Het fascinerende hoogland van IJsland, 15 dagen, VOL PENSION

klik hier of scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Enkele hoogtepunten van deze reis

onvoorstelbaar Þórsmörk, Landmannalaugar en Myvatn

vulkanen, gletsjers en geisers

4WD routes door rivieren in het woeste binnenland

indrukwekkende watervallen en andere natuurfenomenen

privé kok in reeds opgebouwde tentenkampen

de mooiste wandelingen van het hoogland

 15 dagen, incl. vlucht en 4WD huurauto vanaf

€ 1.850,= p.p.

bij 5 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Een onvergetelijke reis

U maakt uitgebreid kennis met de overweldigende, pure en ruige natuur van  het hoogland van IJsland. Nadat u geland bent op IJsland reist u via Reykjavik per 4WD huurauto naar Þórsmörk. Hier maakt u kennis met onvoorstelbare landschappen. Via de desolate steenwoestijnen van de Sprengisandur reist u naar het ongeëvenaarde geothermische gebied rond Myvatn. U reist vervolgens via de vulkaan Askja naar het in het noorden gelegen stadje Akureyri. Over de Kjölur route, met bezoek aan het magnifieke Kerlingarfjöll, bereikt u de natuurfenomenen Geysir en Gullfoss waarna u uw reis afsluit in het hippe en trendy Reykjavik. U beleeft een reis boordevol natuur en avontuur. U maakt fantastische wandelingen en kunt deelnemen aan bijzondere excursies zoals walvissen spotten. Overnachten doet u in reeds opgebouwde tentenkampen, met uitzondering van uw overnachting bij de Askja, daar bouwt u zelf uw tent op.  De privé kok zorgt voor heerlijke maaltijden.

Myvatn

Askja

Þórsmörk

Reykjavik

Leirubakki

Akureyri

Hveravellir

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Vanaf Nederland vliegt u rechtstreeks naar het internationale vliegveld Keflavik waar uw 4WD huurauto al klaar staat. U kunt er voor kiezen om via de zuidkust door de lavavelden en langs de geothermische gebieden van Krisuvik of direct naar de camping van Reykjavik te rijden. De hippe en trendy stad is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld en de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa. Uw eerste avond op IJsland is bijzonder, de middernachtzon maakt de dagen eindeloos.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Reykjavik ca. 50 km | 40 min. rijden

Dag 2. Op naar Þórsmörk

 

U verlaat Reykjavik en rijdt door gevarieerde landschappen  richting Þórsmörk. Onderweg stopt u bij de fraaie waterval Seljalandsfoss. Er loopt een pad achter de waterval langs die u kunt bewandelen. Hierna volgt een weg die alleen voor 4WD-voertuigen geschikt is. De route loopt door talloze rivieren en stroompjes. Onderweg maakt u een wandeling door de Stakkholtsgjá, een kloof met stijl oprijzende wanden. Uw eindbestemming vandaag is Þórsmörk. Hier verblijft u twee nachten in een door drie gletsjers omzoomd gebied met vele beschutte dalen, smalle diepe klove, klippen, grillige tufsteenformaties, kristalheldere stroompjes en kolkende gletsjerrivieren.

 

Rijafstand: Reykjavik - Þórsmörk ca. 155 km | 2.30 u. rijden

Dag 3. Het wandelparadijs Þórsmörk

 

Vandaag onderneemt u een spectaculaire wandeling door de omgeving naar de uitlopers van de Eyjaflallajökull. Een uitbarsting van deze vulkaan onder de gletsjer zorgde er in 2010 voor dat het vliegverkeer in grote delen van Europa dagen lang werd stilgelegd. De wandeling gaat door bergachtig terrein  tot aan de hele smalle bergkam Heljarkambur, "Kam des doods".

 

Dag 4. Naar de vulkaan Hekla

 

U neemt afscheid van Þórsmörk en rijdt door het prachtige hoogland naar Leirubakki, gelegen aan de uitlopers van de beruchte 1.491 meter hoge vulkaan Hekla. Hier verblijft u de komende twee nachten op de plaatselijke camping.  Rij vandaag langs een aantal geweldige watervallen; Hjálparfoss, Gjáin en Háifoss. Bij de watervallen maakt u korte wandelingen. Uw 4WD huurauto wordt weer op de proef gesteld want een groot gedeelte van de rit vandaag is alleen geschikt voor 4WD-voertuigen. 's Avonds na de heerlijke diner kunt u nog een wandeling maken in de omgeving van Leirubakki.

 

Rijafstand: Þórsmörk - Hjálparfoss - Gjáin - Háifoss - Leirubakki ca. 200 km | 3.30 u. rijden

Dag 5. Fascinerend Landmannalaugar

 

Vanuit Leirubakki onderneemt u vandaag een dagtocht naar  de gekleurde bergen van Landmannalaugar. In dit natuurspektakel  neemt u deel aan een geweldige 3 tot 4 uur durende wandeling op de Brennisteinsaldá of de Bláhnukur.  U wandelt door een decor van  grillige lavaformaties van het lavaveld Laugahraun en de omringende geel, rood, bruin en grijsgroen gekleurde ryolietbergen.  Vergeet niet een foto van uzelf te laten maken als u in het warme water van de beek in Landmannalaugar ligt te genieten! Rij op de terugweg langs de explosiekrater Ljótipollur en verbaas u over de diepe rode tinten in het landschap.

 

Rijafstand: Leirubakki - Landmannalaugar ca. 60 km | 1.30 u. rijden

Dag 6. Over de Sprengisandur naar Myvatn

 

Vandaag reist u over één van de meest tot de verbeelding sprekende wegen van zuid naar noord IJsland, de Sprengisandur. De uitgestrektheid van het morenelandschap uit de laatste ijstijd en de prachtige vergezichten zullen een onvergetelijke indruk op u maken. Aan het eind van de langste weg door het hoogland stopt u bij de sierlijke Goðafoss waterval. Het water van de Skjálfandafljót rivier valt hier over een breedte van 30 m zo'n 12 m naar beneden. Uw reis eindigt vandaag in het hemelse Mývatn waar u de komende drie nachten verblijft. Mývatn is een ware oase aan de rand van IJslands kale noordelijke woestijnen. Het ligt in één van de meest actieve vulkanische gebieden op aarde. Het meer en het omliggende landschap worden gedomineerd door wonderlijke vulkanische aardvormen. Nergens anders in IJsland vindt u deze combinatie van kraters, lavavelden, warmwaterbronnen, geisers en borrelende modderpoelen.

 

Rijafstand: Leirubakki - Mývatn ca. 310 km | 8 u. rijden

Dag 7. Het onvoorstelbare Mývatn

 

U verkent vandaag de paradijselijke omgeving van het meer. U heeft de mogelijkheid om (korte) wandelingen te maken langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Voor een optionele walvissafari, voor velen één van de hoogtepunten van de reis, reist u naar Husavik. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u ’s avonds naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn.

 

Optionele activiteit:

* Thermale baden

* Walvissafari

 

Rijafstand: ronde Mývatn ca. 50 km | ca. 1 u. rijden

Dag 8. Overdonderende watervallen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn. Eerst brengt u een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard. Vervolgens maakt u een dagtocht en rijdt u  langs de wildstromende gletsjerrivier Jökulsá. Langs deze weg liggen een aantal spectaculaire watervallen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. Iets verder bezoekt u het Jökulsárgljúfur nationaal park waarin de echorotsen Hljódaklettar met de bijzondere fraai gevormde basaltstructuren te zien zijn. Ook de imposante kloof Ásbyrgi wordt aangedaan.

 

Rijafstand: rondrit vandaag ca. 190 km | 3 u. rijden

Dag 9. Naar de vulkaan Askja

 

Alleen al de rit door de woestenij en door de donkere lavaformaties naar de Askja toe zijn belevingen op zich. Voortdurend heeft u zicht op de imposante, breedgeschouderde bijna 1.700 meter hoge tafelberg Herðubreið. Aangekomen bij de Askja zult u verstelt staan van de schoonheid van het ruige landschap. De Askja is een enorme 46km2. vulkaankrater en herbergt het diepste meer (217m) van IJsland. In de middag maakt u een circa vier uur durende wandeling naar het kratermeer van de Viti, dat melkgroen van kleur is en naar zwavel ruikt. Op deze avontuurlijke plek zet u als enige keer deze reis uw tent zelf op. Dit in verband met de harde wind die hier soms waait.

 

Rijafstand: Mývatn - Askja  ca. 160 km | 3 u.  rijden

Dag 10. Door het "lavaveld van de misdadigers"

 

Na een heerlijk ontbijt stapt u weer in uw auto en doorkruist u het grootste lavaveld van IJsland. De Ódáðahraun betekend letterlijk "lavaveld van de misdadigers" en heeft haar naam te danken aan de vele vogelvrijverklaarden die hier vroeger leefden. Uw eindbestemming van vandaag is Akureyri, de hoofdstad van het noorden. In deze, voor IJslandse begrippen, metropool met circa 17.000 inwoners verblijft u de komende twee nachten.

 

Rijafstand: Askja - Akureyri   ca. 230 km | 4 u. rijden

Dag 11. Een vrije dag in het noorden van IJsland

 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. U kunt rustig een boek lezen of lekker luieren op de camping. Ook kunt u het stadje ingaan en musea bezoeken, shoppen, een terrasje pakken, de architectuur bewonderen of de botanische tuin bekijken. Akureyri ligt aan het eind van het fjord Eyjafjörður, het langste fjord van IJsland. U kunt  met een boot mee naar het eiland Grímsey. Dit eiland ligt circa 40 kilometer uit de kust en is het meest noordelijke punt van het land. De poolcirkel deelt het eiland in tweeën. Als vogelliefhebber kunt u hier uw hart ophalen. Duizenden zeevogels broeden jaarlijks op de kliffen. De papegaaiduikers zijn tot op  korte afstand te benaderen.

 

Optionele excursie:

* Boottocht naar eiland Grimsey

* Begeleide excursie Grimsey

* Paardrijtocht met IJslandse paarden

Dag 12. Naar het veld van de hete  bronnen

 

Nadat u de laatste indrukken hebt opgedaan van Akureyri is het tijd om te vertrekken. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het kerkje met een bijzonder mooie turfboerderij Glaumbær. Daarna rijdt u het voor u inmiddels vertrouwde hoogland weer in over de Kjölur. U rijdt naar Hveravellir, wat veld van hete bronnen  betekend. En terecht! Er zijn hier meer dan 30 hete natuurlijke bronnen, de één nog mooier dan de ander. Namen als "Fluiter", "Donderende heuvel", "Groene bron" en "Tweelingbron" spreken voor zich. De "Bron van Eyvindur" is vernoemd naar een vogelvrijverklaarde die in deze bron gestolen schapen kookte. In het lavagebied rond Hveravellir maakt u een fraaie wandeling met weids uitzicht over de omgeving en de met sneeuw bedekte bergketen Kerlingerfjöll. 's Avonds schuift u weer aan voor de maaltijd waarna u nog een plons kunt nemen in de warme beek.

 

Optionele excursie:

* Bezoek aan kerkje en turfboerderij Glaumbær

 

Rijafstand: Akureyri - Hveravellir   ca. 200 km | 4 u. rijden

Dag 13. Dagwandeling door gekleurde bergen

 

Vandaag maakt u een onvergetelijke wandeling van circa 3,5 uur door het  Kerlingarfjöll, één van de meest markante gebergtes op IJsland. Bont gekleurde ryoliet bergtoppen, kleine hanggletsjers en grote geothermische gebieden wisselen elkaar af. Deze pittige, niet al te lange wandeling voert u over de bergpas Hveradalaklif en langs de hete bronnen van Hveradalur.

 

 

 

 

Dag 14. Langs de golden circle  naar Reykjavik

 

Een dag vol natuurwonderen staan vandaag op het programma. Eerst rijdt u het laatste gedeelte van de Kjölur route tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull door om bij de machtige Gullfoss (Gouden waterval) aan te komen. Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn. De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. U reist door naar het nationaal park Þingvellir, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Het park is van een serene schoonheid en wordt omringd door lage bergen die het grootste deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. Tot slot reist u door naar Reykjavik.

 

Rijafstand: Hveravellir - Reykjavik   ca. 200 km | 4 u. rijden

Dag 15. Het einde van een fascinerende reis

 

Nadat u voor de laatste maal bent aangeschoven voor het ontbijt rijdt u uw huurauto terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km | 40 min. rijden

 

 

Vanwege weers- of organisatorische omstandigheden kan van de hierboven vermelde route worden afgeweken.

Uw verblijf tijdens uw reis

Reeds opgebouwde tentenkampen

 

Gedurende deze reis slaapt u 13 nachten in reeds opgebouwde tweepersoonstenten. Uw tent is voorzien van comfortmatrassen. In verband met de soms harde wind zet u tijdens uw overnachting  bij de vulkaan Askja uw tent zelf op en slaapt u op een dunner matje. In  de tentenkampen is een keuken-/verblijfstent aanwezig (m.u.v. Askja).  en een kok. Iedere morgen is het ontbijt verzorgd en tijdens het ontbijt stelt u uw eigen lunchpakket samen.  De kok zorgt iedere avond voor het diner (dag 2 t/m dag 14). Op dag 1 dient u zelf zorg te dragen voor de warme maaltijd.

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die voorafgaand aan deze reis boekbaar zijn, zodat u verzekerd bent van deelname! Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

Walvissafari per RIB-boot

 

Vanuit de plaats Husavik, de walvishoofdstad van Europa, kunt u per RIB-boot mee om walvissen te spotten. Gehesen in een comfortabele warme thermo overall stapt u aan boord van de snelle boot. U bent zeer flexibel en kunt in korte tijd een groot gebied bestrijken. Zodoende heeft u kans om nog meer walvisachtigen zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen te zien. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. U bezoekt ook een papegaaiduiker-eiland waar vele duizenden papegaaiduikers broeden en in de wateren rondom het eiland vissen. Bij terugkomst wacht u nog een kleine verrassing van de lokale wijnmaker.

 

Er geldt een maximum van 12 personen voor deze safari.

 

€ 151 per volwassene | duur ca. 2.30 uur

€ 108 per kind 7 t/m 12 jaar

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar

Walvissafari per kotter

 

De traditionele walvissafari in Husavik gaat per kotter. Een uniek avontuur op zee. U bekijkt de wonderen van de natuur in de prachtige omgeving van de Skjálfandibaai. Warme chocolademelk en een IJslands lekkernij worden aan boord geserveerd terwijl u de zee afspeurt naar walvissen. Uiteraard is er een gespecialiseerde gids aan boord die u alle informatie verschaft over deze reusachtige dieren. Indien gewenst kunt u een warme overall of regenkleding in bruikleen verstrekt krijgen tijdens de safari.

 

€ 78 per volwassene | duur ca. 3 uur

€ 39 per kind 7 t/m 15 jaar

kind t/m 6 jaar gratis

Thermale baden bij Mývatn

 

Na een dag vol activiteiten in de buitenlucht is het heerlijk om te ontspannen in de Blue Lagoon van het noorden. De temperatuur van het mineraalrijke water van het geothermische bad  is 36-40°C. Vanuit de baden kijkt u uit over de omgeving van Mývatn. Zeker in het avondlicht is dit een mooi gezicht.

 

€ 39 per volwassene

€ 17 per kind 13 t/m 15 jaar

kind t/m 12 jaar gratis en alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene

Paardrijden op IJslandse paarden Mývatn

 

Een ritje op de kleine, uiterst sociale IJslandse paarden mag eigenlijk niet ontbreken tijdens deze reis. Gedurende ca. 1.30 uur verkent u op deze typisch IJslandse manier de sprookjesachtige lavavelden rond Mývatn. Er zijn paarden voor zowel beginnende als gevorderde ruiters beschikbaar. Uiteraard worden u fijne kneepjes van het rijden op IJslanders bijgebracht en wordt u voorzien van de juiste gear.

 

€ 60,= per persoon (tarief 2017) |  duur ca. 1.30 - 2 uur

Paardrijden op IJslandse paarden Akureyri

 

De omgeving van Akureyr is mooi om doorheen te wandelen maar krijgt nog een heel andere dimensie op de rug van een vriendelijk IJslands paard! U trekt de fraaie natuur in en komt op prachtige plekken! Uiteraard staat veiligheid centraal en daarom wordt u voorzien van de juiste uitrusting en een goede instructie. Er zijn paardjes voor zowel beginnende als gevorderde ruiters en in samenspraak met de deelnemers wordt de route bepaald.

 

€ 80,= per persoon (tarief 2017) | duur ca. 1.30 uur

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Rechtstreekse retourvlucht Schiphol - Keflavik met WOW-air
 • Maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 13 overnachtingen in reeds opgezette tweepersoonstenten met een comfort matras
 • 1 overnachting in zelf op te zetten tweepersoonstent met dunner matrasje bij de vulkaan Askja
 • 14 overnachtingen op campings (campinggeld)
 • Vol pension (14 x ontbijt, 13 x lunchpakket die u zelf samenstelt tijdens het ontbijt en 13 x warme maaltijd)
 • Gebruik van diensten van privékok
 • Gebruik van keuken-/verblijfstent
 • 4WD huurauto met vrije kilometers
 • Kortingskaart voor brandstof bij N1-outlet benzinestations

 

Extra's van Go North:

 

 • Reisgids IJsland
 • Wegenkaart IJsland
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

15 dagen incl. vlucht en 4WD huurauto vanaf

€ 1.850,= p.p.

bij 5 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

Reisdata: 18 juli 2018 t/m 01 augustus 2018

Prijs per persoon

 

Huurauto cat. G

Huurauto cat. H

Huurauto cat. I

Huurauto cat. R

Huurauto cat. K

Bij 4 pers.

 

€ 1.995

€ 2.085

€ 2.290

€ 2.430

€ 2.485

Bij 3 pers.

 

€ 2.225

€ 2.360

€ 2.620

€ 2.820

€ 2.890

Bij 2 pers.

 

€ 2.695

€ 2.895

€ 3.290

€ 3.585

€ 3.695

Bij 5 pers.

 

€ 1.850

€ 1.930

€ 2.085

€ 2.210

€ 2.245

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Onze rondreizen zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Uw verblijf

 

U slaapt 13 nachten in reeds opgebouwde tweepersoonstenten op indeling. U slaapt op een comfort matras. In verband met de soms harde wind zet u tijdens uw overnachting bij de vulkaan Askja uw tent zelf op.  Ook slaapt u hier op een dunner matje. In het tentenkamp is een keuken-/verblijfstent aanwezig (m.u.v. bij Askja).  In de tentenkampen is een kok aanwezig. Iedere morgen is het ontbijt verzorgd en tijdens het ontbijt stelt u uw eigen lunchpakket samen.  De kok zorgt iedere avond voor het diner (dag 1 t/m dag 13). Op dag 14 dient u zelf zorg te dragen voor de warme maaltijd.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto:

 

Onderstaand vindt u een overzicht met beschikbare 4WD huurauto's:

Type:

 

Categorie G

Categorie H

Categorie I

Categorie R

Cotegorie K

Soort auto:

 

VW Tiguan/ Kia Sportage/Toyota RAV4

Kia Sorrento 4WD

Mitsubishi Pajero / Toyota Landcruiser

Audi Q7 / VW Touareq

Landrover Defender 7-Seater

Aantal deuren:

 

5

5

5

5

5

Transmissie:

 

4WD-Hand of automaat

4WD-Hand of automaat

4WD-Automaat

4WD-Automaat

4WD-Hand

Brandstof:

 

Benzine of Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Diesel

Bij de huurprijs van uw auto zijn:

 

Inbegrepen

 

 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Airport Surcharge voor het ophalen en inleveren van uw huurauto op de luchthaven Reykjavik Keflavik
 • Basisverzekering (CDW) voor schade aan de camper en derde(n) met een eigen risico van maximaal 375.000 ISK (ca. € 3.000) per ongeval of schade
 • Diefstalverzekering (THW) zonder eigen risico
 • Letselschade verzekering voor chauffeur en passagiers
 • 24/7 road assistance
 • Alle lokale belastingen
 • Kortingskaart welke u 3 ISK korting geeft op iedere liter brandstof die u koopt bij N1-outlet benzinestations op IJsland

 

Vooraf via Go North te reserveren extra opties:

 

 • 2e bestuurder, € 28 (eenmalig)
 • Afkoop eigen risico Basisverzekering (CDW) met uitzondering van schade aan ruiten en/of lampen veroorzaakt door steenslag en schade veroorzaakt door zand- en/of vulkanische asstormen, € 8 per kalenderdag
 • Afkoop eigen risico schade veroorzaakt door steenslag aan ruiten en/of lampen van de camper, € 10 per kalenderdag. Het eigen risico voor schade veroorzaakt aan ruiten en/of lampen veroorzaakt door steenslag bedraagt 90.000 ISK (ca. € 710) per schade
 • Afkoop eigen risico schade veroorzaakt door zandstormen en/of vulkanische asstormen, € 16  per kalenderdag, Het eigen risico voor schade veroorzaakt door zandstormen en/of vulkanische asstormen bedraagt 25.000 ISK (ca. € 197)
 • Kinderzitje (jonger dan 2 jaar) € 40 voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje (ouder dan 2 jaar) € 40 voor de gehele huurperiode
 • Internet on the go (mobiele WiFi 3Gb) € 10 per dag (geeft geen 100% dekking op heel IJsland)
 • GPS-systeem € 12 per dag, met een eigen risico van € 500 voor schade, diefstal of verlies

 

Niet inbegrepen

 

 • Brandstof (u krijgt uw huurauto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren

 

De bestuurder van de auto moet minimaal 20 jaar oud zijn en tenminste één jaar in het bezit zijn van het rijbewijs.

De hoofdboeker dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO
 • Kosten ter plaatse voor, drankjes tijdens maaltijden, persoonlijke uitgaven en optionele excursies

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Paklijst:

 

 • Goede warme slaapzak (tot minimaal -5 °C), eventueel kussen
 • Bord, beker en bestek
 • Ingelopen bergschoenen
 • Sandalen/waterschoenen
 • Warme trui, fleece
 • Redelijk winddichte lange broek (buitensportbroek)
 • Korte broek en T-shrts
 • Thermohemd en (thermo) ondergoed
 • Dikke sokken
 • Wandelsokken
 • Regenkleding (jas en broek, geen poncho)
 • Muts en handschoenen
 • Zonnebril en zonnebrandcrème
 • Kleine sneldrogende handdoek voor rivierdoorsteken
 • Drinkfles, evt. thermosfles
 • Dagrugzak
 • Evt. wandelstok
 • Toiletartikelen
 • Persoonlijke EHBO-artikelen en medicijnen
 • Geldig paspoort
 • Kopieën reis- en zorgverzekering
 • E-ticket
 • Bankpas
 • Evt. fototoestel en oplader
 • Telefoon en oplader
 • Evt. verrekijker