stempel en postzegel, schrijven. De kerstman en zijn helpers zullen er voor zorgen dat net voor de kerst uw kerstkaarten worden bezorgd. Hierna rijdt u door naar Rovaniemi waar u uw intrek kunt nemen op de stadscamping om zo het stadje in te lopen. Geniet van een heerlijke middag in het stadje of bezoek één van de vele musea.

 

Rijafstand Muonio - Rovaniemi: ca. 230 km

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

Dag 8. Terug naar Nederland

 

Nadat u de laatste indrukken hebt opgedaan van Rovaniemi stapt  u voor de laatste keer in uw camper en rijdt u naar het camperverhuurbedrijf waar u een week geleden de camper ophaalde. U wordt terug naar het vliegveld gebracht waar u incheckt voor uw vlucht via Helsinki terug naar Schiphol. Er is een einde gekomen aan een unieke Lapland en Noord-Noorwegen beleving! Of wilt u Helsinki, de interessante hoofdstad van Finland, verkennen? Wij weten er de weg en helpen u graag met het vinden van een geschikt hotel.

 

 

Rijafstand: Rovaniemi - vliegveld Rovaniemi  ca. 10 km

 

 

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

________________________________________________________________________________________________________________________

Er zijn vele mooie routes mogelijk om te rijden met uw huurcamper door Lapland en Noord-Noorwegen. Uiteraard staat het u geheel vrij uw eigen route te bepalen, maar om u te helpen oriënteren hebben we er vast één vermeld.  Langs de route zijn tal van campings. De campings welke in deze voorbeeldroute zijn opgenomen dienen slechts ter indicatie en de kosten voor de overnachtingen zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Dag 1. Welkom op de Poolcirkel!

 

Na een comfortabele vlucht vanaf Schiphol, met een korte overstap op Helsinki, arriveert u laat in de middag op de luchthaven van Rovaniemi, gelegen op de Poolcirkel. U bent in Lapland! Een gebied 11 maal zo groot als Nederland, vol contrasten, die u de komende reis ontdekken gaat. Vanaf de luchthaven wordt u naar de camperverhuurder gebracht (ca. 500 meter) waar u een gedegen uitleg over uw “huis op wielen” krijgt. Nadat u uw camper heeft bepakt en de eerste boodschappen heeft ingeslagen rijdt u naar Rovaniemi. Met 35.000 inwoners de grootste stad van Fins Lapland. De kleine maar levendige stad ligt prachtig aan de oevers van de rivieren Kemijoki en Ounasjoki en is omringd door heuvels bezaaid met naaldbossen, hoogveengebieden en wateren. U treft in de stad veel studenten, hippe winkelcentra en leuke restaurants en interessante musea. De eerste avond hier op de poolcirkel zal bijzonder zijn: de zon zakt niet of nauwelijks achter de horizon.

 

Rijafstand: vliegveld Rovaniemi -  Rovaniemi ca.  10 km

Klik op het kaartje voor een vergroting

Dag 2. Naar Zweden

 

Neem ’s morgens de tijd om het stadje te verkennen en om het Arktikum te bezoeken, een interessant museum over de Sami –cultuur, het Noorderlicht, Lapland en het Poolgebied. Daarna zet u koers richting buurland Zweden. Kijk onderweg goed om u heen want u kunt vandaag al wel oog in oog komen te staan met rendieren, een eland of ander wild. De route is niet lang vandaag. Perfect om aan uw camper te wennen. Uw eindbestemming vandaag is Pajala. In dit kleine Zweedse dorp ligt de camping mooi aan de rivier. Tip: op de kleine camping worden kano’s verhuurd zodat u ’s avonds een tochtje over de rivier kunt maken.

 

Rijafstand: Rovaniemi - Pajala ca. 160 kilometer

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

Dag 3. Naar de Zweedse fjällen, het hooggebergte

 

Na rustig te zijn opgestaan en wellicht een verkwikkende duik in de rivier te hebben genomen geniet u tijdens het ontbijt op de camping. Wat een heerlijk vrij gevoel! Een aaneenschakeling van naaldbossen, hoogveengebieden, kraakheldere wateren en steeds hoger wordende bergen vormen het decor waardoor u vandaag rijdt. Maak een stop inclusief korte wandeling bij “Masugnsbyn Naturreservat”. De grootste attractie in dit natuurreservaat is een 50 meter diepe canyon welke in de ijstijd is geschapen. Er is een uitzichtplaats en een trap linea recta de canyon in. De weg is prachtig gelegen en volgt deels de machtige rivier Torneälv. In Kiruna, het stadje waar het hele centrum wordt verplaats in verband met de uitbreiding van de lokale mijn,  ziet u bij helder weer de “Kebnekaise”, Zweden’s hoogste berg die 2117m hoog is. Vanaf Kiruna volgt u de weg richting Noorwegen en daar wordt de natuur nóg ruiger. U passeert Lapporten, een hangend U-dal iets ten zuidoosten van het Abisko NP. Het karakteristieke profiel van het U-vormige dal is van veraf zichtbaar en is één van de bekendste symbolen voor Lapland. Vrij vertaald betekent Lapporten “de poort naar Lapland”. Een andere eye-catcher is het meer Torneträsk. Dit meer is het grootste bergmeer van Noord Scandinavië en heeft een oppervlakte van liefst 330 km². U merkt het al, u bent omgeven door alleen maar indrukwekkende natuur. U kunt de komende twee nachten op de camping van het schitterend gelegen bergdorpje Björkliden, gelegen op steenworp afstand van het Abisko Nationaal Park, verblijven. Indien u het ultieme gevoel van vrijheid wilt beleven dan kunt u een plekje in de natuur opzoeken. U mag hier wildkamperen.

 

Rijafstand: Pajala - Björkliden ca. 290 kilometer

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

Dag 4. Actief in de bergen

 

Geniet 250 kilometer boven de poolcirkel van het onvoorstelbare natuurschoon. U kunt een dagje helemaal niets doen en de natuurpracht op u in laten werken. Maar u kunt ook deelnemen aan een spannende grottentocht, een potje golf spelen, een onvergetelijke gletsjerwandeling maken waar u met de helikopter naartoe vliegt of vissen onder begeleiding van een gids in het natuurreservaat Stordalen. Houdt u van wandelen? Ga dan mee op een dagtocht naar het machtige Kärkevagge, één van de meest mystieke en mooiste plaatsen in de Zweedse bergen. Kärkevagge, een kleine vallei, is een uniek gebied en staat bekend om zijn  prachtige rotsformaties die werden gevormd door de laatste ijstijd.  Of maak de wandeling over de wolvenpas naar het op 1.228 meter hoogte gelegen bergstation Låktatjåkko. Een heuse parel in het berglandschap, spectaculair gelegen tussen twee bergtoppen.  Of maak de korte wandeling naar de idyllische waterval Silverfallet. In Björkliden kunt u een spectaculaire treinrit maken over het Ofotentraject, volgens velen één van de mooiste trajecten in Europa, naar de Noorse plaats Narvik. Nadat u enkele uren in de stad heeft verbleven keert u weer terug met de trein naar Björkliden.  's Avonds kunt u voor de beste middernachtzon-belevenis met een gids mee naar het Abisko Nationaal Park.

camper, camperhuur, camperverhuur, huren, camper huren, Noorwegen, Noord-Noorwegen, Noord Noorwegen, Finland, Lapland, Noordkaap, Lofoten

Dag 5 t/m 7. De ongeëvenaarde Lofoten

 

U zegt het fraaie Björkliden gedag en rijdt door het ruige berglandschap naar de grens met Noorwegen voor uw reis van fjäll (Zweeds voor hooggebergte) naar fjord. Het landschap verandert snel. Vergeet tijdens  de afdaling niet te stoppen en te genieten van de geweldige uitzichten over het Ofotfjord voor u. U rijdt vervolgens over slingerende wegen langs de fjorden naar de Lofoten.  Houd uw camera bij de hand want onderweg zult u vele panorama's of schilderachtige plaatsen zien. De komende dagen kunt u volop genieten van alles wat de Lofoten zo bijzonder maakt. Ontdek zelf waarom deze eilandengroep volgens velen de mooiste eilandengroep ter wereld is. Steil uit zee oprijzende bergen met her en der de sneeuwresten van de winter, parelwitte stranden, rode vissershuisjes op houten palen, stokvis op speciale rekken tussen de huizen om te drogen, kleine haventjes met kleurige vissersboten en houten steigers. U kunt op allerlei verschillende manieren de natuur van de eilanden ontdekken. Rij rond over de bochtige wegen waarbij u steeds weer stil wordt van de fantastische uitzichten, wandel door de alom aanwezige natuur over de vele wandelpaden en ga de zee op per boot of kajak om het fascinerende landschap echt goed te kunnen zien. Maak een excursie per RIB-boot naar de nauwe fjord Trollfjorden en zie vele zeearenden. De schilderachtige dorpjes en de daarachter liggende hoge bergen zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Bezoek het Vikingmuseum of het zeeaquarium en ga lekker luieren op één van de vele verlaten strandjes.

 

Rijafstand: Björkliden – Svolvær ca. 280 kilometer

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 8 en 9. De fantastische Vesterålen

 

U rijdt naar het haventje van Fiskebol waar u de korte ferryovertocht naar Melbu, gelegen op de eilandengroep de Vesterålen neemt. De Vesterålen verleiden u met een combinatie van honderden eilanden en eilandjes, Caribisch ogend zeewater, hagelwitte stranden, ruig hooggebergte, groene heuvels, diep uitgesleten dalen, smalle fjorden, de middernachtzon, vissersdorpjes, een unieke flora en een ongekend rijk dierenleven. Probeer daar maar eens niet verliefd op te worden! Neem uw tijd voor het maken van prachtige wandelingen door de hoge bergen of neem deel aan georganiseerde activiteiten zoals een walvissafari. De kans dat u ze gaat zien is meer dan 98% want er zitten veel walvissen (meestal potvissen) rondom Andenes. U krijgt eerst een uitgebreide rondleiding door het walvismuseum en daarna gaat u de zee op. Als er walvissen worden gespot, probeert de boot zo dicht mogelijk bij de walvissen te komen. Dan is het afwachten tot het moment dat de walvis duikt en de staart langzaam in het water verdwijnt.  Een zeehondensafari of een papegaaiduikersafari in het Bleiksøya Vogelreservaat of bij de Anda vuurtoren zijn unieke belevenissen. Stap in een zeekajak en peddel naar verlaten stranden. Fietsen op de Vesterålen is ook een fantastische ervaring. Wij adviseren een verblijf op de camping Stave, gelegen aan een parelwit strand  en omgeven door hoge bergen, beslist één van de mooiste plekken op de Vesterålen.

 

Rijafstand: Svolvær – Stave (met ferryovertocht) ca. 175 kilometer

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 10 en 11. Sensationeel Senja

 

U rijdt uw camper naar het haventje van Andenes waar u de ferry neemt naar Gryllefjord. Geniet onderweg van de fenomenale uitzichten vanaf de ferry. Na ca. 1.30u legt de ferry aan op het favoriete eiland van de Noorse koningin, Senja. U zult merken waarom: Senja is sprookjesachtig, met steil uit zee oprijzende bergen en het kent een enorme variëteit aan landschappen. Op het eiland kunt u de komende dagen heel veel zien en beleven. De hike naar de bergtop Segla is een “must” als u van wandelen door de bergen houdt. De top steekt  majestueus 639 meter uit boven zee. U wordt beloont met onbeschrijflijke uitzichten over de fjord Mejfjorden. Maak ook de wandeling naar de 635 meter boven de zee uitstekende Husfjellet en kijk uit over de drie fjorden Bergsfjord, Steinfjord en Ersfjord. Tevens kunt u naar de top van de berg Sukkertoppen klimmen of wandelen door het Ånderdalen Nationaal Park welke een miniatuur is van alle Noord-Noorse biotopen. Of huur een fiets en geniet van de panoramische vergezichten, de watervallen, fjorden en kleine vissersdorpen. Ga mee op een visexcursie, een fjord sightseeing trip of ga zeekayakken. De vele wateren langs de kust zijn betoverend mooi. Ook kunt u de schitterende Nationaal Toeristische Weg Senja rijden die zich langs de kust slingert. Onderweg biedt de route onvergetelijke vergezichten. Moe van een hele dag op avontuur? Geeft niet, u kunt 's avonds zo aanschuiven in één van de restaurants en u laten verrassen door de verrukkelijke lokale cuisine! Fjordbotn Camping gesitueerd aan de fjord “Stønnesbotn” in het noorden van Senja is een prima uitvalsbasis voor uw verblijf op dit wonderschone eiland. De ferry tussen Andenes en Gryllefjord vaart alleen van eind mei t/m begin september.

 

Rijafstand: Stave - Botnhamn (met ferryovertocht) ca. 85 kilometer

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 12. Door de fjorden naar de Lyngen Alps

 

Met weemoed neemt u afscheid van het paradijselijke Senja. U rijdt naar het haventje van Botnham voor de overtocht naar Brennsholmen (deze vaart in de periode eind mei t/m begin september). Via een zeer fraaie route bereikt u de stad Tromsø, ook wel het Parijs van het noorden genoemd. De moderne stad kent een betoverende ligging tussen blauwe fjorden en hoge bergen en is een bezoek zeker waard! Maak een ritje in de kabelbaan naar de 420 meter hoge rots met uitzicht over de stad en de fjorden, bezoek het Polaria museum of bezoek de IJszeekathedraal (Ishavskatedralen) of geniet op een terrasje van de hippe mensen in deze bruisende stad. De hoge brug Tromsøbrua over de fjord doet u uitgeleide en via de fjord en een pas neemt u het pontje tussen Breivikeidet en Svensby over de fjord om vervolgens over een smalle weg, geflankeerd door zee en bergen langs de Lyngen Alps te rijden. De Lyngen Alps is één van de mooiste gebieden van Noord-Noordwegen. In Lyngseidet aangekomen kunt u links afslaan de Lyngen Alps in voor spectaculaire wandelingen en een overnachting in het wild. Of u neemt weer een pontje de fjord over om vervolgens een camping aan de fjord uit te kiezen met fascinerende uitzichten op de Lyngen Alps. Wellicht neemt u nog een verkwikkende duik in de fjord?

 

Rijafstand: Bothnhamn - Olderdalen (met ferryovertochten) ca. 140 km.

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 13. Het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park

 

Na rustig te zijn opgestaan en heerlijk uw ontbijt te hebben genuttigd laat u het prachtige fjordenlandschap achter u. U maakt vandaag een buitengewone reis van zee, via toendra, naar taiga. Drie totaal verschillende landschappen, allen gevormd tijdens de ijstijden met ieder haar eigen karakter. U rijdt langs het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland naar Kilpisjärvi, waar de voor Sami heilige berg Saana ligt. U reist door de “westelijke oor” van Finland door naar het plaatsje Muonio waar in het nabijgelegen Pallas-Yllästunturi Nationaal Park een netwerk van 350 km aan gemarkeerde wandelpaden door onaangetaste natuur op u ligt te wachten. Wist u dat dit Nationaal Park de schoonste lucht van Europa heeft en er vele rendieren leven? Harriniva camping ligt pal aan de stroomversnellingen van de grensrivier Etuväylä en is een prima alternatief om de avond en nacht door te brengen. De camping heeft een eigen sledehondenkennel welke u kunt bezoeken. Vanaf de camping kunt u tevens deelnemen aan een spannende rafttocht of per mountainbike de omgeving verkennen.

 

Rijafstand: Olderdalen - Muonio ca. 310 kilometer

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 14. Op bezoek bij de Kerstman

 

U trekt vandaag verder langs de grens met Zweden naar het zuiden. Het is zelfs mogelijk om nog een gedeelte door Zweden te rijden. Bij het plaatsje Kolari kunt u de grens met Zweden oversteken om 80 kilometer verderop net ten noorden van Pello weer Finland binnen te rijden. Daarna rijdt u door naar Rovaniemi waar u de Kerstman met een bezoek kunt vereren. Hij woont pal op de Poolcirkel. U kunt daar alvast uw unieke kerstkaart, voorzien van originele stempel en postzegel, schrijven. De kerstman en zijn helpers zullen er voor zorgen dat net voor de kerst uw kerstkaarten worden bezorgd. Neem uw intrek op de stadscamping om zo het stadje in te lopen. Geniet van een heerlijke middag in het stadje of bezoek één van de vele musea.

 

Rijafstand Muonio - Rovaniemi: ca. 230 km

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

Dag 15. Terug naar Nederland

 

Nadat u de laatste indrukken hebt opgedaan van Rovaniemi stapt  u voor de laatste keer in uw camper en rijdt u naar het camperverhuurbedrijf waar u twee weken geleden de camper ophaalde. U wordt terug naar het vliegveld gebracht waar u incheckt voor uw vlucht via Helsinki terug naar Schiphol. Er is een einde gekomen aan een unieke Lapland en Noord-Noorwegen beleving! Of wilt u Helsinki, de interessante hoofdstad van Finland, verkennen? Wij weten er de weg en helpen u graag met het vinden van een geschikt hotel.

 

 

Rijafstand: Rovaniemi - vliegveld Rovaniemi  ca. 10 km

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurcamper

Algemene informatie

 

U heeft keuze uit liefst vijf verschillende types camper. Er is dus altijd een type die bij uw gezinssamenstelling past. De types Van en Small zijn  uitermate geschikt voor stellen,  het type Medium voor een kleiner gezin, en de types Large en Family voor gezinnen met maximaal  vier kinderen .

 

De minimum leeftijd voor het huren van een camper is 19 jaar. U dient minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig B-rijbewijs te zijn en u dient te beschikken over een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen. Uw creditcard dient na het inleveren van de camper nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

 

De volgende (keuken)inventaris is bij de huursom inbegrepen: koekenpan, grote kookpan, kleine kookpan, thermosfles, onderzetters, diepe borden, diner borden, boterham borden, glazen, voorraaddozen, vergiet, maatbeker,  koppen, koffiefilter, grote schaal, snijplank, vorken, messen, eetlepels en theelepels, broodmes, groot mes, aardappelschilmesje, dunschiller, garde, schaar, spaghettilepel, saladebestek, kaasschaaf, spatel, pollepel, blikopener, flesopener met kurkentrekker, afwasbak, afwasspons, afdruiprek, pannenlappen, 1 rol toiletpapier, 1 rol keukenpapier, rubberen wegwerphandschoenen, 2 vuilniszakken, handdoek, theedoek, veger & blik, een aantal klerenhangers, waterslang, 220V en 12V-uitgangen, minimaal 1 USB-aansluiting bij de bestuurdersstoel, EHBO-kit, brandblusser, gereedschap bij bandenpech, schoonwatertank, vuilwatertank, toilet, douche, koelkast op 220V en gas, 3-pits gasfornuis, verwarming, radio met cd-speler

 

Binnen de campertypes worden verschillende modellen aangeboden. De afbeeldingen en de plattegronden van de campers kunnen afwijken met de daadwerkelijk aan u toegekende camper. U kunt eventuele voorkeuren aangeven, deze kunnen echter nooit gegarandeerd worden.

 

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Bij de reissom inbegrepen:

 

 • Retourvlucht Schiphol - Helsinki - Rovaniemi met Finnair inclusief:
  • Luchthavenbelasting & brandstoftoeslag
  • Maximaal 20 of 23 kg ruimbagage per persoon
  • Retourtransfer luchthaven Rovaniemi - camperverhuurder (500 m.)
 • Moderne huurcamper naar keuze inclusief:
  • Alle lokale belastingen
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • On-board computer met navigatie
  • Alle vrijheid om in Finland, Noorwegen en Zweden te rijden
  • Basisverzekering met een eigen risico van € 2.800 per ongeluk of schade
  • Bovengenoemde (keuken)inventaris
  • Verlengsnoer voor gebruik op campings (circa 25 m)
  • Waterslang om uw vers water bij te kunnen vullen
  • Meertalige instructieboekje
  • Muggennetten
  • Raam verduistering set
  • Set keggen
  • Luggage handling, u kunt uw koffer op de verhuurlocatie achterlaten tijdens de huurperiode
  • Eindschoonmaak van het exterieur
  • Basis eindschoonmaak van het interieur (maximale tijd 2 uur)
  • Technische check-up
 • 24/7 hotline roadside assistance phone
 • Uitgebreide uitleg over de camper met instructievideo en persoonlijke uitleg (ca. 1 - 2 uur)

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North

 

 • Wegenkaart Noord Scandinavië
 • Reisgids Noord Scandinavië
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

Klik op het campertype voor meer informatie over de campers en de prijzen.

De prijzen zijn weergegeven voor een 8-daagse en een 15-daagse camperreis. Uiteraard is het mogelijk om de duur van uw camperreis aan te passen aan uw gewenste reisduur. Wij maken graag voor u, geheel vrijblijvend, een aantrekkelijk prijsvoorstel.

 • Campertype VAN (voor maximaal 2 personen)

  camper, camperhuur, huurcamper, vakantie, camperverhuur, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Lapland, Lofoten, Noordkaap, huren

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 80 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 8l/100 km
  • schoonwater tank 95 liter
  • grijswater tank 90 liter
  • lengte exterieur 5.99 m
  • breedte exterieur 2.16 m
  • hoogte exterieur 2.8 m
  • gewicht camper 2.800 kg
  • aantal slaapplaatsen 2
  • afmeting bed 192x139 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

   

  Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 24-05-20

  25-05 t/m 27-05-20

  28-05 t/m 30-05-20

  31-05 t/m 25-06-20

  26-06 t/m 28-06-20

  29-06 t/m 01-07-20

  02-07 t/m 09-08-20

  10-08 t/m 12-08-20

  13-08 t/m 15-08-20

  16-08 t/m 30-08-20

  31-08 t/m 02-09-20

  03-09 t/m 05-09-20

  06-09 t/m 31-12-20

   

   

  € 1.065

  € 1.125

  € 1.175

  € 1.195

  € 1.295

  € 1.375

  € 1.395

  € 1.370

  € 1.315

  € 1.260

  € 1.205

  € 1.125

  € 1.065

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 17-05-20

  18-05 t/m 20-05-20

  21-05 t/m 23-05-20

  24-05 t/m 26-05-20

  27-05 t/m 29-05-20

  30-05 en 31-05-20

  01-06 t/m 18-06-20

  19-06 t/m 21-06-20

  22-06 t/m 24-06-20

  25-06 t/m 27-06-20

  28-06 t/m 30-06-20

  01-07 en 02-07-20

  03-07 t/m 02-08-20

  03-08 t/m 05-08-20

  06-08 t/m 08-08-20

  09-08 t/m 11-08-20

  12-08 t/m 14-08-20

  15-08 en 16-08-20

  17-08 t/m 23-08-20

  24-08 t/m 26-08-20

  27-08 t/m 29-08-20

  30-08 t/m 01-09-20

  02-09 t/m 04-09-20

  05-09 en 06-09-20

  07-09 t/m 31-12-20

   

   

  € 1.415

  € 1.440

  € 1.490

  € 1.545

  € 1.605

  € 1.640

  € 1.660

  € 1.730

  € 1.810

  € 1.890

  € 1.965

  € 2.020

  € 2.095

  € 2.050

  € 2.015

  € 1.965

  € 1.915

  € 1.850

  € 1.815

  € 1.795

  € 1.715

  € 1.635

  € 1.555

  € 1.475

  € 1.415

 • Campertype SMALL (voor maximaal 2 personen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,98 m
  • breedte exterieur 2.33 m
  • hoogte exterieur 3 m
  • gewicht camper 2.826 kg
  • aantal slaapplaatsen 2
  • afmeting bed 200x76+76 of 200x137 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer med douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

   

  Tarieven per persoon bij 2-persoonsbezetting

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 24-05-20

  25-05 t/m 27-05-20

  28-05 t/m 30-05-20

  31-05 t/m 25-06-20

  26-06 t/m 28-06-20

  29-06 t/m 01-07-20

  02-07 t/m 09-08-20

  10-08 t/m 12-08-20

  13-08 t/m 15-08-20

  16-08 t/m 30-08-20

  31-08 t/m 02-09-20

  03-09 t/m 05-09-20

  06-09 t/m 31-12-20

   

   

  € 1.105

  € 1.175

  € 1.230

  € 1.255

  € 1.365

  € 1.450

  € 1.480

  € 1.450

  € 1.410

  € 1.370

  € 1.295

  € 1.195

  € 1.105

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 17-05-20

  18-05 t/m 20-05-20

  21-05 t/m 23-05-20

  24-05 t/m 26-05-20

  27-05 t/m 29-05-20

  30-05 en 31-05-20

  01-06 t/m 18-06-20

  19-06 t/m 21-06-20

  22-06 t/m 24-06-20

  25-06 t/m 27-06-20

  28-06 t/m 30-06-20

  01-07 en 02-07-20

  03-07 t/m 02-08-20

  03-08 t/m 05-08-20

  06-08 t/m 08-08-20

  09-08 t/m 11-08-20

  12-08 t/m 14-08-20

  15-08 en 16-08-20

  17-08 t/m 23-08-20

  24-08 t/m 26-08-20

  27-08 t/m 29-08-20

  30-08 t/m 01-09-20

  02-09 t/m 04-09-20

  05-09 en 06-09-20

  07-09 t/m 31-12-20

   

   

  € 1.490

  € 1.555

  € 1.610

  € 1.650

  € 1.700

  € 1.750

  € 1.795

  € 1.875

  € 1.950

  € 2.025

  € 2.100

  € 2.175

  € 2.250

  € 2.195

  € 2.175

  € 2.150

  € 2.100

  € 2.075

  € 2.050

  € 1.975

  € 1.875

  € 1.775

  € 1.675

  € 1.575

  € 1.490

 • Campertype Medium (voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,98 m
  • breedte exterieur 2.33 m
  • hoogte exterieur 3 m
  • gewicht camper 3.127 kg
  • aantal slaapplaatsen 4
  • neerklapbed 195x130 cm
  • bed achterin 195x140/190x130 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet
  • draaibare voorstoelen

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 24-05-20

  25-05 t/m 27-05-20

  28-05 t/m 30-05-20

  31-05 t/m 25-06-20

  26-06 t/m 28-06-20

  29-06 t/m 01-07-20

  02-07 t/m 09-08-20

  10-08 t/m 12-08-20

  13-08 t/m 15-08-20

  16-08 t/m 30-08-20

  31-08 t/m 02-09-20

  03-09 t/m 05-09-20

  06-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.145

  € 1.195

  € 1.250

  € 1.295

  € 1.425

  € 1.535

  € 1.575

  € 1.525

  € 1.450

  € 1.395

  € 1.325

  € 1.225

  € 1.145

  bij 3 pers.

   

  € 928

  € 963

  € 999

  € 1.027

  € 1.121

  € 1.194

  € 1.213

  € 1.184

  € 1.134

  € 1.093

  € 1.054

  € 988

  € 928

  bij 4 pers.

   

  € 812

  € 839

  € 866

  € 886

  € 961

  € 1.016

  € 1.025

  € 1.007

  € 968

  € 935

  € 911

  € 861

  € 812

  bij 3 pers.

   

  € 1.216

  € 1.245

  € 1.281

  € 1.318

  € 1.354

  € 1.383

  € 1.399

  € 1.460

  € 1.529

  € 1.599

  € 1.672

  € 1.713

  € 1.748

  € 1.723

  € 1.680

  € 1.637

  € 1.594

  € 1.553

  € 1.540

  € 1.499

  € 1.440

  € 1.373

  € 1.306

  € 1.251

  € 1.216

  bij 4 pers.

   

  € 1.055

  € 1.079

  € 1.106

  € 1.133

  € 1.160

  € 1.181

  € 1.191

  € 1.241

  € 1.293

  € 1.345

  € 1.400

  € 1.428

  € 1.453

  € 1.436

  € 1.404

  € 1.372

  € 1.340

  € 1.308

  € 1.298

  € 1.270

  € 1.226

  € 1.176

  € 1.126

  € 1.083

  € 1.055

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 17-05-20

  18-05 t/m 20-05-20

  21-05 t/m 23-05-20

  24-05 t/m 26-05-20

  27-05 t/m 29-05-20

  30-05 en 31-05-20

  01-06 t/m 18-06-20

  19-06 t/m 21-06-20

  22-06 t/m 24-06-20

  25-06 t/m 27-06-20

  28-06 t/m 30-06-20

  01-07 en 02-07-20

  03-07 t/m 02-08-20

  03-08 t/m 05-08-20

  06-08 t/m 08-08-20

  09-08 t/m 11-08-20

  12-08 t/m 14-08-20

  15-08 en 16-08-20

  17-08 t/m 23-08-20

  24-08 t/m 26-08-20

  27-08 t/m 29-08-20

  30-08 t/m 01-09-20

  02-09 t/m 04-09-20

  05-09 en 06-09-20

  07-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.575

  € 1.615

  € 1.670

  € 1.725

  € 1.780

  € 1.825

  € 1.850

  € 1.935

  € 2.040

  € 2.145

  € 2.255

  € 2.320

  € 2.375

  € 2.335

  € 2.270

  € 2.205

  € 2.140

  € 2.080

  € 2.060

  € 1.995

  € 1.905

  € 1.805

  € 1.705

  € 1.625

  € 1.575

 • Campertype Large (voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen)

  camper, camperhuur, huurcamper, vakantie, camperverhuur, Zweden, Noorwegen, IJsland, Finland, Lapland, Lofoten, Noordkaap, huren

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,99 - 7,5 m
  • breedte exterieur 2.34 m
  • hoogte exterieur 3.07 m
  • gewicht camper 3.028 kg
  • aantal slaapplaatsen 6
  • bed voorin 210x160 cm
  • middelste bed  194x160 cm
  • bedden achterin 215x140 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 24-05-20

  25-05 t/m 27-05-20

  28-05 t/m 30-05-20

  31-05 t/m 25-06-20

  26-06 t/m 28-06-20

  29-06 t/m 01-07-20

  02-07 t/m 09-08-20

  10-08 t/m 12-08-20

  13-08 t/m 15-08-20

  16-08 t/m 30-08-20

  31-08 t/m 02-09-20

  03-09 t/m 05-09-20

  06-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.220

  € 1.270

  € 1.295

  € 1.335

  € 1.425

  € 1.515

  € 1.605

  € 1.560

  € 1.505

  € 1.435

  € 1.385

  € 1.285

  € 1.220

  bij 3 pers.

   

  € 978

  € 1.014

  € 1.029

  € 1.055

  € 1.118

  € 1.176

  € 1.235

  € 1.210

  € 1.175

  € 1.123

  € 1.096

  € 1.026

  € 978

  bij 4 pers.

   

  € 849

  € 879

  € 888

  € 908

  € 956

  € 999

  € 1.042

  € 1.027

  € 1.002

  € 959

  € 943

  € 889

  € 849

  bij 3 pers.

   

  € 1.317

  € 1.335

  € 1.369

  € 1.392

  € 1.426

  € 1.437

  € 1.450

  € 1.518

  € 1.570

  € 1.618

  € 1.666

  € 1.732

  € 1.783

  € 1.751

  € 1.718

  € 1.686

  € 1.655

  € 1.621

  € 1.585

  € 1.551

  € 1.520

  € 1.470

  € 1.420

  € 1.368

  € 1.317

  bij 4 pers.

   

  € 1.106

  € 1.120

  € 1.146

  € 1.162

  € 1.189

  € 1.196

  € 1.205

  € 1.260

  € 1.297

  € 1.331

  € 1.366

  € 1.416

  € 1.454

  € 1.431

  € 1.407

  € 1.384

  € 1.361

  € 1.336

  € 1.308

  € 1.283

  € 1.261

  € 1.224

  € 1.188

  € 1.147

  € 1.106

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 17-05-20

  18-05 t/m 20-05-20

  21-05 t/m 23-05-20

  24-05 t/m 26-05-20

  27-05 t/m 29-05-20

  30-05 en 31-05-20

  01-06 t/m 18-06-20

  19-06 t/m 21-06-20

  22-06 t/m 24-06-20

  25-06 t/m 27-06-20

  28-06 t/m 30-06-20

  01-07 en 02-07-20

  03-07 t/m 02-08-20

  03-08 t/m 05-08-20

  06-08 t/m 08-08-20

  09-08 t/m 11-08-20

  12-08 t/m 14-08-20

  15-08 en 16-08-20

  17-08 t/m 23-08-20

  24-08 t/m 26-08-20

  27-08 t/m 29-08-20

  30-08 t/m 01-09-20

  02-09 t/m 04-09-20

  05-09 en 06-09-20

  07-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.725

  € 1.750

  € 1.800

  € 1.835

  € 1.885

  € 1.905

  € 1.925

  € 2.020

  € 2.100

  € 2.175

  € 2.250

  € 2.350

  € 2.425

  € 2.375

  € 2.325

  € 2.275

  € 2.225

  € 2.175

  € 2.125

  € 2.070

  € 2.020

  € 1.945

  € 1.870

  € 1.795

  € 1.725

 • Campertype Family (voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen)

  camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North

   

  Chassis: Fiat/Ford

  Motor: Turbo-diesel

  Transmissie: Handgeschakeld

   

  • FM-AM Radio met CD-speler
  • voorzijde voorzien van airco
  • voorzijde voorzien van airbags
  • 90 liter brandstoftank
  • gemiddeld verbruik 10-12l/100 km
  • schoonwater tank 100 liter
  • grijswater tank 96 liter
  • lengte exterieur 6,49 m
  • breedte exterieur 2.34 m
  • hoogte exterieur 3.07 m
  • gewicht camper 3.051 kg
  • aantal slaapplaatsen 6
  • bed voorin 210x160 cm
  • middelste bed  194x130 cm
  • bedden achterin 215X89 + 89 cm
  • inhoud koelkast min. 80 liter
  • 3-pits fornuis
  • badkamer met douche en wastafel
  • chemisch toilet

  Tarieven (per persoon)

  8 dagen

  15 dagen

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 24-05-20

  25-05 t/m 27-05-20

  28-05 t/m 30-05-20

  31-05 t/m 25-06-20

  26-06 t/m 28-06-20

  29-06 t/m 01-07-20

  02-07 t/m 09-08-20

  10-08 t/m 12-08-20

  13-08 t/m 15-08-20

  16-08 t/m 30-08-20

  31-08 t/m 02-09-20

  03-09 t/m 05-09-20

  06-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.210

  € 1.250

  € 1.275

  € 1.315

  € 1.415

  € 1.515

  € 1.595

  € 1.550

  € 1.495

  € 1.425

  € 1.375

  € 1.285

  € 1.210

  bij 3 pers.

   

  € 971

  € 999

  € 1.014

  € 1.040

  € 1.111

  € 1.177

  € 1.228

  € 1.203

  € 1.168

  € 1.116

  € 1.089

  € 1.027

  € 971

  bij 4 pers.

   

  € 844

  € 867

  € 876

  € 896

  € 951

  € 1.000

  € 1.037

  € 1.021

  € 996

  € 954

  € 938

  € 890

  € 844

  bij 3 pers.

   

  € 1.280

  € 1.318

  € 1.354

  € 1.386

  € 1.420

  € 1.431

  € 1.444

  € 1.501

  € 1.552

  € 1.600

  € 1.648

  € 1.715

  € 1.762

  € 1.733

  € 1.701

  € 1.669

  € 1.637

  € 1.604

  € 1.568

  € 1.537

  € 1.506

  € 1.456

  € 1.406

  € 1.354

  € 1.280

  bij 4 pers.

   

  € 1.075

  € 1.106

  € 1.135

  € 1.158

  € 1.185

  € 1.192

  € 1.201

  € 1.246

  € 1.283

  € 1.318

  € 1.352

  € 1.402

  € 1.438

  € 1.417

  € 1.394

  € 1.371

  € 1.348

  € 1.323

  € 1.295

  € 1.273

  € 1.251

  € 1.214

  € 1.176

  € 1.135

  € 1.075

  Dagelijks vertrek in periode:

   

  01-01 t/m 17-05-20

  18-05 t/m 20-05-20

  21-05 t/m 23-05-20

  24-05 t/m 26-05-20

  27-05 t/m 29-05-20

  30-05 en 31-05-20

  01-06 t/m 18-06-20

  19-06 t/m 21-06-20

  22-06 t/m 24-06-20

  25-06 t/m 27-06-20

  28-06 t/m 30-06-20

  01-07 en 02-07-20

  03-07 t/m 02-08-20

  03-08 t/m 05-08-20

  06-08 t/m 08-08-20

  09-08 t/m 11-08-20

  12-08 t/m 14-08-20

  15-08 en 16-08-20

  17-08 t/m 23-08-20

  24-08 t/m 26-08-20

  27-08 t/m 29-08-20

  30-08 t/m 01-09-20

  02-09 t/m 04-09-20

  05-09 en 06-09-20

  07-09 t/m 31-12-20

  bij 2 pers.

   

  € 1.675

  € 1.725

  € 1.775

  € 1.825

  € 1.875

  € 1.895

  € 1.915

  € 1.995

  € 2.075

  € 2.150

  € 2.225

  € 2.325

  € 2.395

  € 2.350

  € 2.300

  € 2.250

  € 2.200

  € 2.150

  € 2.100

  € 2.050

  € 2.000

  € 1.925

  € 1.850

  € 1.775

  € 1.675

________________________________________________________________________________________________________________________

Niet bij de reissom inbegrepen:

 

 • Brandstof (u krijgt uw auto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Verbruik gas. U krijgt twee volle gasflessen verstrekt tijdens de pick-up en er wordt €  49,= afgerekend per gebruikte gasfles

 

Optionele extra's (gelieve vooraf reserveren i.v.m. beperkte beschikbaarheid van sommige extra's)

 

 • Extra bestuurder,  € 49,= per huurperiode
 • Linnenset bestaande uit een dekbed, kussen, kussensloop, lakens, dekbedovertrek en 2 handdoeken, € 53,= per set
 • Campingset bestaande uit een campingtafel en per persoon een stoel,  € 4,= per dag
 • Barbecue grillset inclusief kolen en lucifers,  € 39,= per stuk
 • Koffiezetapparaat (werkt alleen als de camper aangesloten is op elektriciteit), € 22,= per stuk
 • Autostoel kind tot 135 cm (bij wet verplicht indien u een een kind tot 135 cm meeneemt). Wij verzoeken u per kind tot 135 cm de lengte, het gewicht en de leeftijd door te geven zodat ieder kind een passende stoel krijgt, € 22,= per stuk
 • Autostoel kind langer dan 135 cm (niet verplicht). Wij verzoeken u per kind langer dan  135 cm de lengte, het gewicht en de leeftijd door te geven zodat ieder kind een passende stoel krijgt, € 22,= per stuk
 • Chemicaliën bij gebruik van chemisch toilet,  € 23,= per fles (2 l.)
 • Omvormer, € 4,= per dag
 • Afkoop eigen risico van uw huurcamper € 8,= per dag
 • Afkoop volledige eindschoonmaak: schoonmaak afvalwater- en sceptische tank, legen prullenbakken, afhalen bedden, schoonmaak langer dan 2 uur,  € 180,= per camper

 

Het ready to go pakket

 

Dit pakket brengt alle items samen voor een geslaagde vakantie. Het pakket bevat een linnenset per persoon, de afkoop van de volledige einsschoonmaak, een fles chemicaliën, schoonmaakset, regenjasjes, de campingset en de BBQ-set. Het pakket is vooraf te bestellen voor € 120,= p.p.

 

 

Overige voorwaarden

 

De camper dient na afloop schoon te worden ingeleverd met geleegde afvalbakken, vuilwatertank, lege wc-cassette, een volle benzinetank en gasfles. Indien de camper niet schoon is, wordt € 260,= extra schoonmaakkosten in rekening gebracht.

 

Er mag niet in de camper worden gerookt, hierop staat een boete van € 850,=.

 

Huisdieren zijn welkom in de camper tegen een toeslag van € 199,=. Het is niet toegestaan dieren mee te nemen in de camper zonder dit vooraf door te geven, hierop staat een boete van € 400,=.

 

De depots zijn geopend van 08:00 tot 18:00 uur. Ophalen en afleveren van de camper buiten deze uren is mogelijk tegen betaling van een toeslag van € 159,=. De ophaaldag en de inleverdag worden als volledige dagen meegerekend in de huursom. U dient de camper minimaal 3 uur voor de (terug)vlucht te retourneren i.v.m. inspectie.

 

Uw vlucht

 

Onze camperreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering. Indien u nog geen reis- en/of annuleringsverzekering heeft dan helpen wij u graag met het afsluiten hiervan

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North
camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North
camperhuur Noorwegen, camper huren Noorwegen, huurcamper Noorwegen, op vakantie naar Noorwegen, vakantie Noorwegen, Go North