Het spectaculaire Westen, 7 dagen

klik hier of sroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Foto Europevideoproductions

Hoogtepunten van deze reis

veel IJsland in korte tijd

ongekende geothermische gebieden

ongerepte, pure natuur met watervallen en gletsjers

het schiereiland Snæfellsnes

de afgelegen Westfjorden

een uitbundig en rijk vogelleven

7 dagen, incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 1.001,= p.p.

bij 4 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Een onvoorstelbare wereld

U begint uw rondreis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Via    de spectaculaire zuidkust van het schiereiland Reykjanes met intensieve geothermische gebieden, uitgestrekte lavavelden, interessante vogelrotsen en vele schitterende uitzichten reist u via de wondere wereld van het schiereiland Snæfellsnes naar het charmante vissersplaatsje Stykkishólmur. Hier neemt u de ferry naar de magische Westfjorden waar een wereld van getande fjordenkusten met steile berghellingen en brede baaien op u wacht. U beleeft er een aantal fantastische dagen te midden van vele duizenden vogels en de alom aanwezige natuur zal diepe indruk op u achterlaten.   Tot slot reist u door naar Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de wereld waar u uw reis afsluit.

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands. Zo beleeft u IJsland optimaal!

 

Vanzelfsprekend kunt u deze geweldige reis aanpassen aan uw eigen reistempo.  Wilt u langer van IJsland genieten? Laat het ons dan gerust weten, wij helpen u graag met het verlengen van uw reis bij één of meerdere verblijfsadressen zodat u IJsland nog intenser beleeft.

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het vliegveld begint uw IJsland-avontuur! U rijdt langs de spectaculaire zuidkust van het schiereiland  Reykjanes met uitgestrekte lavavelden, intensieve geothermische gebieden, indrukwekkende vogelrotsen en ruwe brandingen. Uw eerste overnachting op IJsland is in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het warme, geothermische water. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

 

Rijafstand vliegveld Kevlavik - Hveragerði  ca. 125 km | 2 u. rijden

Dag 2. Het schiereiland Snæfellsnes

 

U reist langs de westkust naar het schiereiland Snæfellsnes. Onderweg passeert u de perfect gevormde Eldborg krater, die eerder thuis lijkt te horen op de maan. Ontdek de buitengewone verscheidenheid van natuurlijke wonderen langs het schiereiland,  het rijke vogelleven van de Arnarstapi kliffen en maak een aangename wandeling langs het glimmende kiezelstrand bij Djúpalónssandur. Gedurende de dag heeft u uitzicht op de Snaefellsjokull gletsjer, de glinsterende, ijzige kegelvormige piek die op een slapende vulkaan ligt.  U verblijft  vannacht in of rond het schattige plaatsje Stykkishólmur wiens haventje verscholen ligt achter een grote rots.

 

 

Rijafstand Hveragerði - Stykkishólmur  ca.  250 km | 4 u. rijden

Dag 3. Het vogelparadijs Latrabjarg

 

Na een heerlijk ontbijt rijdt u de auto op de ferry voor de oversteek over de fjord Breidafjordur (niet bij de reissom inbegrepen). Geniet onderweg van de meer dan 3.000 kleine eilandjes die u passeert en welke worden bewoond door nestelende zeevogels en speelse zeehonden. U bereikt na de ferry-oversteek de afgelegen Westfjorden.  Verken vandaag de belangrijkste attractie van dit gebied, de Latrabjarg kliffen. Het meest westelijke punt van Europa, met  opmerkelijke, 441 meter hoge kliffen,  is het leefgebied van miljoenen papegaaiduikers, jan van genten, zeekoeten en alken. Deze prachtige plek in de natuur is door zowel National Geographic als Lonely Planet benoemt tot één van de grootste wildlife spektakels ter wereld. De kliffen vormen een  fantastisch uitzichtpunt over de prachtige stranden onder de middernachtzon in de zomer.

 

 

Rijafstand ca. 155 km | 2.30 u. rijden

Dag 4. Slingeren door de Westfjorden

 

Vandaag reist u verder door de spectaculaire Westfjorden. Houdt uw ogen open voor  de thermale poelen welke  verscholen liggen in de ruige vegetatie en rij door de volstrekt unieke landschappen vol valleien en bergen. Stop onderweg zeker bij Dynjandi waterval, een 100 meter hoge en 50 meter brede waaier van water die met donderende kracht naar beneden stort.  In korte afstand komt u nog 5 prachtige watervallen tegen; Hálifoss, Údafoss, Góngufoss, Hundafoss en Baejarfoss. Geniet van de provinciale charmes in de vissersdorpjes als Þingeyri voor uw aankomst in Ísafjörður. Ontdek de “hoofdstad” van de Westfjorden met nog geen 2.800 inwoners die een verrassende levendigheid en een vertederend micro-cultuur heeft, ontstaan uit jaren van isolatie. U verblijft vannacht in de regio van Ísafjörður.

 

 

Rijafstand ca. 220 km | 4 u. rijden

Dag 5. De magie van de leegte

 

U rijdt vandaag door de vele onbewoonde inhammen van de fjord Ísafjarðardjúp. Met circa 75 kilometer de langste fjord van IJsland. U treft een prachtige kustlijn vol met zeehonden en vogels. Uw eindbestemming vandaag is het dorp Hólmavík, waar u in het dorp of diens omgeving overnacht. Aanbevolen is een uitstap naar de Strandir-kust, één van de minst bezochte uithoeken van IJsland. Deze afgelegen en woeste wildernis geeft een gevoel van mysterie. U kunt er wandelen door de adembenemende vegetatie, genieten in de natuurlijke geothermische poelen en leren over oude tovenarij en hekserij. Uw dag eindigt in de vruchtbare groene valleien van Laugar Sælingsdalur, een gebied rijk aan oude sages. folklore en geschiedenis.

 

 

Rijafstand vandaag ca. 330 km | 4.30 u. rijden

Dag 6. Op naar Reykjavik

 

Ontdek het schilderachtige Borgarfjörður gebied. Bekijk  de schuimige Barnafoss en de lavawatervallen Hraunfossar, waar het water na een reis van 46 kilometer onder een lavaveld over een breedte van een kilometer de rivier Hvitá intuimelt. Sla ook zeker de meest productieve heetwaterbron ter wereld, Deildartunguhver, niet over. De bron levert zo’n 200 liter kokend water per seconde! Rij vervolgens door naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Klein en gemoedelijk maar wel met stedelijke allure. Reykjavik is een trendy stad met vele culturele bezienswaardigheden, een uitbundig uitgaansleven, prachtige parken en interessante natuurgebieden verrassend dichtbij het centrum van de stad.

 

 

Rijafstand  ca. 290 km | 4 u. rijden

Dag 7. Terug naar Nederland

 

Nadat u voor de laatste maal bent aangeschoven voor het ontbijt rijdt u uw huurauto terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

 

Rijafstand Reykjavik - vliegveld Kevlavik   ca. 50 km | 40 min. rijden

rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland,
Snæfellsnes, rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland,
rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland, fly & dirve IJsland
Snæfellsnes, rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland,
Snæfellsnes, rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland,
Snæfellsnes, rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland,
rondreis IJsland, vakantie IJsland, West IJsladn, Westfjorden, Go North, vogels IJsland, vogelreis, selve drive IJsland, fly & dirve IJsland

Uw verblijf tijdens uw reis

De keuze is aan u!

 

Go North biedt verschillende soorten categorieën accommodaties aan tijdens deze rondreis. Op deze manier kunt u in uw eigen stijl een passende IJsland-ervaring creëren.

 

Quality

Bij dit type accommodatie verblijft u in de meest comfortabele accommodaties die elke streek te bieden heeft. U verblijft in hotels en pensions van uitstekende kwaliteit met een eigen badkamer op uw kamer. Tijdens uw laatste nacht in Reykjavik verblijft u in een viersterrenhotel.

 

Comfort

Tijdens onze economie rondreizen op IJsland reist u zonder zorgen, met een verblijf in accommodatie met eigen faciliteiten passend binnen uw budget. U verblijft in een combinatie van standaard hotels, boerderijen en pensions. Uw laatste nacht zal worden doorgebracht in een driesterrenhotel in Reykjavik.

 

Budget

Door te kiezen voor de budget variant bespaart u aanzienlijk op uw kosten voor de overnachtingen. U verblijft in accommodaties met gedeelde faciliteiten in  een combinatie van basic hotels, boerderijen en pensions. Alle kamers hebben opgemaakte bedden en sommige kamers hebben wastafels. Douches en toiletten deelt u met de andere gasten op de gang. De eerste nacht tijdens alle budget reizen van Go North naar IJsland verblijft u in een accommodatie met eigen faciliteiten in het plaatsje Hveragerði.

 

We proberen u zoveel mogelijk op de meest gunstigste plekken in de mooiste gebieden te laten overnachten. Maar in de populaire regio’s van IJsland is de vraag naar verblijfsadressen vele malen groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht u soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de verblijfsadressen bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor u de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

De hieronder vermelde tarieven gelden voor 2019. De tarieven voor 2020 voor alle excursies zijn op dit moment nog niet bekend.

Entree Blue Lagoon (dag 1,2,18 of 19)

 

Geniet van de ontspanning in de wereldberoemde Blue Lagoon, een uniek natuurlijk bad van mineraalrijk geothermisch water gesitueerd in het midden van een enorm lavaveld in de pure wildernis van IJsland. Het water van de Blue Lagoon is bekend vanwege haar bijzondere eigenschappen en het gunstige effect op de huid en trekt bezoekers uit de hele wereld op zoek naar de gezondheid, ontspanning en een exotische ervaring.  Naast de entree, is de huur van een handdoek, een (non-alcoholisch)drankje en een gezichtsmasker inbegrepen

 

Prijs per volwassene vanaf € 54,=

Prijs per kind t/m 13 jaar gratis

 

De Blue Lagoon hanteert flexibele prijzen.

Bleu Lagoon, vakantie IJsland, Go North, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland

Zeekajakken Ísafjörður (dag 4 of 5)

 

Er is bijna geen betere manier om de IJslandse Westfjorden te ontdekken dan per kajak. U vaart tussen de majestueuze bergen die stijl uit  zee oprijzen door.  Voel de directe nabijheid van de natuur en zie de schoonheid van het landschap vanaf het water. Deze dagtocht is perfect voor u als u  op zoek bent naar een (ont)spannende kennismaking met kajakken op zee. U beleeft een unieke ervaring in Ísafjörður, het zeekajakcentrum van IJsland. De tocht begint met een korte peddelles op het droge. Als iedereen in de groep er klaar voor is worden de kajaks te water gelaten naast het Maritiem Museum in het centrum van Ísafjörður. De omgeving biedt eindeloze mogelijkheden voor kajakken door de fjorden en baaien. Houdt tijdens het kajakken over de rustige wateren goed uw ogen open voor de vele soorten vogels en zeehonden die hier leven. Inclusief professionele gids en kajakuitrusting.

 

Prijs per persoon  € 116,=

 

Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar

kajakken IJsland, zeekajakken IJsland, Westfjorden, IJsland, Go North, rondreis IJsland, vakantie IJsland

Vogelexcursie Vigur (dag 4 of 5)

 

Vanuit de haven van Ísafjörður vaart u een half uurtje over de fjord Ísafjarðardjúp en meert u aan op het 0,6 km² grootte eilandje Vigur. Hier maakt u een ontspannen wandeling. Het is de perfecte gelegenheid om de overvloed aan vogels in hun natuurlijke omgeving te zien. Het eiland is een thuis voor duizenden vogels zoals eidereenden, noordse sterns, papegaaiduikers, zwarte zeekoeten en nog veel meer. De enige windmolen van IJsland, gebouwd in 1840, staat op Vigur. Drankjes worden geserveerd door de familie van de boer in een mid-19e-eeuws huis. Voorafgaand aan de reis terug, kunt u het kleinste postkantoor van Europa bezoeken en een kaart naar Nederland versturen. Inclusief boottocht, gids en lichte versnapering.

 

Prijs per volwassene  € 92,=

Prijs per kind 4 t/m 12 jaar  € 46,=

duur ca. 3 tot 4 u.

Kinderen jonger dan 4 jaar gratis

vogelexcursie Vigur, vogelexcursie Ijsland, Vigur, IJsland, Go North, vogelexcursie, rondreis IJsland, vakantie IJsland, papegaaiduiker

Into the Glacier (dag 6)

 

Wilt u een onvergetelijk avontuur toevoegen aan uw self-drive vakantie op IJsland? Bezoek dan de man-made ijstunnel, gelegen hoog op de op één na grootste gletsjer van Europa, de Langjökull. U ziet tijdens deze spannende en magische reis de prachtige blauwe ijstinten in het hart van de gletsjers die men nooit eerder in staat was geweest te tonen. U vertrekt per speciaal voertuig door één van ’s werelds grootste wildernissen en verkent de ongelooflijke omgeving om, op én in de gigantische gletsjer van 953km2. Wat de gletsjer exploratie naar een geheel nieuw niveau brengt. Inclusief transfer per 8WD-gletsjertruck.

 

Prijs per volwassene  € 153,=

Prijs per kind 12 t/m 15 jaar  € 77,=

duur ca. 2 tot 2,,5 u.

Kinderen jonger dan 12 jaar gratis

gletsjer IJsland, binnen in de gletsjer IJsland, into the glacier IJsland, Go North, vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, rondreis, IJsland

RZR-safari (dag 6)

 

Een adrenaline-kick in de omgeving van Reyjavik! Deze RZR-safari is een unieke manier om de IJslandse natuur te verkennen. Stap samen met uw partner in een tweezits-RZR en overwin obstakels in het ruige terrein van IJsland op de helling van de berg Esja; beklim heuvels, rij door rivierbeddingen en veel meer. Deze tocht is een aanrader voor diegene die van hobbelig terrein, stof, water, modder en zelfs sneeuw houden. Gedurende de rit wordt er gestopt om te wisselen, om u de kans  te geven foto’s te maken en om van het prachtige landschap te genieten.  U rijdt per tweetal in een RZR. Iedere bestuurder van een RZR dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

 

Prijs per volwassene  € 138,=

Prijs per kind 6 t/m 16 jaar  € 97,=

Toeslag voor alleengebruik RZR € 37,=

duur 1 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

RZR IJsland, buggy, buggy safari IJsland, Go north, op vakantie naar IJsland, vakantie IJsland, rondreis IJsland,

Walvissafari Reykjavik (dag 6)

 

Walvissen zijn prachtige dieren en één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de natuur. Ervaren Engelstalige gidsen aan boord delen hun rijke kennis over de walvissen met u. Ook vertellen ze enkele interessante feiten en verhalen over ontmoetingen met deze prachtige dieren. De walvissen in dit gedeelte van IJsland zijn niet verlegen, vaak duiken ze heel dicht bij de boot op. Een walvis van dichtbij zien is echt iets wat u niet snel zult vergeten. Er is meer dan 90% kans om walvissen te zien. Indien u bij de ongelukkige paar procent behoort krijgt u een andere tour gratis aangeboden. Deze excursie vertrekt vanaf de oude haven in Reykjavik. Inclusief entree tot het Whale Watching Centre, gebruik van warme overall en gratis WiFi aan boord.

 

Prijs per volwassene  € 81,=

Prijs per kind 7 t/m 15 jaar  € 41,=

duur ca. 3 u.

Kinderen jonger dan 7 jaar gratis

walvissafari IJsland, walwissen kijken IJsland, walvissen kijken, Go north, vakantie IJsland, op vakantie naar IJsland, rondreis IJsland

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Amsterdam Schiphol* - Keflavik International Airport met Icelandair inclusief:
  • maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
  • maximaal 10 kg handbagage per persoon
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 6 overnachtingen in de door u gewenste verblijfscategorie op basis van logies en ontbijt
 • 6 etmalen huurauto in de door u gewenste klasse inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op Keflavik International Airport
  • 24/7 road assistance
  • Brandstof kortingskaart

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North:

 

 • Gratis uitgebreide reisgids over IJsland
 • Gratis gedetailleerde wegenkaart van IJsland (schaal 1 : 500.000)
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

7 dagen incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 1.001,= p.p.

bij 4 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

Dagelijks vertrek in de periode: 01 mei t/m 31 mei 2020

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.075

€ 1.090

€ 1.090

€ 1.120

€ 1.130

€ 1.140

€ 1.140

€ 1.155

€ 1.215

€ 1.235

€ 1.385

€ 1.420

Bij 3 pers.

 

€ 1.117

€ 1.128

€ 1.128

€ 1.148

€ 1.154

€ 1.161

€ 1.161

€ 1.172

€ 1.211

€ 1.224

€ 1.324

€ 1.347

Bij 4 pers.

 

€ 1.001

€ 1.009

€ 1.009

€ 1.024

€ 1.028

€ 1.034

€ 1.034

€ 1.042

€ 1.071

€ 1.081

€ 1.155

€ 1.172

Bij 2 pers.

 

€ 1.135

€ 1.150

€ 1.150

€ 1.180

€ 1.190

€ 1.200

€ 1.200

€ 1.215

€ 1.275

€ 1.295

€ 1.445

€ 1.480

Bij 3 pers.

 

€ 1.218

€ 1.228

€ 1.228

€ 1.248

€ 1.254

€ 1.262

€ 1.262

€ 1.272

€ 1.312

€ 1.324

€ 1.424

€ 1.447

Bij 4 pers.

 

€ 1.061

€ 1.069

€ 1.069

€ 1.084

€ 1.088

€ 1.094

€ 1.094

€ 1.102

€ 1.132

€ 1.141

€ 1.215

€ 1.232

Bij 2 pers.

 

€ 1.200

€ 1.215

€ 1.215

€ 1.245

€ 1.255

€ 1.265

€ 1.265

€ 1.280

€ 1.340

€ 1.360

€ 1.510

€ 1.545

Bij 3 pers.

 

€ 1.303

€ 1.313

€ 1.313

€ 1.333

€ 1.339

€ 1.347

€ 1.347

€ 1.357

€ 1.397

€ 1.410

€ 1.509

€ 1.532

Bij 4 pers.

 

€ 1.126

€ 1.134

€ 1.134

€ 1.149

€ 1.153

€ 1.159

€ 1.159

€ 1.167

€ 1.197

€ 1.206

€ 1.280

€ 1.298

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 01 juni t/m 24 juni 2020 en 27 augustus t/m 30 september 2020

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.130

€ 1.135

€ 1.135

€ 1.180

€ 1.190

€ 1.200

€ 1.210

€ 1.220

€ 1.290

€ 1.315

€ 1.505

€ 1.455

Bij 3 pers.

 

€ 1.165

€ 1.168

€ 1.168

€ 1.199

€ 1.206

€ 1.212

€ 1.219

€ 1.226

€ 1.272

€ 1.288

€ 1.415

€ 1.382

Bij 4 pers.

 

€ 1.045

€ 1.047

€ 1.047

€ 1.071

€ 1.075

€ 1.080

€ 1.086

€ 1.090

€ 1.125

€ 1.137

€ 1.232

€ 1.207

Bij 2 pers.

 

€ 1.295

€ 1.300

€ 1.300

€ 1.345

€ 1.350

€ 1.365

€ 1.375

€ 1.385

€ 1.455

€ 1.480

€ 1.670

€ 1.620

Bij 3 pers.

 

€ 1.412

€ 1.416

€ 1.416

€ 1.447

€ 1.448

€ 1.460

€ 1.467

€ 1.473

€ 1.519

€ 1.536

€ 1.663

€ 1.629

Bij 4 pers.

 

€ 1.209

€ 1.212

€ 1.212

€ 1.236

€ 1.236

€ 1.246

€ 1.251

€ 1.255

€ 1.290

€ 1.302

€ 1.397

€ 1.372

Bij 2 pers.

 

€ 1.415

€ 1.420

€ 1.420

€ 1.465

€ 1.470

€ 1.485

€ 1.495

€ 1.505

€ 1.575

€ 1.600

€ 1.790

€ 1.735

Bij 3 pers.

 

€ 1.591

€ 1.594

€ 1.594

€ 1.626

€ 1.627

€ 1.639

€ 1.646

€ 1.652

€ 1.698

€ 1.715

€ 1.841

€ 1.803

Bij 4 pers.

 

€ 1.329

€ 1.332

€ 1.332

€ 1.356

€ 1.356

€ 1.366

€ 1.371

€ 1.375

€ 1.410

€ 1.422

€ 1.517

€ 1.488

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 25 juni 2020 t/m 26 augustus

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.215

€ 1.240

€ 1.240

€ 1.290

€ 1.310

€ 1.325

€ 1.335

€ 1.350

€ 1.465

€ 1.490

€ 1.780

€ 1.705

Bij 3 pers.

 

€ 1.221

€ 1.238

€ 1.238

€ 1.273

€ 1.285

€ 1.296

€ 1.303

€ 1.311

€ 1.389

€ 1.405

€ 1.599

€ 1.552

Bij 4 pers.

 

€ 1.087

€ 1.099

€ 1.099

€ 1.126

€ 1.135

€ 1.143

€ 1.148

€ 1.154

€ 1.213

€ 1.224

€ 1.370

€ 1.335

Bij 2 pers.

 

€ 1.380

€ 1.405

€ 1.405

€ 1.455

€ 1.470

€ 1.490

€ 1.500

€ 1.515

€ 1.630

€ 1.655

€ 1.945

€ 1.875

Bij 3 pers.

 

€ 1.469

€ 1.485

€ 1.485

€ 1.521

€ 1.528

€ 1.543

€ 1.551

€ 1.559

€ 1.636

€ 1.652

€ 1.847

€ 1.800

Bij 4 pers.

 

€ 1.252

€ 1.264

€ 1.264

€ 1.291

€ 1.296

€ 1.308

€ 1.314

€ 1.319

€ 1.378

€ 1.389

€ 1.535

€ 1.500

Bij 2 pers.

 

€ 1.500

€ 1.525

€ 1.525

€ 1.575

€ 1.590

€ 1.610

€ 1.620

€ 1.635

€ 1.750

€ 1.775

€ 2.060

€ 1.990

Bij 3 pers.

 

€ 1.648

€ 1.664

€ 1.664

€ 1.699

€ 1.706

€ 1.722

€ 1.729

€ 1.738

€ 1.815

€ 1.831

€ 2.021

€ 1.974

Bij 4 pers.

 

€ 1.372

€ 1.384

€ 1.384

€ 1.411

€ 1.416

€ 1.428

€ 1.434

€ 1.440

€ 1.498

€ 1.509

€ 1.652

€ 1.616

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Icelandair. De hierboven tarieven zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

Uw verblijf op IJsland

 

Op IJsland werkt Go North met 3 verschillende types accommodatie zodat u de vrijheid heeft het type te selecteren dat bij u past. Bij het type luxury verblijft u in de meest comfortabele verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type comfort verblijft u in standaard verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type budget verblijft u in basic accommodaties en deelt u de sanitaire voorzieningen met de overige gasten, behalve de eerste nacht. U verblijft bij alle types accommodaties op basis van logies en ontbijt. Kwaliteit is een belangrijke factor voor Go North. Bij het samenstellen van onze reizen selecteren  we accommodaties op basis van locatie, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Tablet met reis-app

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto:

 

Onderstaand vindt u een overzicht met beschikbare (4WD) huurauto's:

Type:

 

Categorie 1.0

Categorie 1.1

Categorie 2.0

Categorie 2.6

Categorie 3.0

Categorie 3.1

Categorie 4.0

Categorie 4.1

Categorie 5.0

Categorie 5.1

Categorie 7.1

Categorie 9.9

Soort auto:

 

Volkswagen Polo of gelijkwaardig

Toyota Yaris of gelijkwaardig

Volkswagen Golf of gelijkwaardig

Toyota Auris of gelijkwaardig

Toyota Avensis sedan of gelijkwaardig

Toyato Avensis sedan of gelijkwaardig

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota Landcruiser GX 4WD of gelijkwaardig

VW Caravelle 4XD of gelijkwaardig

Transmissie:

 

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Automaat

Handgeschakeld

Aantal personen:

 

4

4

5

5

5

5

5

5

5

5

5

9

Aantal koffers:

 

2

2

2

3

3

3

3

3

3

3

4

9

 

 

* Met deze categorie 4WD is het niet toegestaan op wegen te rijden aangegeven met de letter F.

 

Bij uw huurauto zijn inbegrepen:

 

 • 6 etmalen autohuur in de door u gewenste categorie, inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW* met eigen risico van
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • 24/7 road assistance
  • Pick-up en drop-off op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • Brandstof kortingskaart

 

Bij uw huurauto zijn niet inbegrepen:

 

 • Brandstof (u krijgt uw huurauto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Afkoop eigen risico CDW € 5,50 per dag*
 • Kinderzitje (0 - 13 kg) € 27,= voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje ( 9 - 25 kg) € 11,= voor de gehele huurperiode

 

* LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Een bestuurder van de huurauto dient tenminste één jaar in het bezit zijn van een geldig Nederlands, Belgisch of EU-rijbewijs. De minimum leeftijd voor het huren van een auto t/m categorie 3.1 is 20 jaar. Voor de overige categorieën geldt een minimum leeftijd van 23 jaar. De hoofdbestuurder van de huurauto dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.

 

Kinderzitjes kunnen ter plaatse geregeld en betaald worden. De afkoop van het eigen risico adviseren wij u om vooraf via Go North te regelen. Ter plaatse betaalt u veel meer.

 

Indien u de auto niet volgetankt inlevert wordt er € 20,= plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.

 

Afkoop eigen risico CDW

 

Tijdens uw rondreis op IJsland is uw huurauto standaard verzekerd voor schade veroorzaakt aan de auto. Deze verzekering wordt CDW (Car Damage Waiver) genoemd. Er geldt een eigen risico van 195.000 ISK tot 360.000 ISK (afhankelijk van het type auto dat u huurt) voor deze verzekering. Het bedrag van het geldende eigen risico is voor € 5,50 per kalenderdag volledig af te kopen. Als u tijdens uw rondreis onverhoopt schade veroorzaakt aan de huurauto betaalt Allianz Global Assistance (onze verzekeraar in deze) u de herstelkosten tot aan het bedrag van uw eigen risico. U betaalt eerst zelf deze kosten ter plaatse, het enige wat u hoeft te doen is het bewijs van betaling van de schade in te dienen en de afhandeling wordt vervolgens door Allianz Global Assistance verzorgd. Zij maken het bedrag na afhandeling aan u over.

 

LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Bijdrage GGTO

 

Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________