IJsland rond, 10 dagen

klik hier of scroll naar beneden om deze reis te ontdekken

Enkele hoogtepunten van deze reis

de Golden Circle van IJsland

ongekende geothermische gebieden

ongerepte, pure natuur met een uitbundig vogelleven

iedere dag weer hoogtepunten

ijsbergenmeer jökulsárlón, het Mývatn-meer

watervallen, geisers en gletsjers

 10 dagen, incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 1.347,= p.p.

bij 4 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Alle hoogtepunten langs de ringweg

U begint uw rondreis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Via  natuurfenomenen als Geysir, Gullfoss en de Hraunfossar reist u door het woeste noorden van IJsland naar het Mývatn-meer. In deze verbluffende omgeving verblijft u twee nachten voordat u via het ruige oosten naar het zuiden van het land reist. U sluit uw reis af in de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, Reykjavik. Een onvergetelijke reis langs ontelbaar veel hoogtepunten. Iedere dag weer zult u versteld staan van de ontdekkingen.

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands. Zo beleeft u IJsland optimaal!

 

Vanzelfsprekend kunt u deze geweldige reis aanpassen aan uw eigen reistempo.  Wilt u langer van IJsland genieten? Laat het ons dan gerust weten, wij helpen u graag met het verlengen van uw reis bij één of meerdere verblijfsadressen zodat u IJsland nog intenser beleeft.

rondreis, IJsland, actief, actieve reis, watervallen, Skaftafell, gletsjers, Go North, rondreis IJsland, op vakantie naar IJsland

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Velkomin til Íslands, welkom op IJsland!

 

Nadat u uw huurauto heeft opgehaald bij het vliegveld begint uw IJsland-avontuur! U rijdt naar de zuidkust van de Reykjanes-peninsula voor uw eerste overnachting in het charmante dorpje Hveragerði. Het dorpje is één van de weinige plaatsen ter wereld welke direct op een geothermisch gebied gebouwd is. Het dorpje wordt vaak bloemendorp genoemd vanwege de bloemen die in de kassen worden gekweekt welke door het hete water van lokale bronnen worden verwarmd. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u onderweg naar Hveragerði  een bezoek brengen aan de vernieuwde  Blue Lagoon om te ontspannen in het geothermische warme water. Uw eerste nacht hier op IJsland zal hoe dan ook speciaal zijn. Door de middernachtzon wordt het hier niet of nauwelijks donker.

 

Rijafstand: vliegveld Keflavik - Hveragerði  ca. 105 km | 1.30 u. rijden

Dag 2. De Golden Circle

 

Een dag vol natuurfenomenen staat vandaag op het programma. De eerste letterlijke hotspot zijn de warme bronnen bij Hveragerði.  De volgende stop is Geysir, waar wederom een reeks van natuurwonderen wacht. In dit hete, geothermische gebied zorgen de krachten van moeder natuur voor een imponerend schouwspel, want er is een enorme variëteit aan hete bronnen en borrelende poelen te vinden. Ook ligt hier de geiser Strokkur die om de vijf minuten een waterstraal van zo’n 30 meter spuwt. Vervolgens wacht de machtige Gullfoss (Gouden waterval). Deze dubbele waterval stort zich met oorverdovend lawaai 32 m omlaag in een 2,5 km lang ravijn.  Hierna reist u door naar het nationaal park Þingvellir, de plek waar de helften van IJsland, de Euraziatische en de Amerikaanse plaat uit elkaar geduwd worden. Indien u per 4WD reist kunt u via de hoogvlakte Kaldidalur naar uw eindbestemming van vandaag, de Borgarfjörður-regio,  rijden. Per 2WD reist u via het fjordenlandschap van Hvalfjörður.

Rijafstand Hveragerði - Borgarfjörður ca.  310 km| 4.30 u. rijden

Dag 3. Door het noorden van IJsland

 

Bekijk in de streek Borgarfjörður de schuimige waterval Barnafoss en de lavawatervallen Hraunfossar, waar het water na een reis van 46 kilometer onder een lavaveld over een breedte van een kilometer de rivier Hvitá intuimelt. Sla ook zeker niet de meest productieve heetwaterbron ter wereld, Deildartunguhver, over. De bron levert zo’n 200 liter kokend water per seconde! Vervolgens reist u door de fraaie landschappen met soms hoge bergen naar de noordelijke plaats Akureyri, die met 17.000 inwoners een ware metropool is  en de hoofdstad van het Noorden wordt genoemd. Verken het stadje en bezoek de kerk, de vele musea of het thermisch verwarmde zwembad. U verblijft vannacht in of rond het standje Akureyri.

 

 

Rijafstand  Borgarfjörður -  Akureyri ca. 280 km | 4 u. rijden

Dag 4. Walvissen spotten

 

Begin de dag met een rit naar de fantastische Goðafoss. Over een breedte van 30 meter valt het water van de rivier Skjálfandafljót  12 meter naar beneden.  Voor een walvissafari rijdt u vervolgens door naar Husavik. Vele walvisachtigen  zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen komen hier voor de kust voor. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. U sluit uw dag af in de wondere wereld van het befaamde Mývatn-meer, waar u de komende twee nachten in de regio verblijft.

 

 

Rijafstand: Akureyri - Husavik - Mývatn   ca. 150 km | 2 u. rijden

 

Dag 5. Het onvoorstelbare Mývatn

 

Verken vandaag de paradijselijke omgeving van het meer. Maak (korte) wandelingen langs de pseudokraters van Skútustaðagigar,  door het sprookjesachtige Höfði, de hoge grillige vulkanische pilaren bij Dimmuborgir, de dreigende zwarte ringvormige explosiekrater Hverfell, de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen en naar de ondergrondse warmwaterbronnen van Grjótagjá. Naast al dit natuurgeweld is Myvatn een paradijs voor vogelliefhebbers. Het meer is het leefgebied van talloze watervogels zoals IJslandse brilduikers en zwarte zee-eenden. Als u heerlijk wilt ontspannen kunt u naar de natuurlijke thermale baden Jarðböðin, net buiten Myvatn. U verblijft nog een nacht in deze paradijselijke omgeving.

Dag 6. Overdonderende watervallen

 

Een mooie route voert u naar de fascinerende natuurfenomenen ten noordoosten van Mývatn. Breng als eerste een bezoek aan de zwavelbronnen en modderpoelen van Námaskard. Hierna volgt u de wild stromende gletsjerrivier Jökulsá om bij  een aantal spectaculaire watervallen te komen. De majestueuze Selfoss en de ontzagwekkende Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa. U kunt de nevel van het opspattende water al van ver zien. De woeste gletsjerrivier Jökulsá á Fjöllum stort hier met donderend geraas naar beneden. Stroomafwaarts stopt u bij de modderige waterval Hafragilsfoss en bij de roodgekleurde Randarhólar kraters. Iets verder bezoekt u het Jökulsárgljúfur nationaal park waarin de echorotsen Hljódaklettar met de bijzondere fraai gevormde basaltstructuren te zien zijn. De imposante kloof Ásbyrgi mag u  zeker niet missen. U verblijft de komende nacht in of rond Egilsstaðir

Rijafstand:  Mývatn - Egilsstaðir  ca. 175 km | 3 u. rijden

Dag 7. De ruige oostelijke fjorden

 

Vandaag maakt u kennis met de spectaculaire oostelijke fjorden van IJsland.  Rij naar het havenplaatsje Seyðisfjörður. Hier legt de veerboot aan die vanaf het vasteland van Europa komt. Seyðisfjörður ligt majestueus, te midden van steile bergen. Alleen de weg ernaartoe is al spectaculair. Neem vervolgens de kronkelige Öxi  en rij de weg die slingert tussen de Atlantische oceaan en grillige bergen door. U zult merken dat ieder fjord zijn eigen karakter en vissersdorpje heeft.  Vannacht verblijft u in of rond het havenplaatsje Höfn, wat u uitspreekt als "Hub". Dit stadje staat bekend als het kreeftenstadje van IJsland.

 

Rijafstand: Egilsstaðir - Höfn ca. 300 km | 4.30 u. rijden

 

 

Dag 8. Skaftafell en het Jökulsárlón ijsbergmeer

 

Langs de rand van de enorme gletsjer Vatnajökull die zo'n 8% van de totale landoppervlakte van IJsland beslaat rijdt u naar het ijsbergmeer Jökulsárlón. Een boottocht over dit meer vol ijsbergen mag zeker niet ontbreken.  Breng een bezoek aan het nationaal park Skaftafell en maak prachtige natuurwandelingen. U kunt er zelfs, onder begeleiding, een gletsjerwandeling maken. Vogelliefhebbers kunnen op een platte kar achter een tractor mee naar het ingólfshöfði natuurreservaat waar jaarlijks duizenden vogels, waaronder papegaaiduikers en grote jagers, broeden. Tot slot reist u door naar Kirkjubaejarklaustur, gelegen in een groene oase aan de rand van fraaie bergformaties.

U verblijft vannacht in of rond Kirkjubaejarklaustur.

 

 

Rijafstand:  Höfn  - Kirkjubaejarklaustur ca. 205 km | 3 u. rijden

 

 

Dag 9. Langs de zwarte zandstranden van het zuiden

 

U rijdt vandaag langs de spectaculaire zuidkust. Enkele van de vele hoogtepunten van vandaag zijn de watervallen Skógafoss, Seljalandsfoss (waar u achter langs kunt lopen) en Gljúfrafoss, de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull, Dyrhólaey (een in zee lopende kaap met een groot gat er in, vanwege de vele broedende vogels is deze kaap afgesloten van mei t/m 23 juni) en de zwarte zandstranden rond het plaatsje Vik. Bij helder weer heeft u lange tijd uitzicht op de beruchte Hekla, één van de meest actieve vulkanen op IJsland. U reist vandaag naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Klein en gemoedelijk maar wel met stedelijke allure. Reykjavik is een trendy stad met vele culturele bezienswaardigheden, een uitbundig uitgaansleven, prachtige parken en interessante natuurgebieden verrassend dichtbij het centrum van de stad.

 

Rijafstand  Kirkjubaejarklaustur - Reykjavik ca. 215 km | 3 u. rijden

Dag 10. Het einde van een heerlijke reis

 

Nadat u voor de laatste maal bent aangeschoven voor het ontbijt rijdt u uw huurauto terug naar het vliegveld om in te checken voor uw vlucht naar Nederland. Er is een einde gekomen aan een fantastische IJsland-beleving!

 

 

Rijafstand: Reykjavik - vliegveld Keflavik   ca. 50 km | 40 min. rijden

Uw verblijf tijdens uw reis

De keuze is aan u!

 

Go North biedt verschillende soorten categorieën accommodaties aan tijdens deze rondreis. Op deze manier kunt u in uw eigen stijl een passende IJsland-ervaring creëren.

 

Quality

Bij dit type accommodatie verblijft u in de meest comfortabele accommodaties die elke streek te bieden heeft. U verblijft in hotels en pensions van uitstekende kwaliteit met een eigen badkamer op uw kamer. Tijdens uw laatste nacht in Reykjavik verblijft u in een viersterrenhotel.

 

Comfort

Tijdens onze comfort rondreizen op IJsland reist u zonder zorgen, met een verblijf in accommodatie met eigen faciliteiten passend binnen uw budget. U verblijft in een combinatie van standaard hotels, boerderijen en pensions. Uw laatste nacht zal worden doorgebracht in een driesterrenhotel in Reykjavik.

 

Budget

Door te kiezen voor de budget variant bespaart u aanzienlijk op uw kosten voor de overnachtingen. U verblijft in accommodaties met gedeelde faciliteiten in  een combinatie van basic hotels, boerderijen en pensions. Alle kamers hebben opgemaakte bedden en sommige kamers hebben wastafels. Douches en toiletten deelt u met de andere gasten op de gang. De eerste nacht tijdens alle budget reizen van Go North naar IJsland verblijft u in een accommodatie met eigen faciliteiten in het plaatsje Hveragerði.

 

We proberen u zoveel mogelijk op de meest gunstigste plekken in de mooiste gebieden te laten overnachten. Maar in de populaire regio’s van IJsland is de vraag naar verblijfsadressen vele malen groter dan het aanbod. Hierdoor overnacht u soms wat verder van bepaalde bezienswaardigheden af. In het dunbevolkte IJsland zijn de verblijfsadressen bovendien niet altijd even mooi verspreid, waardoor u de ene dag meer zult rijden dan de andere dag.

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

 

Entree Blue Lagoon (dag 1,2,18 of 19)

 

Geniet van de ontspanning in de wereldberoemde Blue Lagoon, een uniek natuurlijk bad van mineraalrijk geothermisch water gesitueerd in het midden van een enorm lavaveld in de pure wildernis van IJsland. Het water van de Blue Lagoon is bekend vanwege haar bijzondere eigenschappen en het gunstige effect op de huid en trekt bezoekers uit de hele wereld op zoek naar de gezondheid, ontspanning en een exotische ervaring.  Naast de entree, is de huur van een handdoek, een (non-alcoholisch)drankje en een gezichtsmasker inbegrepen

 

Prijs per volwassene vanaf € 54,=

Prijs per kind t/m 13 jaar gratis

 

De Blue Lagoon hanteert flexibele prijzen.

Bleu Lagoon, vakantie IJsland, Go North, vakantie naar IJsland, rondreis IJsland

Snorkelen tussen de tektonische platen (dag 2)

 

Bekend van t.v.: snorkel tussen de Amerikaanse en Euraziatische continenten! Silfra is de breuk in het Thingvellir nationaal park in IJsland gevuld met zoet water. Het is de breuk tussen de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen en breidt ongeveer met 2 cm per jaar verder uit. De helderheid van het water, de zichtbaarheid in Silfra is meer dan 100 meter, is ongelooflijk. Snorkel door deze fascinerende verzonken wereld van lavasteen, zand en algen en verbaas u over de fantastische kleurschakeringen. Absoluut één van de meest unieke belevenissen op IJsland. Inclusief gids en alle benodigde materialen en wetsuit.

 

Prijs per persoon  € 134,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar

snorkelen IJsland, snorkelen Thingvelllir, excursies IJsland, activiteiten IJsland, Go North, Silfra, snorkelen Þingvellir

Raftingtocht Skagafjörður (dag 3)

 

Dit is niet het typische familie-uitstapje. Plezier en geweldige landschappen staan centraal tijdens dit onvergetelijke raft-avontuur in IJsland! De tocht voert u over een gletsjerrivier langs  dampende warmwaterbronnen en door prachtige canyon-landschappen in de wildernis van IJsland. De vriendelijke raft-tocht is geschikt voor beginnende rafters en families. Pak een peddel en bedwing de stroomversnellingen, vaar door nauwe bochten, torenhoge kliffen in een gevecht met het water. Beleef een aantal “rivier-opfrissers”, zwem in de rivier of laat al uw zorgen wegdrijven samen met het ijzige water. Inclusief gids, versnapering en alle benodigde materialen.

 

Prijs per volwassene  € 125,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 84,=

duur ca. 3 tot 4 u. (afhankelijk van de waterstand)

Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

raften IJsland, familie raften IJsland, rafting IJsland, vakantie IJsland, vakantie naar IJsland, Go North, rondreis IJsland

Walvissafari per RIB-boot (dag 4 of 5)

 

Vanuit de plaats Husavik, de walvishoofdstad van Europa, kunt u per RIB-boot mee om walvissen te spotten. Gehesen in een comfortabele warme thermo-overall stapt u aan boord van de snelle boot. U bent zeer flexibel en kunt in korte tijd een groot gebied bestrijken. Zodoende heeft u kans om nog meer walvisachtigen zoals bultruggen, dwergvinvissen, orka’s, dolfijnen, vinvissen en bruinvissen te zien. De kans om een walvis te spotten wordt geschat op 99 procent. U bezoekt ook een papegaaiduiker-eiland waar vele duizenden papegaaiduikers broeden en in de wateren rondom het eiland vissen. Bij terugkomst wacht u nog een kleine verrassing van de lokale wijnmaker.

 

Er geldt een maximum van 12 personen voor deze safari.

 

Prijs per volwassene € 139,=

Prijs per kind (7 t/m 12 jaar) € 95,=

duur ca. 2.30 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar

 

Walvissafari per kotter (dag 4 of 5)

 

De traditionele walvissafari in Husavik gaat per kotter. Een uniek avontuur op zee. U bekijkt de wonderen van de natuur in de prachtige omgeving van de Skjálfandibaai. Warme chocolademelk en een IJslands lekkernij worden aan boord geserveerd terwijl u de zee afspeurt naar walvissen. Uiteraard is er een gespecialiseerde gids aan boord die u alle informatie verschaft over deze reusachtige dieren. Indien gewenst kunt u een warme overall of regenkleding in bruikleen verstrekt krijgen tijdens de safari.

 

Prijs per volwassene € 77,=

Prijs per kind (7 t/m 15 jaar) € 33,=

Prijs per kind jonger dan 7 jaar gratis

duur ca. 3 u.

Entree Myvatn Nature Baths (dag 6 of 7)

 

Net als de Blue Lagoon bevat het natuurlijk bad van Myvatn Nature Baths  mineraalrijk geothermisch water. Het complex is gesitueerd in een lavaveld in de wildernis van Noord-IJsland met uitzicht over de omgeving van Myvatn. Het water heeft  bijzondere eigenschappen en een gunstig effect op de huid. Heerlijk voor als u op zoek bent naar ontspanning en een exotische ervaring in een turbulente omgeving. Myvatn Nature Baths wordt een stuk minder bezocht dan de Blue Lagoon maar de beleving is hetzelfde!

 

Prijs per volwassene vanaf € 41,=

Prijs per kind 12 t/m 15 jaar vanaf € 19,=

 

Myvatn Nature Baths hanteert flexibele tarieven

dagtocht Askja, Askja calera, Askja vulkaan, vakantie op Ijsland, vakantie Ijsland, Go North, rondreis Ijsland

Gletsjerwandelen Skaftafell (dag 8)

 

Na een busrit van circa 15 minuten komt u aan bij de gletsjertong Fallijökull, waar uw activiteit begint. Geniet van een korte wandeling langs de gletsjervallei en leer alles over de unieke kenmerken van Falljökull- en Virkisjökullgletsjer en hun omgeving. Bindt dan uw stijgijzers onder en wandel over de ijzige, maar gemakkelijk bereikbare gletsjerhellingen. Bewonder onderweg de betoverende ijsformaties en -kloven, leer over hoe ze gevormd worden en hoe de gletsjer zichzelf continu hervormt. U wandelt naar een ontzagwekkende ijs-val en ziet van dichtbij hoe het duizenden jaren oude  ijs vanuit de bergtop honderden meters naar beneden kruipt  en in slow motion naar de oceaan beweegt.  Inclusief Engelstalige gids en alle uitrusting.

 

Prijs per volwassene € 81,=

Prijs per kind 10 t/m 15 jaar € 41,=

duur ca. 3 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar

gletsjerwandelen IJsland, Go North, gletsjer vandelen, vakantie IJsland, rondreis, rndreis IJsland

Boottocht over glaciale lagune Jökulsárlón (dag 8)

 

Cruise langs kleine en grote ijsbergen in een amfibievoertuig. Krijg een heel ander inzicht van de glaciale lagune Jökulsárlón die aan de voet van de gletsjer Vatnajökull, de grootste van Europa, ligt. Onderweg krijgt u meer informatie over de lagune, de geologie en andere interessante feiten. Vervolgens krijgt u  een voorproefje van ijs dat meer dan 1000 jaar oud is. Als u geluk hebt ziet u misschien zelfs een aantal zeehonden. De tour duurt ongeveer 40 minuten en wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

 

Prijs per volwassene  € 44,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 23,=

duur ca. 40 min.

Kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Jökulsárlón, Jokulsarlon, boottocht Jökulsárlón, boottocht Jokulsarlon, Go north, op vakantie naar Ijsland, vakantie IJsland,

Quad-safari (dag 9 of 10)

 

U maakt een fantastische rit per 4WD quad door de ruige wildernis, met mos bedekte lavavelden en over zwart zand. Een echte bergsafari! De route is veilig maar zeker uitdagend en de gids begeleidt u de gehele tocht.  U rijdt eerst tussen de bergen Húsafell en Fiskidalsfjall en vervolgens naar de top van de berg Húsafell voor een geweldig uitzicht over de Blue Lagoon en het eiland Eldey (afhankelijk van het weer). U vervolgt uw weg naar de kust om vervolgens via de kustlijn langs enkele scheepswrakken terug te rijden. U rijdt per tweetal op een quad. Iedere bestuurder van een quad dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Inclusief overall, handschoenen en helm.

 

Prijs per volwassene  € 102,=

Prijs per kind 6 t/m 12 jaar  € 51,=

Toeslag voor alleen rijden  op een quad € 30,=

duur 1 u.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar

Quadsafari IJsland, Quad, Quad safari IJsland, Go north, op vakantie naar IJsland, vakantie IJsland, rondreis IJsland,

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Amsterdam Schiphol* - Keflavik International Airport met Icelandair inclusief:
  • maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
  • maximaal 10 kg handbagage per persoon
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • 9 overnachtingen in de door u gewenste verblijfscategorie op basis van logies en ontbijt
 • 9 etmalen huurauto in de door u gewenste klasse inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op Keflavik International Airport
  • 24/7 road assistance
  • Brandstof kortingskaart

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North:

 

 • Gratis uitgebreide reisgids over IJsland
 • Gratis gedetailleerde wegenkaart van IJsland (schaal 1 : 500.000)
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

 

10 dagen incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 1.347,= p.p.

bij 4 personen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tarieven

Type:

 

Categorie 1.0

Categorie 1.1

Categorie 2.0

Categorie 2.6

Categorie 3.0

Categorie 3.1

Categorie 4.0

Categorie 4.1

Categorie 5.0

Categorie 5.1

Categorie 7.1

Categorie 9.9

Dagelijks vertrek in de periode: 01 mei t/m 31 mei 2020

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.460

€ 1.480

€ 1.480

€ 1.525

€ 1.545

€ 1.560

€ 1.560

€ 1.580

€ 1.670

€ 1.705

€ 1.935

€ 1.990

Bij 3 pers.

 

€ 1.524

€ 1.537

€ 1.537

€ 1.567

€ 1.581

€ 1.592

€ 1.592

€ 1.605

€ 1.664

€ 1.688

€ 1.842

€ 1.878

Bij 4 pers.

 

€ 1.347

€ 1.357

€ 1.357

€ 1.379

€ 1.390

€ 1.399

€ 1.399

€ 1.408

€ 1.453

€ 1.471

€ 1.586

€ 1.613

Bij 2 pers.

 

€ 1.555

€ 1.575

€ 1.575

€ 1.620

€ 1.635

€ 1.650

€ 1.650

€ 1.670

€ 1.760

€ 1.795

€ 2.025

€ 2.080

Bij 3 pers.

 

€ 1.681

€ 1.694

€ 1.694

€ 1.723

€ 1.732

€ 1.743

€ 1.743

€ 1.756

€ 1.816

€ 1.840

€ 1.993

€ 2.030

Bij 4 pers.

 

€ 1.442

€ 1.452

€ 1.452

€ 1.474

€ 1.480

€ 1.489

€ 1.489

€ 1.499

€ 1.543

€ 1.561

€ 1.676

€ 1.704

Bij 2 pers.

 

€ 1.655

€ 1.675

€ 1.675

€ 1.720

€ 1.740

€ 1.755

€ 1.755

€ 1.775

€ 1.865

€ 1.895

€ 2.125

€ 2.180

Bij 3 pers.

 

€ 1.812

€ 1.824

€ 1.824

€ 1.854

€ 1.868

€ 1.879

€ 1.879

€ 1.892

€ 1.952

€ 1.970

€ 2.123

€ 2.160

Bij 4 pers.

 

€ 1.542

€ 1.552

€ 1.552

€ 1.574

€ 1.585

€ 1.594

€ 1.594

€ 1.603

€ 1.647

€ 1.661

€ 1.776

€ 1.804

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 01 juni t/m 24 juni 2020 en 27 augustus t/m 30 september 2020

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.545

€ 1.555

€ 1.555

€ 1.615

€ 1.630

€ 1.650

€ 1.665

€ 1.680

€ 1.790

€ 1.825

€ 2.115

€ 2.040

Bij 3 pers.

 

€ 1.598

€ 1.605

€ 1.605

€ 1.644

€ 1.654

€ 1.668

€ 1.679

€ 1.688

€ 1.762

€ 1.785

€ 1.978

€ 1.928

Bij 4 pers.

 

€ 1.415

€ 1.421

€ 1.421

€ 1.450

€ 1.457

€ 1.468

€ 1.476

€ 1.483

€ 1.539

€ 1.555

€ 1.701

€ 1.663

Bij 2 pers.

 

€ 1.795

€ 1.805

€ 1.805

€ 1.865

€ 1.885

€ 1.900

€ 1.915

€ 1.930

€ 2.040

€ 2.075

€ 2.365

€ 2.290

Bij 3 pers.

 

€ 1.973

€ 1.981

€ 1.981

€ 2.020

€ 2.034

€ 2.044

€ 2.055

€ 2.064

€ 2.138

€ 2.160

€ 2.354

€ 2.304

Bij 4 pers.

 

€ 1.665

€ 1.671

€ 1.671

€ 1.700

€ 1.711

€ 1.718

€ 1.727

€ 1.733

€ 1.789

€ 1.805

€ 1.951

€ 1.913

Bij 2 pers.

 

€ 1.980

€ 1.990

€ 1.990

€ 2.050

€ 2.070

€ 2.085

€ 2.095

€ 2.115

€ 2.225

€ 2.260

€ 2.550

€ 2.475

Bij 3 pers.

 

€ 2.248

€ 2.255

€ 2.255

€ 2.294

€ 2.309

€ 2.318

€ 2.323

€ 2.338

€ 2.412

€ 2.434

€ 2.628

€ 2.578

Bij 4 pers.

 

€ 1.850

€ 1.856

€ 1.856

€ 1.885

€ 1.896

€ 1.903

€ 1.907

€ 1.918

€ 1.974

€ 1.990

€ 2.136

€ 2.098

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde luchtvaartmaatschappij Icelandair. De hierboven tarieven zijn op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

 

Uw verblijf op IJsland

 

Op IJsland werkt Go North met 3 verschillende types accommodatie zodat u de vrijheid heeft het type te selecteren dat bij u past. Bij het type luxury verblijft u in de meest comfortabele verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type comfort verblijft u in standaard verblijfsadressen met eigen sanitaire voorzieningen op uw kamer. Bij het type budget verblijft u in basic accommodaties en deelt u de sanitaire voorzieningen met de overige gasten, behalve de eerste nacht. U verblijft bij alle types accommodaties op basis van logies en ontbijt. Kwaliteit is een belangrijke factor voor Go North. Bij het samenstellen van onze reizen selecteren  we accommodaties op basis van locatie, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

 

Tablet met reis-app

 

Tijdens uw rondreis op IJsland wordt u een tablet in bruikleen verstrekt. De tablet bevat een app met informatie over talloze bezienswaardigheden, historische hotspots en services onderweg, veiligheidshandleidingen, apps van het IJslands Meteorologisch Instituut en het IJslandlandse wegeninstituut, handige informatie over uw boeking inclusief gedetailleerde beschrijvingen over uw verblijfsadressen en GPS-routes naar uw verblijfsadressen, een overzicht van uw reis op kaart en een gedetailleerde reisboek (PDF-bestand) in het Nederlands.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto:

 

Onderstaand vindt u een overzicht met beschikbare (4WD) huurauto's:

Soort auto:

 

Volkswagen Polo of gelijkwaardig

Toyota Yaris of gelijkwaardig

Volkswagen Golf of gelijkwaardig

Toyota Auris of gelijkwaardig

Toyota Avensis sedan of gelijkwaardig

Toyato Avensis sedan of gelijkwaardig

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Skoda Octavia 4WD station of gelijkwaardig*

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota RAV4 4WD of gelijkwaardig

Toyota Landcruiser GX 4WD of gelijkwaardig

VW Caravelle 4XD of gelijkwaardig

Transmissie:

 

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Handgeschakeld

Automaat

Automaat

Handgeschakeld

Aantal personen:

 

4

4

5

5

5

5

5

5

5

5

5

9

Aantal koffers:

 

2

2

2

3

3

3

3

3

3

3

4

9

 

* Met deze categorie 4WD is het niet toegestaan op wegen te rijden aangegeven met de letter F.

 

Bij uw huurauto zijn inbegrepen:

 

 • 9 etmalen autohuur in de door u gewenste categorie, inclusief:
  • alle lokale belastingen
  • onbeperkt aantal kilometers
  • basis verzekering CDW* met eigen risico van
  • gratis 2e bestuurder
  • GPS-systeem
  • Pick up en drop off van huurauto op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • 24/7 road assistance
  • Pick-up en drop-off op de luchthaven Reykjavik-Keflavik
  • Brandstof kortingskaart

 

Bij uw huurauto zijn niet inbegrepen:

 

 • Brandstof (u krijgt uw huurauto met een volle tank brandstof mee en dient deze ook weer volgetankt in te leveren)
 • Afkoop eigen risico CDW € 5,50 per dag*
 • Kinderzitje (0 - 13 kg) € 27,= voor de gehele huurperiode
 • Kinderzitje ( 9 - 25 kg) € 11,= voor de gehele huurperiode

 

* LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Een bestuurder van de huurauto dient tenminste één jaar in het bezit zijn van een geldig Nederlands, Belgisch of EU-rijbewijs. De minimum leeftijd voor het huren van een auto t/m categorie 3.1 is 20 jaar. Voor de overige categorieën geldt een minimum leeftijd van 23 jaar. De hoofdbestuurder van de huurauto dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard, welke getoond dient te worden tijdens de pick-up.

 

Kinderzitjes kunnen ter plaatse geregeld en betaald worden. De afkoop van het eigen risico adviseren wij u om vooraf via Go North te regelen. Ter plaatse betaalt u veel meer.

 

Indien u de auto niet volgetankt inlevert wordt er € 20,= plus de kosten van de missende brandstof in rekening gebracht.

 

Afkoop eigen risico CDW

 

Tijdens uw rondreis op IJsland is uw huurauto standaard verzekerd voor schade veroorzaakt aan de auto. Deze verzekering wordt CDW (Car Damage Waiver) genoemd. Er geldt een eigen risico van 195.000 ISK tot 360.000 ISK (afhankelijk van het type auto dat u huurt) voor deze verzekering. Het bedrag van het geldende eigen risico is voor € 5,50 per kalenderdag volledig af te kopen. Als u tijdens uw rondreis onverhoopt schade veroorzaakt aan de huurauto betaalt Allianz Global Assistance (onze verzekeraar in deze) u de herstelkosten tot aan het bedrag van uw eigen risico. U betaalt eerst zelf deze kosten ter plaatse, het enige wat u hoeft te doen is het bewijs van betaling van de schade in te dienen en de afhandeling wordt vervolgens door Allianz Global Assistance verzorgd. Zij maken het bedrag na afhandeling aan u over.

 

LET OP! De volgende schades vallen buiten alle verzekeringen en zijn altijd voor uw eigen risico: schade veroorzaakt tijdens het doorkruisen van waterwegen, schade veroorzaakt door dieren, schade veroorzaakt door het rijden op onverharde wegen aan de versnellingsbak en het chassis,  schade veroorzaakt door roekeloos rijden, rijden onder invloed en/of off-road rijden en schade aan banden, wielen, vering, accu's en radioapparatuur.

 

Bijdrage GGTO

 

Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 15,= aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijs p.p.

 

Huurauto cat. 1.0

Huurauto cat. 1.1

Huurauto cat. 2.0

Huurauto cat. 2.6

Huurauto cat. 3.0

Huurauto cat. 3.1

Huurauto cat. 4.0

Huurauto cat. 4.1

Huurauto cat. 5.0

Huurauto cat. 5.1

Huurauto cat. 7.1

Huurauto cat. 9.9

Bij 2 pers.

 

€ 1.675

€ 1.715

€ 1.715

€ 1.785

€ 1.815

€ 1.840

€ 1.855

€ 1.880

€ 2.055

€ 2.095

€ 2.530

€ 2.415

Dagelijks vertrek in de periode: 25 juni t/m 26 augustus 2020

Prijzen van meer dan 4 personen op aanvraag.

Bij 3 pers.

 

€ 1.684

€ 1.712

€ 1.712

€ 1.758

€ 1.777

€ 1.795

€ 1.806

€ 1.821

€ 1.939

€ 1.965

€ 2.255

€ 2.184

Bij 4 pers.

 

€ 1.480

€ 1.501

€ 1.501

€ 1.536

€ 1.550

€ 1.564

€ 1.572

€ 1.583

€ 1.672

€ 1.691

€ 1.908

€ 1.855

Bij 2 pers.

 

€ 1.925

€ 1.965

€ 1.965

€ 2.030

€ 2.070

€ 2.090

€ 2.105

€ 2.130

€ 2.305

€ 2.345

€ 2.780

€ 2.675

Bij 3 pers.

 

€ 2.060

€ 2.088

€ 2.088

€ 2.129

€ 2.158

€ 2.171

€ 2.182

€ 2.197

€ 2.315

€ 2.341

€ 2.631

€ 2.560

Bij 4 pers.

 

€ 1.730

€ 1.751

€ 1.751

€ 1.782

€ 1.804

€ 1.814

€ 1.822

€ 1.833

€ 1.922

€ 1.941

€ 2.159

€ 2.106

Bij 2 pers.

 

€ 2.110

€ 2.150

€ 2.150

€ 2.215

€ 2.255

€ 2.275

€ 2.285

€ 2.315

€ 2.490

€ 2.530

€ 2.965

€ 2.860

Bij 3 pers.

 

€ 2.334

€ 2.362

€ 2.362

€ 2.403

€ 2.432

€ 2.445

€ 2.451

€ 2.471

€ 2.589

€ 2.615

€ 2.905

€ 2.835

Bij 4 pers.

 

€ 1.915

€ 1.936

€ 1.936

€ 1.967

€ 1.989

€ 1.999

€ 2.003

€ 2.018

€ 2.107

€ 2.126

€ 2.343

€ 2.291

Type

accommodatie

Budget

Comfort

Quality