Finland, het land van 185.000 meren

 

Een reis door het noorden van Finland betekent een ontmoeting met veel ruimte en nog meer rust.  Als nergens anders voelt u zich hier één met de natuur. In uw blokhut met privé sauna en boot aan het meer, bij het kampvuur, tijdens een wandeling of een kanotocht lijkt de tijd hier heel anders te lopen. Door de middernachtzon zijn de dagen eindeloos geworden. U ervaart hier de weldadige ontspanning in de pure natuur en komt hier helemaal tot uzelf. De oerlandschappen zijn even indrukwekkend als rustgevend.

Echter, Finland heeft ook een heel andere kant, die kan worden ervaren in het zuiden van het land met de hippe en levendige metropool Helsinki als hoogtepunt. Hier zijn de Finnen uitbundiger en moderner dan in veel plaatsen elders in Centraal-Europa. De gezellige, groene, kasteelsteden en idyllische kustplaatsen met heerlijke zandstranden vormen  ontwikkelde eilanden van beschaving met de wildernis voor de deur.

Technologische vooruitgang heeft in Finland een leidende positie en contrasteert met de gekoesterde tradities, gewoonten, culturen en talen van dit volk, de orthodoxe Karelische cultuur in het oosten, grenzend aan Rusland of die van de fascinerende Sami in het noorden van het land, één van de laatste natuurvolkeren van Europa.

Meer dan in de andere Scandinavische landen kunt u in Finland ervaringen opdoen die u niet kent in onze streken. Vooral de sauna-cultuur, die hier is ontstaan, is het waard om in al zijn authenticiteit te ontdekken. De ervaring om na middernacht een verkoelende duik te nemen in het meer gelegen aan de voorkant van uw blokhut, terwijl u knippert met uw ogen in de laagstaande zon en luistert naar niets, behalve vogelgezang, is een ervaring die u uw leven niet zal vergeten.

 

 

vakantie IJsland, actieve vakantie IJsland, IJsland, rondreis IJsland, singlereis IJsland, Groenland, 4WD camper, camperhuur, groepsreis IJsland

Finland op het internet

 

Voor leuke, interessante Nederlandstalige artikelen en tips over Finland verwijzen wij u graag naar Natuurlijk Scandinavië en Nordview.

 

Bekijk alle reizen naar Finland