Grand Discovery IJsland, 19 dagen

klik hier of scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Enkele hoogtepunten van deze reis

de Golden Circle van IJsland

ongekende geothermische gebieden

ongerepte, pure natuur

iedere dag weer hoogtepunten

de waanzinnige Westfjorden

watervallen, geisers en gletsjers

 19 dagen, incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.438,= p.p.

bij 4 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Alle windstreken van IJsland

U begint uw rondreis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Via de zuidkant van IJsland met oogstrelers als Geysir, Gullfoss, de Laki kraters, het ijsbergmeer Jökulsárlón en het Nationaal Park Skaftafell bereikt u de onontdekte oostkant van het land. U reist vervolgens door naar het ongeëvenaarde Mývatn-meer en diens onvoorstelbare omgeving. Langs de woeste noordkant waar u walvissen kunt zien bereikt u de ruige Westfjorden om vervolgens met de ferry de oversteek naar het mystieke westen te maken. U sluit uw reis af in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, Reykjavik. Een onvergetelijke reis langs ontelbaar veel hoogtepunten. Iedere dag weer zult u versteld staan van de ontdekkingen.

vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het vliegveld begint uw IJsland-avontuur! U rijdt naar de zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Hveragerði  ca. 105 km | 1.30 u. rijden

Dag 2. De Golden Circle

 

Een dag vol natuurfenomenen staat vandaag op het programma. De eerste letterlijke hotspot zijn de warme bronnen bij Hveragerði. Hierna reist u door naar het nationaal park Þingvellir, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid en wordt omringd door lage bergen die het grootste deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. Als laatste wacht de machtige Gullfoss (Gouden waterval). Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn.  U overnacht in Flúðir of omgeving.

Rijafstand Hveragerði - Flúðir ca. 185 km | 2.30 u. rijden

Dag 3. Langs de zwarte zandstranden van het zuiden

 

U rijdt vandaag langs de spectaculaire zuidkust. Bij helder weer heeft u lange tijd uitzicht op de beruchte Hekla, één van de meest actieve vulkanen op IJsland. Enkele van de vele hoogtepunten van vandaag zijn de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss (waar u achter langs kunt lopen) en Gljúfrafoss, de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull, Dyrhólaey (een in zee lopende kaap met een groot gat er in, vanwege de vele broedende vogels is deze kaap afgesloten van mei t/m 23 juni) en de zwarte zandstranden rond het plaatsje Vik. Via het enorme Eldhraun lava-veld reist u door naar Kirkjubaejarklaustur, gelegen in een groene oase aan de rand van fraaie bergformaties.

U verblijft in Kirkjubaejarklaustur of omgeving.

Wilt u iets speciaals beleven? Maak een sneeuwscootersafari op de gletsjer Mýrdalsjökull.

 

Rijafstand  Flúðir - Kirkjubaejarklaustur ca. 215 km | 3 u. rijden

Dag 4. De Lakagigar krater-rij

 

U kunt vandaag naar één van de mooiste kloven op IJsland, de Fjaðrárgljúfur. Reist u per 4WD-auto (met een hogere huurcategorie dan 4.1) rij dan door verbazingwekkende, met groen mos begroeide lavavelden naar de krater-rij Lakagigar. Deze spleetvulkaan met een lengte van 25 kilometer en met zo'n 100 zogenaamde sintelkegels kwam in 1783 tot uitbarsting en is de grootste eruptie die ooit op IJsland heeft plaats gevonden. Het land werd bedolven onder  een laag van 30 miljard ton lava.  Door de giftige gassen die vrijkwamen stierf bijna driekwart van de veestapel van het land en doodde het duizenden IJslanders. Er werd zelfs overwogen om heel het land te evacueren. In dit fascinerende landschap ligt de 818 meter hoge krater Laki die u omhoog kunt wandelen voor adembenemende uitzichten over de kraters. U verblijft nog een nachtje in Kirkjubaejarklaustur of omgeving.

 

Rijafstand: rondrit Lakagigar ca. 120 km | 4 u. rijden

Dag 5. Skaftafell en het Jökulsárlón ijsbergmeer

 

Breng een bezoek aan het nationaal park Skaftafell en maak prachtige wandelingen. U kunt er zelfs, onder begeleiding, een gletsjerwandeling maken. Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden. Een boottocht over het ijsbergmeer Jökulsárlón mag zeker niet ontbreken vandaag. Langs de rand van de enorme gletsjer Vatnajökull die zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat rijdt u naar het havenplaatsje Höfn, wat u uitspreekt als "Hub". Dit stadje staat bekend als het kreeftenstadje van IJsland. Hier of in de omgeving van Höfn brengt u de nacht door.

 

 

Rijafstand:  Kirkjubaejarklaustur - Höfn ca. 205 km | 3 u. rijden

 

 

Dag 6. Het spectaculaire oosten

 

Neem de tijd vandaag om de prachtige fjorden van het oosten van IJsland te bewonderen. De weg slingert tussen de Atlantische oceaan en grillige bergen door en u zult merken dat ieder fjord zijn eigen karakter en vissersdorpje heeft. U kunt de prachtige, kronkelige Öxi pass rijden en vervolgens naar het havenplaatsje Seyðisfjörður. Hier legt de veerboot aan die vanaf het vasteland van Europa komt. Seyðisfjörður ligt majestueus, te midden van steile bergen. Alleen de weg ernaartoe is al spectaculair. Vervolgens rijdt u door naar Egilsstaðir, gelegen aan het langgerekte meer Lögurinn. In deze omgeving verblijft u de komende twee nachten.

 

 

Rijafstand: Höfn - Egilsstaðir  ca. 190 km | 2.30 u. rijden

Dag 7. Naar de papegaaiduikers

 

Wilt u vandaag dicht bij de papegaaiduikers komen en fantastische landschappen zien? Dan rijdt u  naar het in het noordoosten gelegen Bakkagerði. Na een hoge pas volgt één van de meest indrukwekkende gebergtes van IJsland, Dyrflöll. De rotsen lopen steil af naar zee en her en der ziet u sporen van aardverschuivingen. Bakkagerði wordt omgeven door imposante okerkleurige bergen. Rij door naar het haventje net buiten deze plaats, daar kunt u vlakbij de papegaaiduikers komen.  Een andere optie vandaag is om langs de oever van de rivier Lagarfljót naar de Kárahnjúkavirkjun-dam te rijden. De rivier is zo breed (tot 2,5 kilometer) dat men beter over een meer kan spreken. Onderweg passeert u onder andere het grootste bos van IJsland en de wonderschone waterval Hengifoss.

 

 

Dag 8. Overdonderende watervallen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn.  U volgt de wild stromende gletsjerrivier Jökulsá om bij  een aantal spectaculaire watervallen te komen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. Iets verder bezoekt u het Jökulsárgljúfur nationaal park waarin de echorotsen Hljódaklettar met de bijzondere fraai gevormde basaltstructuren te zien zijn. De imposante kloof Ásbyrgi mag u  niet missen, en breng een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard. U verblijft de komende twee nachten in de omgeving van Mývatn.

Rijafstand:  Egilsstaðir - Mývatn  ca. 175 km | 3 u. rijden

Dag 9. Het onvoorstelbare Mývatn

 

Verken vandaag de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn of u maakt een spectaculaire dagexcursie naar de Askja caldera. U verblijft nog een nacht in deze paradijselijke omgeving.

Dag 10. Watervallen, walvissen en een "wereldstad"

 

Begin de dag met een rit naar de fantastische Goðafoss. Over een breedte van 30 meter valt het water van de rivier Skjálfandafljót  12 meter naar beneden.  Voor een walvissafari rijdt u vervolgens door naar Husavik. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. Uw eindbestemming vandaag is de noordelijke plaats Akureyri, die met 17.000 inwoners een ware metropool is  en de hoofdstad van het Noorden wordt genoemd. Verken het stadje en bezoek de kerk, de vele musea of het thermisch verwarmde zwembad. U verblijft vannacht in Akureyri of omgeving.

 

 

Rijafstand: Mývatn - Husavik - Akureyri   ca. 150 km | 2 u. rijden

Dag 11. Door de trollen peninsula

 

U rijdt vandaag naar Siglufjörður langs één van de meest fraaie kustlijnen van IJsland, met unieke uitzichten over de Atlantische Oceaan. Ontdek de fascinerende omgeving van Skagafjörður, bekend om het fokken van paarden, voordat u doorrijdt naar  Hrútafjörður. Een aanbevolen stop langs de weg is Vatnsdalshólar, een cluster van heuvels in Vatnsdalur vallei. Deze heuvels worden beschouwd als  één van de drie ontelbare natuurverschijnselen van IJsland, samen met de meren in Arnarvatnsheiði en de eilanden op Breidarfjord in het westen. U verblijft in de omgeving van Varmahlíð of Laugarbakki.

 

 

Rijafstand:  Akureyri - Varmahlíð  ca. 250 km | 3.30 u. rijden

Dag 12. Naar niemandsland

 

Na een goed ontbijt is het weer tijd om te vertrekken. Brede en smalle valleien, afgewisseld met min of meer alleenstaande bergruggen vormen het landschap. Sla zeker van de weg af naar de 15 meter hoge vogelrots Hvitserkur, die als een versteende draak of prehistorisch dier uit zee reist. U vervolgt uw reis naar Hólmavík en als u van stille weggetjes en nog stillere plekjes houdt is de weg tot aan Krossnes aan absolute aanrader. Hoge kale bergen, mooie watervallen, vervallen haringfabrieken, een kustlijn vol drijfhout en een rijk vogelleven vindt u langs deze weg. Verbaas u over de pure schoonheid van deze geïsoleerde plek. U bent vannacht te gast in Hólmavík of omgeving.

 

 

Rijafstand: Varmahlíð - Hólmavík   ca. 250 km | 3.30 u. rijden

Dag 13. De wonderlijke Westfjorden

 

U rijdt vandaag door een onmiskenbaar fjordenlandschap. De lengte van de kustlijn van de Westfjorden maakt meer dan een derde deel uit van de totale kustlijn van IJsland, terwijl de totale landoppervlakte slechts 10% van het totaal uitmaakt. Brede, U-vormige fjorden die soms diep landinwaarts dringen vormen hier het decor. Deze fascinerende plek wordt door niet veel mensen aangedaan maar zal diepe indruk op u achterlaten. Hier leven ontelbare vogels en vele zeehonden. U verblijft de komende twee nachten in Ísafjordur, met nog geen 2.800 inwoners de grootste plaats in de Westfjorden, of omgeving.

 

 

Rijafstand Hólmavík - Ísafjordur, ca.  220 km. | 3.30 u. rijden

 

 

Dag 14. Omgeving Ísafjordur

 

De brede fjord van Ísafjarðardjúp biedt een fenomenaal decor voor het charmante vissersdorpje Ísafjörður met kleurrijke smalle straatjes en oude gebouwen gedomineerd door de steile hellingen van de berg Kirkjubolsfjalls. Het plaatsje kent een onverwachte levendigheid met een bloeiende haven, zeer goede restaurants, chique cafés en een jaarlijks muziekfestival dat fans vanuit de hele wereld trekt. Buitensportiefhebbers komen hier in dit afgelegen gebied aan hun trekken. Er zijn fantastische wandelingen te maken, u kunt er kajakken op zee, vogels kijken en boottochten door de fjorden maken met stops op de kleine eilandjes.

 

 

Dag 15. Het vogelparadijs Látrabjarg

 

U rijdt door de geweldig mooie Westfjorden naar een juweel van een waterval, de Dynjandi. Nergens op IJsland vindt u zoveel mooie watervallen bij elkaar. De waterval heeft een hoogte van maar liefst 100 meter en bestaat uit zeven trappen.  Na een bezoek aan dit staaltje natuurschoon rijdt u naar het meest westelijke puntje van IJsland voor een heuse vogelshow. Circa een miljoen vogels komen hier jaarlijks broeden en u kunt ze hier van zeer dichtbij bekijken. Met name de papegaaiduikers laten zich tot op korte afstand benaderen. Maar er broeden ook vele jan van genten, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. Met enig geluk ziet u een jagende poolvos en grote kans dat een zeearend langs scheert om niet oplettende vogels te verrassen.

U overnacht op het zuidelijke gedeelte van de Westfjorden.

 

Rijafstand: Ísafjordur- zuidelijke Westfjorden   ca. 290 km | 5 u. rijden

Dag 16. Met de ferry naar Stykkishólmur

 

U verlaat vandaag de fantastische Westfjorden voor een oversteek per veerboot over de fjord Breiðafjörður (niet bij de reissom inbegrepen). Een geweldige tocht langs vele eilandjes. Geniet van het zonnetje op het dek en laat deze wondere wereld aan u voorbij trekken. De ferry meert aan in het charmante plaatsje Stykkishólmur waar u in het stadje of diens omgeving vannacht verblijft.

 

 

Rijafstand:  ca. 50 km | 1 u. rijden

 

Dag 17. Weer een dag vol hoogtepunten

 

Reis vandaag rond over het schiereiland Snæfellsnes en rij langs de grillige kustlijn met kleine vissersdorpjes rond de markante gletsjer Snæfellsjökull. Maak een stop bij de prachtige zuilvormige basaltrotsformaties op Arnarstapi, evenals het rotsachtige strand van Djúpalónssandur en ontdek het schilderachtige Borgarfjörður gebied. Bekijk  de schuimige Barnafoss en de lavawatervallen Hraunfossar, waar het water na een reis van 46 kilometer onder een lavaveld over een breedte van een kilometer de rivier Hvitá intuimelt.

Sla ook zeker niet de meest productieve heetwaterbron ter wereld, Deildartunguhver, over. De bron levert zo’n 200 liter kokend water per seconde! Kortom ook vandaag komt u weer ogen tekort. U brengt de nacht door in de regio Borgarfjörður.

 

Rijafstand: Stykkishólmur - Borgarfjörður  ca. 280 km | 4.30 u. rijden

Dag 18. Reykjavik

 

U rijdt langs de fjordenkust naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Klein en gemoedelijk maar wel met stedelijke allure. Reykjavik is een trendy stad met vele culturele bezienswaardigheden, een uitbundig uitgaansleven, prachtige parken en interessante natuurgebieden verrassend dichtbij het centrum van de stad.

 

 

Rijafstand: Borgarfjörður - Reykjavik   ca. 120 km | 1.30 u. rijden

Dag 19. Het einde van een fascinerende reis

 

Nadat u voor de laatste maal bent aangeschoven voor het ontbijt rijdt u uw huurauto terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km | 40 min. rijden

vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland

Uw verblijf tijdens uw reis

De keuze is aan u!

 

Go North biedt verschillende soorten categorieën accommodaties aan tijdens deze rondreis. Op deze manier kunt u in uw eigen stijl een passende IJsland-ervaring creëren.

 

Comfort

Bij dit type accommodatie verblijft u in de meest comfortabele accommodaties die elke streek te bieden heeft. U verblijft in luxe hotels en pensions met een eigen badkamer.  Tijdens uw laatste nacht in Reykjavik verblijft u in een 4-sterren hotel.

 

Economie

Tijdens onze economie rondreizen op IJsland reist u zonder zorgen, met een verblijf in accommodaties met eigen faciliteiten passend binnen uw budget. U verblijft in een combinatie van standaard hotels, boerderijen en pensions. Uw laatste nacht zal worden doorgebracht in een 3 sterren hotel in Reykjavik.

 

Budget

Door te kiezen voor de budget variant bespaart u aanzienlijk op uw kosten voor de overnachtingen. U verblijft in accommodaties met gedeelde faciliteiten in  een combinatie van basic hotels, boerderijen en pensions. Alle kamers hebben opgemaakte bedden en sommige kamers hebben wastafels. Douches en toiletten deelt u met de andere gasten op de gang. De eerste nacht tijdens alle budget reizen van Go North naar IJsland verblijft u in een accommodatie met eigen faciliteiten in het plaatsje Hveragerði.

 

We proberen u zoveel mogelijk op de meest gunstigste plekken in de mooiste gebieden te laten overnachten. Maar in de populaire regio’s van IJsland is de vraag naar verblijfsadressen vele malen groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht u soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de verblijfsadressen bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor u de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

 

 

vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland
vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, selve drive IJsland, Go North, IJsland, actieve reis IJsland

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

De hieronder vermelde tarieven gelden voor 2018. De tarieven voor 2019 voor alle excursies zijn op dit moment nog niet bekend.

Entree Blue Lagoon (dag 1,2,18 of 19)

 

Geniet van de ontspanning in de wereldberoemde Blue Lagoon, een uniek natuurlijk bad van mineraalrijk geothermisch water gesitueerd in het midden van een enorm lavaveld in de pure wildernis van IJsland. Het water van de Blue Lagoon is bekend vanwege haar bijzondere eigenschappen en het gunstige effect op de huid en trekt bezoekers uit de hele wereld op zoek naar de gezondheid, ontspanning en een exotische ervaring.  Naast de entree, is de huur van een handdoek, een (non-alcoholisch)drankje en een gezichtsmasker inbegrepen

 

Prijs per volwassene vanaf € 59,=

Prijs per kind t/m 13 jaar vanaf € 9,=

 

De Blue Lagoon hanteert flexibele prijzen.

Bleu Lagoon, vakantie IJsland, Go North, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland, actief, actieve reis IJsland, activiteiten IJsland,

Snorkelen tussen de tektonische platen (dag 2)

 

Bekend van t.v.: snorkel tussen de Amerikaanse en Euraziatische continenten! Silfra is de breuk in het Thingvellir nationaal park in IJsland gevuld met zoet water. Het is de breuk tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen en breidt ongeveer met 2 cm per jaar verder uit. De helderheid van het water, de zichtbaarheid in Silfra is meer dan 100 meter, is ongelooflijk. Snorkel door deze fascinerende verzonken wereld van lavasteen, zand en algen en verbaas u over de fantastische kleurschakeringen. Absoluut één van de meest unieke belevenissen op IJsland. Inclusief gids en alle benodigde materialen en wetsuit.

 

Prijs per persoon  € 150,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar

snorkelen IJsland, snorkelen Thingvelllir, excursies IJsland, activiteiten IJsland, Go North, Silfra, snorkelen Þingvellir

Sneeuwscootersafari Mýrdalsjökull (dag 3 of 4)

 

Maak een spannende sneeuwscooter ervaring op één van de meest spectaculaire gletsjers van IJsland, de Mýrdalsjökull! Deze gletsjer bevindt zich boven op de berg Kalta, één van de hoogste bergen van IJsland. Tijdens deze sneeuwscootersafari beleeft u een onvergetelijk avontuur in de ijzige wildernis midden in de zomer met adembenemende uitzichten over het zuiden van IJsland. De safari is geschikt voor iedereen die een unieke rit wil maken, de gletsjer wil ontdekken en heerlijke ervaring wil beleven, zowel beginners als gevorderden. Na een korte briefing krijgt u een thermo-overall uitgereikt, stapt u in een super-jeep en wordt u naar de gletsjer gereden. De gids voorziet u van alle informatie om een veilige en comfortabele rit te maken.  Hierna stapt u op de sneeuwscooter en rijdt u naar de top van Mýrdalsjökull-gletsjer.  Het rijden van de sneeuwscooter zal geen probleem zijn - het is gewoon een kwestie van gasgeven en remmen! Een geldig rijbewijs is vereist. Inclusief Engelstalige gids, thermo-kleding en helm.

Prijs per volwassene € 225,=

Prijs per kind 0 t/m 11 jaar € 157,=

Toeslag voor alleen rijden op sneeuwscooter € 84,=

duur ca. 1 u.

sneeuwscootertocht IJsland, sneeuwscootersafari IJsland, zomer, Go North, vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland

Gletsjerwandelen Skaftafell (dag 4 of 5)

 

Na een busrit van circa 15 minuten komt u aan bij de gletsjertong Fallijökull, waar uw activiteit begint. Geniet van een korte wandeling langs de gletsjervallei en leer alles over de unieke kenmerken van Falljökull- en Virkisjökullgletsjer en hun omgeving. Bindt dan uw stijgijzers onder en wandel over de ijzige, maar gemakkelijk bereikbare gletsjerhellingen. Bewonder onderweg de betoverende ijsformaties en -kloven, leer over hoe ze gevormd worden en hoe de gletsjer zichzelf continu hervormt. U wandelt naar een ontzagwekkende ijs-val en ziet van dichtbij hoe het duizenden jaren oude  ijs vanuit de bergtop honderden meters naar beneden kruipt  en in slow motion naar de oceaan beweegt.  Inclusief Engelstalige gids en alle uitrusting.

 

Prijs per volwassene € 90,=

Prijs per kind 10 t/m 15 jaar € 45,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar

gletsjerwandelen IJsland, Go North, gletsjer vandelen, vakantie IJsland, rondreis, rndreis IJsland

Boottocht over glaciale lagune Jökulsárlón (dag 4 of 5)

 

Cruise langs kleine en grote ijsbergen in een amfibievoertuig. Krijg een heel ander inzicht van de glaciale lagune Jökulsárlón die aan de voet van de gletsjer Vatnajökull, de grootste van Europa, ligt. Onderweg krijgt u meer informatie over de lagune, de geologie en andere interessante feiten. Vervolgens krijgt u  een voorproefje van ijs dat meer dan 1000 jaar oud is. Als u geluk hebt ziet u misschien zelfs een aantal zeehonden. De tour duurt ongeveer 40 minuten en wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

 

Prijs per volwassene  € 48,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 21,=

duur ca. 40 min.

Kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Walvissafari per RIB-boot (dag 9,10 of 11)

 

Vanuit de plaats Husavik, de walvishoofdstad van Europa, kunt u per RIB-boot mee om walvissen te spotten. Gehesen in een comfortabele warme thermo-overall stapt u aan boord van de snelle boot. U bent zeer flexibel en kunt in korte tijd een groot gebied bestrijken. Zodoende heeft u kans om nog meer walvisachtigen zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen te zien. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. U bezoekt ook een papegaaiduiker-eiland waar vele duizenden papegaaiduikers broeden en in de wateren rondom het eiland vissen. Bij terugkomst wacht u nog een kleine verrassing van de lokale wijnmaker.

Er geldt een maximum van 12 personen voor deze safari.

 

Prijs per volwassene  € 151,=,

Prijs per kind (7 t/m 12 jaar)  € 108,=

duur ca. 2.30 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar

Walvissafari per kotter (dag 9,10, of 11)

 

De traditionele walvissafari in Husavik gaat per kotter. Een uniek avontuur op zee. U bekijkt de wonderen van de natuur in de prachtige omgeving van de Skjálfandibaai. Warme chocolademelk en een IJslands lekkernij worden aan boord geserveerd terwijl u de zee afspeurt naar walvissen. Uiteraard is er een gespecialiseerde gids aan boord die u alle informatie verschaft over deze reusachtige dieren. Indien gewenst kunt u een warme overall of regenkleding in bruikleen verstrekt krijgen tijdens de safari.

 

Prijs per volwassene  € 78,=,

Prijs per kind (7 t/m 15 jaar)  € 39,=

Prijs per kind jonger dan 7 jaar gratis

duur ca. 3 u.

Jökulsárlón, Jokulsarlon, boottocht Jökulsárlón, boottocht Jokulsarlon, Go north, op vakantie naar Ijsland, vakantie IJsland,

Entree Myvatn Nature Baths (dag 9, 10 of 11)

 

Net als de Blue Lagoon bevat het natuurlijk bad van Myvatn Nature Baths  mineraalrijk geothermisch water. Het complex is gesitueerd in een lavaveld in de wildernis van Noord-IJsland met uitzicht over de omgeving van Myvatn. Het water heeft  bijzondere eigenschappen en een gunstig effect op de huid. Heerlijk voor als u op zoek bent naar ontspanning en een exotische ervaring in een turbulente omgeving. Myvatn Nature Baths wordt een stuk minder bezocht dan de Blue Lagoon maar de beleving is hetzelfde!

 

Prijs per volwassene  € 39,=

Prijs per kind 13 t/m 15 jaar  € 17,=

 

 

dagtocht Askja, Askja calera, Askja vulkaan, vakantie op Ijsland, vakantie Ijsland, Go North, rondreis Ijsland

Raftingtocht Skagafjörður (dag 11)

 

Dit is niet het typische familie-uitstapje. Plezier en geweldige landschappen staan centraal tijdens dit onvergetelijke raft-avontuur in IJsland! De tocht voert u over een gletsjerrivier langs  dampende warmwaterbronnen en door prachtige canyon-landschappen in de wildernis van IJsland. De vriendelijke raft-tocht is geschikt voor beginnende rafters en families. Pak een peddel en bedwing de stroomversnellingen, vaar door nauwe bochten, torenhoge kliffen in een gevecht met het water. Beleef een aantal “rivier-opfrissers”, zwem in de rivier of laat al uw zorgen wegdrijven samen met het ijzige water. Inclusief gids, versnapering en alle benodigde materialen.

 

Prijs per volwassene  € 125,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 84,=

duur ca. 3 tot 4 u. (afhankelijk van de waterstand)

Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

raften IJsland, familie raften IJsland, rafting IJsland, vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, Go North, rondreis IJsland

Zeekajakken Ísafjörður (dag 14)

 

Er is bijna geen betere manier om de IJslandse Westfjorden te ontdekken dan per kajak. U vaart tussen de majestueuze bergen die stijl uit  zee oprijzen door.  Voel de directe nabijheid van de natuur en zie de schoonheid van het landschap vanaf het water. Deze dagtocht is perfect voor u als u  op zoek bent naar een (ont)spannende kennismaking met kajakken op zee. U beleeft een unieke ervaring in Ísafjörður, het zeekajakcentrum van IJsland. De tocht begint met een korte peddelles op het droge. Als iedereen in de groep er klaar voor is worden de kajaks te water gelaten naast het Maritiem Museum in het centrum van Ísafjörður. De omgeving biedt eindeloze mogelijkheden voor kajakken door de fjorden en baaien. Houdt tijdens het kajakken over de rustige wateren goed uw ogen open voor de vele soorten vogels en zeehonden die hier leven. Inclusief professionele gids en kajakuitrusting.

 

Prijs per persoon  € 116,=

duur ca. 2,5 u.

 

Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

kajakken IJsland, zeekajakken IJsland, Westfjorden, IJsland, Go North, rondreis IJsland, vakantie IJsland

Vogelexcursie Vigur, (dag 14)

 

Vanuit de haven van Ísafjörður vaart u een half uurtje over de fjord Ísafjarðardjúp en meert u aan op het 0,6 km² grootte eilandje Vigur. Hier maakt u een ontspannen wandeling. Het is de perfecte gelegenheid om de overvloed aan vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. Het eiland is een thuis voor duizenden vogels zoals eidereenden, noordse sterns, papegaaiduikers, zwarte zeekoeten en nog veel meer. De enige windmolen van IJsland, gebouwd in 1840, staat op Vigur. Drankjes worden geserveerd door de familie van de boer in een mid-19e-eeuws huis. Voorafgaand aan de reis terug, kunt u het kleinste postkantoor van Europa bezoeken en een kaart naar Nederland versturen. Inclusief boottocht, gids en lichte versnapering.

 

Prijs per volwassene € 92,=

Prijs per kind 4 t/m 12 jaar € 46,=

duur ca. 3 u..

Kinderen jonger dan 4 jaar gratis

vogelexcursie Vigur, vogelexcursie Ijsland, Vigur, IJsland, Go North, vogelexcursie, rondreis IJsland, vakantie IJsland, papegaaiduiker

Into the Glacier, (dag 17 of 18)

 

Wilt u een onvergetelijk avontuur toevoegen aan uw self-drive vakantie op IJsland? Bezoek dan de man-made ijstunnel, gelegen hoog op de op één na grootste gletsjer van Europa, de Langjökull. U ziet tijdens deze spannende en magische reis de prachtige blauwe ijstinten in het hart van de gletsjers die men nooit eerder in staat was geweest te tonen. U vertrekt per speciaal voertuig door één van ’s werelds grootste wildernissen en verkent de ongelooflijke omgeving om, op én in de gigantische gletsjer van 953km2. Wat de gletsjer exploratie naar een geheel nieuw niveau brengt. Inclusief transfer per 8WD-gletsjertruck.

 

Prijs per volwassene  € 163,=

Prijs per kind 12 t/m 15 jaar  € 82,=

duur ca. 2 tot 2,,5 u.

Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

gletsjer IJsland, binnen in de gletsjer IJsland, into the glacier IJsland, Go North, vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis, IJsland

Quad-safari (dag 18 of 19)

 

U maakt een fantastische rit per 4WD quad door de ruige wildernis, met mos bedekte lavavelden en over zwart zand. Een echte bergsafari! De route is veilig maar zeker uitdagend en de gids begeleidt u de gehele tocht.  U rijdt eerst tussen de bergen Húsafell en Fiskidalsfjall en vervolgens naar de top van de berg Húsafell voor een geweldig uitzicht over de Blue Lagoon en het eiland Eldey (afhankelijk van het weer). U vervolgt uw weg naar de kust om vervolgens via de kustlijn langs enkele scheepswrakken terug te rijden. U rijdt per tweetal op een quad. Iedere bestuurder van een quad dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Inclusief overall, handschoenen en helm.

 

Prijs per volwassene € 129,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar € 65,=

Toeslag voor alleen rijden op een quad € 37,=

duur 1 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

Quadsafari IJsland, Quad, Quad safari IJsland, Go north, op vakantie naar IJsland, vakantie IJsland, rondreis IJsland,

RZR-safari (dag 18 of 19)

 

Een adrenaline-kick in de omgeving van Reyjavik! Deze RZR-safari is een unieke manier om de IJslandse natuur te verkennen. Stap samen met uw partner in een tweezits-RZR en overwin obstakels in het ruige terrein van IJsland op de helling van de berg Esja; beklim heuvels, rij door rivierbeddingen en veel meer. Deze tocht is een aanrader voor diegene die van hobbelig terrein, stof, water, modder en zelfs sneeuw houden. Gedurende de rit wordt er gestopt om te wisselen, om u de kans  te geven foto’s te maken en om van het prachtige landschap te genieten.  U rijdt per tweetal in een RZR. Iedere bestuurder van een RZR dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

Prijs per volwassene €183,=

Prijs per kind 6 t/m 16 jaar €110,=

Toeslag voor alleengebruik RZR € 59,=

duur 1,5 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

RZR IJsland, buggy, buggy safari IJsland, Go north, op vakantie naar IJsland, vakantie IJsland, rondreis IJsland,

Walvissafari Reykjavik (dag 18)

 

Walvissen zijn prachtige dieren en één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de natuur. Ervaren Engelstalige gidsen aan boord delen hun rijke kennis over de walvissen met u. Ook vertellen ze enkele interessante feiten en verhalen over ontmoetingen met deze prachtige dieren. De walvissen in dit gedeelte van IJsland zijn niet verlegen, vaak duiken ze heel dicht bij de boot op. Een walvis van dichtbij zien is echt iets wat u niet snel zult vergeten. Er is meer dan 90% kans om walvissen te zien. Indien u bij de ongelukkige paar procent behoort krijgt u een andere tour gratis aangeboden. Deze excursie vertrekt vanaf de oude haven in Reykjavik. Inclusief entree tot het Whale Watching Centre, gebruik van warme overall en gratis WiFi aan boord.

 

Prijs per volwassene € 92,=

Prijs per kind 7 t/m 15 jaar € 46,=

duur ca. 3 u.

Kinderen jonger dan 7 jaar gratis

walvissafari IJsland, walwissen kijken IJsland, walvissen kijken, Go north, vakantie IJsland, op vakantie naar IJsland, rondreis IJsland

________________________________________________________________________________________________________________________

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Schiphol - Keflavik met Icelandair
 • maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 18 overnachtingen in accommodaties naar keuze van uw verblijfscategorie op basis van logies en ontbijt
 • 18 etmalen autohuur, inclusief:
 • lokale belastingen
 • onbeperkte kilometers
 • basis verzekering CDW
 • 2e bestuurder
 • GPS-systeem
 • Pick up en drop off van huurauto op de luchthaven
 • 24/7 road assistance

 

Extra's van Go North:

 

 • Reisgids IJsland
 • Wegenkaart IJsland (schaal 1 : 500.000)
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

19 dagen incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.438,= p.p.

bij 4 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

Dagelijks vertrek in de periode: 01 mei t/m 14 juni 2019 en 22 augustus t/m 30 september 2019

Overige data en prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Economie

Comfort

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 2.817

€ 2.880

€ 2.880

€ 3.007

€ 3.063

€ 3.098

€ 3.133

€ 3.175

€ 3.478

€ 3.548

€ 4.307

€ 4.117

Bij 3 pers.

 

€ 2.850

€ 2.892

€ 2.892

€ 2.976

€ 3.009

€ 3.037

€ 3.061

€ 3.089

€ 3.290

€ 3.337

€ 3.843

€ 3.716

Bij 4 pers.

 

€ 2.438

€ 2.469

€ 2.469

€ 2.532

€ 2.561

€ 2.578

€ 2.596

€ 2.617

€ 2.768

€ 2.803

€ 3.182

€ 3.088

Bij 2 pers.

 

€ 3.211

€ 3.274

€ 3.274

€ 3.400

€ 3.456

€ 3.492

€ 3.527

€ 3.569

€ 3.871

€ 3.941

€ 4.700

€ 4.510

Bij 3 pers.

 

€ 3.370

€ 3.412

€ 3.412

€ 3.496

€ 3.534

€ 3.557

€ 3.581

€ 3.609

€ 3.810

€ 3.857

€ 4.363

€ 4.236

Bij 4 pers.

 

€ 2.831

€ 2.863

€ 2.863

€ 2.926

€ 2.954

€ 2.972

€ 2.989

€ 3.010

€ 3.161

€ 3.196

€ 3.576

€ 3.481

Bij 2 pers.

 

€ 3.632

€ 3.695

€ 3.695

€ 3.822

€ 3.878

€ 3.913

€ 3.948

€ 3.991

€ 4.293

€ 4.363

€ 5.122

€ 4.932

Bij 3 pers.

 

€ 3.998

€ 4.040

€ 4.040

€ 4.124

€ 4.161

€ 4.185

€ 4.208

€ 4.236

€ 4.438

€ 4.485

€ 4.944

€ 4.864

Bij 4 pers.

 

€ 3.253

€ 3.284

€ 3.284

€ 3.348

€ 3.376

€ 3.393

€ 3.411

€ 3.432

€ 3.583

€ 3.618

€ 3.998

€ 3.903

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 15 juni t/m 21 augustus 2019

Overige data en prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Economie

Comfort

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 3.095

€ 3.165

€ 3.165

€ 3.306

€ 3.368

€ 3.407

€ 3.446

€ 3.493

€ 3.829

€ 3.907

€ 4.750

€ 4.539

Bij 3 pers.

 

€ 3.131

€ 3.178

€ 3.178

€ 3.272

€ 3.308

€ 3.340

€ 3.366

€ 3.397

€ 3.621

€ 3.673

€ 4.235

€ 4.094

Bij 4 pers.

 

€ 2.673

€ 2.709

€ 2.709

€ 2.779

€ 2.810

€ 2.830

€ 2.849

€ 2.872

€ 3.040

€ 3.079

€ 3.501

€ 3.396

Bij 2 pers.

 

€ 3.532

€ 3.602

€ 3.602

€ 3.743

€ 3.805

€ 3.845

€ 3.884

€ 3.930

€ 4.266

€ 4.344

€ 5.187

€ 4.977

Bij 3 pers.

 

€ 3.709

€ 3.756

€ 3.756

€ 3.850

€ 3.891

€ 3.917

€ 3.943

€ 3.975

€ 4.198

€ 4.251

€ 4.813

€ 4.672

Bij 4 pers.

 

€ 3.111

€ 3.146

€ 3.146

€ 3.216

€ 3.247

€ 3.267

€ 3.286

€ 3.310

€ 3.478

€ 3.517

€ 3.938

€ 3.833

Bij 2 pers.

 

€ 4.001

€ 4.071

€ 4.071

€ 4.211

€ 4.274

€ 4.313

€ 4.352

€ 4.399

€ 4.735

€ 4.813

€ 5.656

€ 5.445

Bij 3 pers.

 

€ 4.407

€ 4.453

€ 4.453

€ 4.547

€ 4.589

€ 4.615

€ 4.641

€ 4.672

€ 4.896

€ 4.948

€ 5.458

€ 5.370

Bij 4 pers.

 

€ 3.579

€ 3.614

€ 3.614

€ 3.684

€ 3.716

€ 3.735

€ 3.755

€ 3.778

€ 3.946

€ 3.985

€ 4.407

€ 4.301

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vlucht

 

Onze rondreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Vluchtschema:

Schiphol - Keflavik vertrek 14.00u - aankomst 15.10u

Keflavik - Schiphol vertrek 11.10u - aankomst 16.20u

 

De vliegduur bedraagt ca. 3 uur, het is op IJsland 2 uur vroeger dan bij ons.

Uw verblijf

 

Op IJsland werkt Go North met 3 verschillende types accommodatie zodat u de vrijheid heeft het type te selecteren dat bij u past. Bij het type comfort verblijft u in de meeste luxe accommodaties met eigen sanitaire voorzieningen. Bij het type economie verblijft u in standaard accommodaties met eigen sanitaire voorzieningen. Bij het type budget verblijft u in basic accommodaties en deelt u de sanitaire voorzieningen met de overige gasten, behalve de eerste nacht. U verblijft bij alle types accommodaties op basis van logies en ontbijt. Kwaliteit is een belangrijke factor voor Go North. Bij het samenstellen van onze reizen selecteren  we accommodaties op basis van locatie, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto:

 

Onderstaand vindt u een overzicht met beschikbare (4WD) huurauto's:

Type:

 

Categorie 1.0

Categorie 1.1

Categorie 2.0

Categorie 2.6

Categorie 3.0

Categorie 3.1

Categorie 4.0

Categorie 4.1

Categorie 5.0

Categorie 5.1

Categorie 7.1

Categorie 9.9

Soort auto:

 

Volkswagen Polo of gelijkwaardig

Toyota Yaris of gelijkwaardig

Volkswagen Golf of gelijkwaardig

Toyota Auris of gelijkwaardig

Toyota Avensis sedan of gelijkwaardig

Toyato Avensis sedan of gelijkwaardig

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota Landcruiser GX 4WD of gelijkwaardig

VW Caravelle 4XD of gelijkwaardig

Transmissie:

 

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Automaat

Handgeschakeld

Aantal personen:

 

4

4

5

5

5

5

5

5

5

5

5

9

Aantal koffers:

 

2

2

2

3

3

3

3

3

3

3

4

9

 

Bij de huurprijs van uw auto zijn:

Inbegrepen

 

 • Vrije kilometers
 • Airport Surcharge
 • WA verzekering
 • Schadeverzekering CDW, met eigen risico van 195.000 ISK tot 360.000 ISK afhankelijk van het type auto dat u huurt
 • Diefstalverzekering TP
 • 24/7 road assistance
 • Lokale belastingen
 • 2e bestuurder

Niet inbegrepen

 

 • Brandstof (u krijgt uw huurauto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Afkoop eigen risico € 5,50 per dag
 • Kinderzitje (0 - 13 kg) € 27,= voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje ( 9 - 25 kg) € 11,= voor de gehele huurperiode

 

Kinderzitjes kunnen ter plaatse geregeld en betaald worden. De afkoop van het eigen risico adviseren wij u om vooraf via Go North te regelen. Ter plaatse betaalt u veel meer.

 

Indien u de auto niet volgetankt inlevert wordt er € 20,= plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.

 

* Met deze categorie 4WD is het niet toegestaan op wegen te rijden aangegeven met de letter F.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

De bestuurder van de auto moet tenminste één jaar in het bezit zijn van het rijbewijs. De minimum leeftijd voor het huren van een auto t/m categorie 3.1 is 20 jaar. Voor de overige categorieën geldt een minimum leeftijd van 23 jaar.

De hoofdboeker dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.