Excursies

beleef Lapland op uw manier!

Husky safari's

Huskysafari 5 kilometer

 

Deze korte rit is ideaal voor families met jonge kinderen. U maakt kennis met de enthousiaste viervoeters, krijgt vervolgens een korte instructie over hoe de slee te besturen waarna u in de slee stapt voor een rit van vijf kilometer. Deze excursie is inclusief warme drank en Finse worst bij het vuur.

 

duur ca. 1,5-2 uur

€ 150,= per persoon
€ 120,= per kind 3 t/m 11 jaar

Huskysafari 10 kilometer

 

Voordat u met luid geblaf enthousiast verwelkomd wordt door de husky's krijgt u uitleg over hoe de slee bestuurd dient te worden tijdens de tocht. Per tweetal bestuurt u de slee (tenzij anders aangegeven). Eén zit in de slee terwijl de ander achter op de slee staat. De tocht gaat door besneeuwde bossen en over bevroren meren in Lapland. Vergeet onderweg geen foto's en filmpjes te maken en geniet van serene rust en de magie van het landschap! Aan het einde van de tocht wordt u getrakteerd op een smakelijke warme worst en warme drank bij het vuur.

 

duur ca. 2-3 uur

€ 185,= per persoon

€ 145,= per kind 3 t/m 11 jaar

Huskysafari 28 kilometer

 

Een geweldige dagtocht voor iedereen die altijd al eens op pad wil met husky's of het al eens gedaan heeft. De sociale husky's zullen u al kwispelend en blaffend een warm onthaal geven. Aai ze gerust en ga met ze op de foto! U rijdt met twee personen de slee. Eén van u gaat achter op de slee staan om te sturen, de ander zit comfortabel in de slee. Onderweg bestaat de mogelijkheid om te wisselen. De tocht gaat door de sprookjesachtige witte landschappen van Lapland. U glijdt door besneeuwde bossen en over bevroren moerassen en meren. Aan het einde van de tocht zal de warme worst en warme drank bij het vuur heerlijk smaken.

 

duur ca. 4-5 uur
€ 249,= per persoon

€ 190,= per kind 3 t/m 11 jaar

Sneeuwscooter safari's

Sneeuwscooter introductietocht

 

Tijdens deze safari krijgt u het sneeuwscooteren onder de knie. Na de uitleg over de sneeuwscooter maakt u een tocht van ca. 20 kilometer door de besneeuwde heuvels rond Ruka in Lapland. Tijdens de excursie maakt u een stop voor koffie/thee en een Fins lekkernij

 

duur ca. 2,5-3 uur

€ 115,= per persoon (bij één persoon per sneeuwscooter)

€ 89,= per persoon (bij twee personen per sneeuwscooter)
€ 50,= per kind 5 t/m 11 jaar

Sneeuwscootersafari naar de Russische grens

 

De bestseller onder de optionele activiteiten!

Tijdens deze dagtocht van circa 100 kilometer rijdt u alleen op een sneeuwscooter. De tocht gaat dwars door de uitgestrekte taiga-wouden van Lapland en over bevroren meren en hoogveengebieden. De bomen zijn veranderd in witte pilaren van sneeuw. Onderweg wordt onder andere gestopt op de arctische heuvel Kuntivaara waarvandaan u zo Rusland inkijkt. Voor een heerlijke lokale zalmsoep met brood stopt u dicht bij de Russische grens. Hierna wordt het tijd om terug te keren naar Ruka, waar u in het donker aankomt.

 

duur ca. 6 uur

€ 215,= per persoon (één persoon per scooter)

Bezoek aan rendierfarm per sneeuwscooter

 

Per sneeuwscooter rijdt u door prachtige bossen en over bevroren meren naar de idyllische en in particulier eigendom zijnde rendierfarm. Daar maakt u een 1,5 km lange rit in een slee achter een rendier. U loopt tussen honderden rendieren en kunt ze te voeren. Onder het genot van een kopje koffie of thee en zoete lekkernij vertelt de rendierhoeder allerlei verhalen over het leven als hoeder en over de rendieren. De totale afstand die u op de sneeuwscooter rijdt is circa 30 kilometer.

 

duur 4-5 uur

€ 220,= per persoon (bij één persoon per sneeuwscooter

€ 195,= per persoon  (bij twee personen per sneeuwscooter)

€ 125,= per kind 8 t/m 11 jaar met een minimale lengte van 140 cm

Sneeuwscootersafari met outdoorlunch

 

Tijdens deze sneeuwscootersafari rijdt u door de oogstrelende natuur in de omgeving van het wintersportoord Ruka. Dichtgesneeuwde wouden worden afgewisseld met bevroren meren. Tijdens de safari geniet u van een overheerlijke lokale soep welke wordt bereid boven een open vuur.  De totale afstand die u op de sneeuwscooter rijdt is circa 40 kilometer. Deze safari is alleen te boeken voor een privégroep bestaande uit minimaal zes betalende volwassenen.

 

duur ca. 4 uur

€ 175,= per persoon (bij één persoon per sneeuwscooter)

€ 149,= per persoon  (bij twee personen per sneeuwscooter)

€ 90,= per kind 8 t/m 11 jaar met een minimale lengte van 140 cm

Sneeuwscootersafari vanaf de luchthaven

 

Direct nadat u bent geland op de luchthaven van Kuusamo, trekt u uw winteroverall aan en stapt u op de sneeuwscooter voor een safari van ca. 3-4 uur door het wonderlijke winterlandschap naar uw verblijfsadres. Onderweg wordt gestopt voor een heerlijke warme lunch. De perfecte start voor uw winterreis in Lapland! Deze safari is alleen te boeken voor een privégroep bestaande uit minimaal zes betalende volwassenen. Uw ruimbagage wordt voor u naar uw verblijfsadres gebracht.

 

duur 3-4 uur

€ 215,= per persoon (bij één persoon per sneeuwscooter)

€ 190,= per persoon  (bij twee personen per sneeuwscooter)

Minimale leeftijd voor deelname is 13 jaar met een minimale lengt van 140 cm

Op jacht naar het Noorderlicht per sneeuwscooter

 

Een memorabele avond sneeuwscootersafari door een betoverend blauw taigawoud in Lapland. Het donker creëert een spannende atmosfeer! Wanneer de hemel onbewolkt is ziet u duizenden twinkelende sterren en met enig geluk het magische noorderlicht. Tijdens de safari wordt er gestopt voor een kopje koffie, een broodje en een warme worst. De totale afstand die u rijdt bedraagt ca. 30 kilometer.

 

duur ca. 3 uur

€ 145,= per persoon (bij één persoon per sneeuwscooter)

€ 119,= per persoon  (bij twee personen per sneeuwscooter)

€ 70,= per kind 8 t/m 11 jaar met een minimale lengte van 140 cm

Bewonder de sterren vanuit een slee achter de sneeuwscooter

 

Een onvergetelijk avontuur voor families! U neemt plaats in een grote slee welke wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter. Door gevarieerde landschappen rijdt u naar een kamp waar u samen met de gids een vuur maakt. Boven het vuur maakt u koffie en thee en grilt u worstjes. Wanneer u geluk heeft ziet u het noorderlicht de hemel boven Lapland kleuren.

 

duur ca. 3 uur

€ 70,= per persoon

€ 42,= per kind 5 t/m 11 jaar

Sneeuwschoenwandelingen

Sneeuwschoenwandeling door het Oulanka Nationaal Park

 

Wandel op sneeuwschoenen door een waar sprookjeslandschap. Per minibus wordt u naar het Oulanka Nationaal Park gebracht. Daar bindt u uw sneeuwschoenen onder en gaat u onder begeleiding van een gids het mooiste Nationaal Park van Lapland in. U volgt de oevers van de rivier Kitkajoki en stopt bij de oude molen Myllykoski. Het winterse landschap waar u doorheen wandelt is van adembenemende schoonheid. De wandeling is ca. 4 kilometer lang. Onderweg wordt er tijdens de koffiepauze een vuurtje gemaakt en wordt u getrakteerd op een heerlijk broodje.

 

duur ca. 4 uur

€ 90,= per persoon

€ 55,= per kind 5 t/m 11 jaar

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar.

Sneeuwschoenwandeling door het Riisitunturi Nationaal Park

 

Deze hike brengt u naar de fascinerende winterlandschappen van het Riisitunturi Nationaal Park. Na de ontmoeting met de gids volgt de transfer van ca. 30 minuten door de   witte natuur naar het startpunt. De route brengt u dwars door de met sneeuw bedekte wouden naar de klim naar het panoramische uitzichtpunt over de omgeving en het meer Kitkajärvi, het grootste door een waterbron gevuld meer. Onderweg zult u versteld staan van de schoonheid van het Nationale Park en leert u van alles over de Arctische natuur, de manier van leven in Lapland en natuurlijk geniet u onderweg van een welverdiend kopje koffie bij het open vuur. Afhankelijk van de condities kiest de gids een 3 tot 6 kilometer lange route.

 

duur ca. 5-6 uur

€ 109,= per persoon

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Op zoek naar het Noorderlicht op sneeuwschoenen

 

Ervaar het ware gevoel van een arctische winternacht in Lapland in een prachtig berglandschap. Tijdens de sneeuwschoenwandeling volgt u een oud rendierspoor de bergen in. Regelmatig wordt er gestopt zodat u de kans heeft om de fascinerende natuur en de met sneeuw bedekte bomen te bewonderen. Wanneer de hemel helder is zijn er miljoenen sterren zichtbaar en met enig geluk verschijnt het noorderlicht aan de hemel in al haar facetten. Op een mooie plek midden in de natuur, onder het genot van een warme drank, zal de gids u allerlei interessante informatie vertellen over het noorderlicht en de natuur.

 

duur ca. 4 uur

€ 69,= per persoon

€ 42,= per kind 5 t/m 11 jaar

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar

Meer winterfun

IJsvissen

 

IJsvissen is zo'n typisch Lapse activiteit waar u beslist plezier aan zult beleven. IJsvissen is een serieuze sport in Lapland. Wist u dat er internationale wedstrijden worden georganiseerd waarbij grote prijzen zoals sneeuwscooters te winnen zijn? Gewapend met een lange boor stapt u het bevroren meer op waar veel vis in zit. U boort een gat in het ijs wat wel een meter dik kan zijn en vervolgens probeert u met een speciaal hengeltje, "Pilkki" genaamd, uw vis te vangen. Baars, voorn, witvis, snoek en zelfs vlagzalm kan gevangen worden. Voor warme drank wordt gezorgd en als u uw gevangen vis wilt opeten zal de gids u voordoen hoe u deze het best boven het open vuur op het ijs kunt bereiden.

 

duur ca. 3 uur

€ 65,= per persoon

€ 40,= per kind 3 t/m 11 jaar

River floating

 

Houdt u van een beetje uitdaging en bent u een echte bikkel? Trek dan een speciaal drijfpak aan, dat u zowel warm als droog houdt, en drijf de ijskoude rivier af door een sprookjesachtig landschap. Uiteraard draagt u ook een zwemvest en een helm en krijgt u vooraf een goede instructie van de gids. Nadat u weer op de kant staat geniet u nog even na met een lekker warm drankje. Dit is een bijzondere manier om de wildernis van Lapand te ervaren!

 

duur ca. 3 uur

€ 85,= per persoon, minimale lengte 160 cm

RZR Rally

 

Voor iedereen die van snelheid en actie houdt! U test uw rijvaardigheid  op een uitdagend besneeuwd en ijzig parcours door de bossen in een heuse RZR. Onder de deelnemers wordt een kleine wedstrijd gehouden. Kroont u zich tot winnaar? Warme drank wordt u tijdens deze activiteit aangeboden. De chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

duur ca. 2 uur

€ 85,= per persoon bij twee personen per RZR

€ 110,= per persoon bij één persoon per RZR

€ 45,= per kind 5 t/m 11 jaar

Bezoek aan een rendierfarm

 

Per busje wordt u naar de idyllische en in particulier eigendom zijnde rendierfarm gebracht. Daar wordt u door de hoeder verwelkomt samen met een rendier. Vervolgens maakt u een 1,5 kilometer lange rit in een slee achter een rendier en luistert u naar de verhalen over de rendieren en hun leven. U krijgt de kans om tussen de honderden rendieren te lopen en ze te voeren. Onder het genot van een kopje koffie of thee bij het vuur zal het zelfgebakken lekkernij u zeker smaken.

 

duur ca. 2-3 uur

€ 135,= per persoon

€ 110,= per kind 5 t/m 11 jaar

Met de rendieren op zoek naar het Noorderlicht

 

Breng een onvergetelijke avond door op de oudste rendierfarm van de regio. De rendierhoeders en de rendieren zullen u warm onthalen op hun farm en zijn klaar om u een geweldige ervaring te bezorgen. Ga lekker ontspannen in de slee zitten die wordt voortgetrokken door een rendier en geniet van de tocht door de besneeuwde bossen. Met enig geluk danst het Noorderlicht aan de hemel tijdens de tocht. Tijdens deze excursie wordt u getrakteerd op een lekkere snack bij het kampvuur.

 

duur ca. 2-3 uur

€ 160,= per persoon

€ 140,= per kind 3 t/m 11 jaar

Fatbike tocht

 

Een snelgroeiende sport in Lapland is Fatbiking, en begrijpelijk! Het is een unieke beleving om op een soort mountainbike met extra dikke banden door de witte wereld te biken. Onder begeleiding van een lokale gids fiets u over winter-tracks door gevarieerde landschappen rond Ruka. Tijdens de tocht stopt u om heerlijke worsten te grillen boven een open vuur.

 

duur ca. 2-3 uur

€ 69,= per persoon

Langlauf clinic

 

Langlaufen zit de Lappen in het bloed, net als schaatsen bij de Nederlanders, en het is de nationale hobby nummer één van Finland. En nu hier toch bent, waarom zou u het niet eens proberen? Tijdens deze sport gebruikt u bijna alle spieren in uw lichaam, dus het is super gezond voor u! Het ziet er wellicht makkelijk uit, maar het valt nog niet mee indien u nog niet eerder op dunne langlauf ski's heeft gestaan. Daarom kunt u onder begeleiding van een expert de onmisbare basis technieken leren en samen een korte tocht maken op een officiële langlauf loipe. Heeft u de smaak te pakken dan wilt u zeker vaker doen!

 

duur ca. 1,5-2 uur

€ 55,= per persoon

Iglo overnachting met Laps diner

 

Beleef de Lapse romantiek en geef uw reis naar Lapland een extra tintje met een exotische overnachting in een tweepersoons sneeuwiglo! Voorafgaand aan de overnachting krijgt u een korte film over het noorderlicht te zien, gevolgd door een smaakvol Laps driegangendiner. Daarna wordt het tijd voor uw overnachting in de iglo op een goed bed met rendierhuiden. Het is er warmer dan u denkt en de thermoslaapzak zal u de hele nacht door warmhouden. De volgende morgen staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar op een warme locatie waar u ook kunt douchen.

 

€ 199,= per persoon

€ 149,= per kind t/m 11 jaar

Sauna-tour met Laps diner

 

Ervaar de traditionele Finse sauna aan de oever van het meer, dompel u vervolgens onder in het ijswak en sluit heerlijk ontspannen af in de warme buitenjacuzzi! Deze ervaring wordt begeleidt door een locale sauna expert die u vertelt over de Finse sauna cultuur en hoe belangrijk de sauna voor de Finnen is. Deze excursie wordt in badkleding gedaan. Na deze geweldige sauna-ervaring wordt u een korte film getoond over het noorderlicht en schuift u aan bij het traditionele Lapse driegangendiner bereidt van lokale heerlijkheden.

 

duur ca. 5-6 uur

€ 125,= per persoon

€ 75,= per kind 3 t/m 11 jaar

Traditioneel Laps diner

 

Een heerlijk traditioneel Laps diner wordt u voorgeschoteld in het ondergrondse restaurant Kontioluola (het berenhol), welke verstopt ligt in de bossen. De avond begint met een welkomstdrankje in de ijsbar (periode 31 december t/m 31 maart), waarna u naar binnen gaat om te genieten van het voortreffelijke diner van lokale smaaksensaties met onder andere bessen uit de omliggende wouden, rendier van de lokale rendierfarm en vis uit de nabijgelegen meren. Smullen maar!

 

duur ca. 3 uur

€ 69,= per persoon

€ 42,= per kind 3 t/m 11 jaar

Kerstdiner

 

Indien u op 24 of 25 december 2020 in Ruka verblijft heeft u de mogelijkheid om een kerstdiner bij te boeken. Tijdens het 3-gangen diner (in buffetvorm) kunt u kiezen uit typische Lapse gerechten. Om 18:45 uur wordt u opgehaald voor de transfer naar het ondergrondse restaurant Kontioluola (berenhol), waar om 19:00 uur het diner plaatsvindt. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw vakantiewoning.

 

duur ca. 2.30 uur

€ 82,= per persoon

€ 41,= per kind 2 t/m 11 jaar

Diner op oudejaarsavond

 

Begin de oudejaarsavond met een gezellig oudejaarsdiner in Restaurant Kontioluola. Rond 19:00 uur staat een transfer voor u klaar in Ruka die u naar Restaurant Kontioluola brengt. Het voor- en nagerecht vindt plaats in buffetvorm, het hoofdgerecht wordt aan tafel geserveerd. Na het diner wordt rond 21:30 uur vuurwerk afgestoken. Rond 22:00 uur wordt u teruggebracht naar Ruka, waar u oud & nieuw kunt vieren.

 

duur ca. 3 uur

€ 74,= per persoon tarief 2019, tarief winter 2020 nog niet bekend

€ 48,= per kind 2 t/m 11 jaar tarief 2019, tarief winter 2020 nog niet bekend

Skiën, langlaufen en snowboarden

Ruka Ski resort, het beste skigebied in Finland

 

Het gezellige wintersportoord Ruka kent uitstekend geprepareerde pistes voor skiërs en snowboarders. Voor langlaufers is de omgeving een waar eldorado. Op de Rukatunturi kunt u zich heerlijk een ochtend, een middag, een avond, een dag of meerdere dagen uitleven op de 35 rustige en brede afdalingen variërend van groen tot en met zwart. De 22 liften zorgen er voor dat u gemakkelijk en snel naar de door u gewenste piste wordt gebracht. Voor langlaufers ligt een netwerk van circa 160 kilometer aan uitstekende loipes door adembenemende sneeuwlandschappen te wachten. Uitrusting is er in alle soorten en maten te huur. Wilt u voorafgaand aan uw winterreis uw uitrusting reeds vastleggen dan kan dat hier. Uw skipas kunt u online hier bestellen. Voor een overzichtskaart van het skigebied klikt u hier. Uitstekende restaurants en gezellige cafés vormen de ideale afsluiting voor een dag buiten in de natuur.

Neem gerust contact met ons, wij helpen u graag!

 

U kunt ons telefonisch bereiken op +(31) 038 457 96 43  van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.

 

Of stel ons een vraag via ons contactformulier.

Volg ons op:

U kunt ons telefonisch bereiken op   van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.