Enkele hoogtepunten van deze reis:

Lofoten, Vesterålen, Senja, Zweeds Lapland

verblijf in sfeeraccommodaties

uitzonderlijke wandelgebieden

onvergetelijke optionele excursies

spectaculaire fjorden en onvoorstelbare bergformaties

midzomernachtzon, overheerlijke lokale cuisine

17 dagen, incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.425,= p.p.

bij 2 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Een buitengewone reis door bijzondere streken

U begint uw rondreis op het vliegveld van Bodø. Via het wonderschone gebied rond het Zweedse Björkliden, waar u drie nachten verblijft, reist u door het woeste noorden van Noorwegen naar het beeldschone Senja. In deze verbluffende omgeving verblijft u drie nachten. Vervolgens reist u door naar de magische eilandengroep Vesterålen waar u twee  nachten verblijft. Dan volgt een verblijf van zes nachten op één van de mooiste eilandengroepen ter wereld, de Lofoten. Hier hebben we twee uitzonderlijke rorbuer, oude visserhuisjes, voor u gereserveerd. U sluit uw reis weer af in Bodø. Een onvergetelijke reis langs ontelbaar veel hoogtepunten. Iedere dag zult u versteld staan van de nieuwe ontdekkingen en de overvloedige natuur. Diepe fjorden, hoge bergen, panoramische vergezichten, azuurblauwe zeeën, schilderachtige vissersdorpjes, parelwitte stranden, slingerende wegen en een rijk dierenleven kunt u verwachten tijdens deze reis. Naast de met zorg uitgekozen accommodaties, waar iedere morgen het ontbijt voor u klaar staat,  kunt u deelnemen aan tal van unieke excursies zoals een walvissensafari, vogelsafari's zeekajakken en fietsen. Direct vanaf de accommodatie of in de directe omgeving ervan kunt u geweldige wandelingen maken en genieten de Scandinavische gastronomie van lokale lekkernijen; eland, paddenstoelen en bessen uit de bossen, rendier uit de bergen en vis uit de rivieren, meren en zee.

 

Vanzelfsprekend kunt u deze reis aanpassen aan uw eigen tijd en reistempo. Wij helpen u graag met het verlengen van uw reis op één of meerdere plekken.

 

 

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Op naar het pure Noorden

 

Vanaf Schiphol vliegt u in een kleine twee uur naar Oslo waar u overstapt op uw vlucht naar Bodø. Hier staat uw huurauto al voor u klaar. De ligging van de stad is bijzonder, op een schiereiland, met op de achtergrond ruige bergtoppen en weidse luchten. De omgeving van Bodø heeft de grootste populatie van zeearenden ter wereld, waardoor de stad als bijnaam “hoofdstad van de zeearenden” heeft gekregen. Onder het genot van een drankje proost u, onder de middernachtzon, op een geweldige vakantie.

 

U verblijft vannacht in het hotel aan het water in het midden van de stad.

 

 

Rijafstand vliegveld Bodø - uw hotel: ca. 3 km | 6 min. rijden

Dag 2. Langs Noorse fjorden naar het Zweeds Lapland

 

Na uw eerste heerlijke Scandinavische ontbijt zet u koers naar één van de beste plekken om te wandelen in Zweden, de omgeving van het Abisko nationaal park. De rit er naartoe is er één van grote schoonheid. In Noorwegen rijdt u door een prachtig fjordenlandschap, inclusief een oversteek over een fjord. Vervolgens rijdt u vanaf zeeniveau stijl omhoog naar de grens met buurland Zweden. Onderweg veranderd het landschap dramatisch. Vergeet niet zo nu en dan achterom te kijken om te genieten van de spectaculaire uitzichten over de fjord achter u.

Aangekomen in het bergdorpje Björkliden wordt u getrakteerd op een magisch uitzicht over het grootste bergmeer van Scandinavië het Torneträsk. U neemt voor de komende 3 nachten intrek in een luxe kamer van het berghotel.

 

Rijafstand Bodø - Björkliden: ca. 435 km | 6.30 uur reizen (inclusief ferryovertocht)

 

Dag 3 en 4. Genieten in het Zweedse hooggebergte

 

Ontbijten met zo’n uitzicht, wie wil dat nu niet! Niet alleen blijft u vanuit het restaurant turen over het bergmeer Torneträsk ook het hangende, U-vormige dal “Lapporten” (de poort van Lapland) is een ware eyecatcher. Er zijn tal van (dag)wandelingen te maken. Zo kunt u gaan wandelen in het nabijgelegen Absiko nationaal park om een deel van het bekendste wandelpad van Zweden, “Kungsleden” (het Koningspad) te bewandelen. U kunt mee met een wandeltocht naar het machtige Kärkevagge, één van de meest mystieke en mooiste plaatsen in de Zweedse bergen. Kärkevagge, een kleine vallei, is een uniek gebied en staat bekend om zijn  prachtige rotsformaties die werden gevormd door de laatste ijstijd.  Maak ook zeker de wandeling over de wolvenpas naar het op 1.228 meter hoogte gelegen bergstation Låktatjåkko. Een heuse parel in het berglandschap, spectaculair gelegen tussen twee bergtoppen. De korte wandeling naar de idyllische waterval Silverfallet is zeker de moeite waard vandaag. Een tip die wij ook mee willen geven is om vanuit Björkliden per trein naar het Noorse Narvik te rijden. Volgens velen is dit traject, vol tunnels, bergpassen en fantastische uitzichten één van de mooiste treinreizen in Europa. Nadat u een aantal uren het Noorse havenstadje Narvik hebt verkend neemt u de trein weer terug naar Björkliden. Doe u ’s avonds tegoed aan lokale tongstrelers van wild en vis. Het is puur genieten 250 kilometer boven de poolcirkel!

 

Dag 5. Naar het sensationele Senja

 

Met weemoed neemt u afscheid van het prachtige Zweedse Lapland, waar u nog vaak met plezier aan terug zult denken. Neem de tijd voor uw route vandaag. U zult vele malen willen stoppen om al het moois wat u ziet te fotograferen. U reist terug naar Noorwegen om via een slingerende route deels langs fjorden te eindigen op het favoriete eiland van de Noorse koningin, Senja. U zult merken waarom: Senja is sprookjesachtig, met steil uit zee oprijzende bergen en het kent een enorme variëteit aan landschappen. U verblijft in een haventje van het eiland, Mefjord. Het  kleinschalige resort heeft een 5 sterren ligging! Op het indrukwekkende eiland zult u de komende dagen heel veel zien en beleven.

 

 

Rijafstand Björkliden - Mefjordvær: ca. 270 km | ca. 3.45 uur rijden

Dag 6 en 7. Beleef Senja

 

De hike naar de bergtop Segla is een “must” als u van wandelen door de bergen houdt. De top steekt  majestueus 639 meter uit boven zee. U wordt beloont met onbeschrijflijke uitzichten over de fjord Mejfjorden. Maak ook de wandeling naar de 635 meter boven de zee uitstekende Husfjellet en kijk uit over de drie fjorden Bergsfjord, Steinfjord en Ersfjord. Ook kunt u naar de top van de berg Sukkertoppen klimmen of wandelen door het Ånderdalen nationaal park welke een miniatuur is van alle Noord-Noorse biotopen. Of huur een fiets en geniet van de panoramische vergezichten, de watervallen, fjorden en kleine vissersdorpen. Ga mee op een visexcursie, een fjord sightseeing trip of ga zeekayakken. De vele wateren langs de kust zijn betoverend mooi. Ook kunt u de schitterende Nationaal Toeristische Weg Senja rijden die zich langs de kust slingert. Onderweg biedt de route onvergetelijke vergezichten. Moe van een hele dag op avontuur? Geeft niet, u kunt 's avonds zo aanschuiven in het restaurant en u laten verrassen door de verrukkelijke lokale cuisine!

 

Dag 8 en 9. De fantastische Vesterålen

 

U rijdt naar het haventje van Gryllefjord waar u de ca. 1.30 u durende ferryovertocht naar Andenes, gelegen op de eilandengroep de Vesterålen neemt. De Vesterålen verleiden u met een combinatie van honderden eilanden en eilandjes, Caribisch ogend zeewater, hagelwitte stranden, ruig hooggebergte, groene heuvels, diep uitgesleten dalen, smalle fjorden, de middernachtzon, vissersdorpjes, een unieke flora en een ongekend rijk dierenleven. Probeer daar maar eens niet verliefd op te worden! Gebruik deze vier dagen voor het maken van prachtige wandelingen door de hoge bergen of neem deel aan georganiseerde activiteiten zoals een walvissafari. De kans dat u ze gaat zien is meer dan 98% want er zitten veel walvissen (meestal potvissen) rondom Andenes. U krijgt eerst een uitgebreide rondleiding door het walvismuseum en daarna gaat u de zee op. Als er walvissen worden gespot, probeert de boot zo dichtbij mogelijk te komen en dan is het afwachten tot het moment dat de walvis duikt en de staart langzaam in het water verdwijnt.  Een zeehondensafari of een papegaaiduikersafari in het Bleiksøya Vogelreservaat of bij de Anda vuurtoren zijn unieke belevenissen. Stap in een zeekajak en peddel naar verlaten stranden. Fietsen op de Vesterålen is ook een fantastische ervaring. U verblijft twee nachten in een hotel in Andenes welke deels op palen in zee is gebouwd.

 

Rijafstand Mefjordvær – Andenes: ca. 60 km | ca. 2.30 uur reizen (inclusief  ferryovertocht)

Dag 10 t/m 14. De ongeëvenaarde Lofoten

 

Nadat u de auto weer heeft bepakt reist u naar Melbu waar u de korte ferry naar de Lofoten neemt. Houd uw camera bij de hand want onderweg zult u vele panorama's of schilderachtige plaatsen zien. U verblijft de komende nachten op de Lofoten in luxe rorbuer, voormalige visserswoningen. Zes dagen kunt u volop genieten van alles wat de Lofoten zo bijzonder maakt en ontdek zelf waarom deze eilandengroep volgens vele de mooiste eilandengroep ter wereld is. U kunt op allerlei verschillende manieren de natuur van de eilanden ontdekken. Rij rond over de bochtige wegen waarbij u steeds weer stil wordt van de fantastische uitzichten, wandel door de alom aanwezige natuur over de vele wandelpaden en ga de zee op per boot of kajak om het fascinerende landschap echt goed te kunnen zien. Maak een excursie per RIB-boot naar de nauwe fjord Trollfjorden en zie vele zeearenden. De schilderachtige dorpjes en de daarachter liggende hoge bergen zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Bezoek het Vikingmuseum of het zeeaquarium en ga lekker luieren op één van de vele verlaten strandjes. U verblijft eerst drie nachten in het centraal gelegen Svolvær waarna u doorrijdt naar het idyllisch gelegen Reine.

 

Rijafstand  Andenes - Svolvær: 185 km | 3 uur reizen (inclusief ferryovertocht)

Rijafstand Svolvær - Reine: ca. 120 km | 2 uur rijden

Dag 15. Over zee naar de krachtigste maalstroom ter wereld

 

U zegt de Lofoten gedag, u zult nog vaak terugdenken aan deze geweldige eilandengroep. U rijdt uw huurauto op de ferry welke u in ca. 3.30u van Moskenes naar Bodø brengt.  Breng vandaag een bezoek aan Saltstraumen, de krachtigste maalstroom ter wereld. Het water wordt met snelheden tot 50 km per uur door smalle doorgangen geperst met draaikolken van wel 20 meter in  doorsnede! Kunt u geen genoeg van wandelen krijgen? In de omgeving van Bodø zijn vele mogelijkheden. In de omgeving van de stad zijn maar liefst 30 toppen van meer dan 1.000 meter. De wandeling naar de bergtop Steigtind (793 m),  één van Bodø’s meest karakteristieke bergen, beloont u met panoramische vergezichten in alle richtingen. Dichtbij de stad, en één van de favoriete wandelingen van de plaatselijke bevolking, is naar de 366 hoge berg Keiservarden.

 

Rijafstand Reine -  Bodø: ca. 105 km | 3.30 uur reizen (inclusief ferryovertocht)

Dag 16. Terug naar Nederland

 

Voor de laatste keer deze reis wordt u wakker in het pure Noorden. Nadat u uw laatste indrukken hebt opgedaan van Bodø reist u terug naar het vliegveld van Bodø waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht, via Oslo, naar Amsterdam. Er is een einde gekomen aan een onvergetelijke reis.

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe, Zweden
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Uw verblijf tijdens uw reis

Dag 1 en 16 Scandic Havet hotel te Bodø

 

Sfeer

Uw hotel ligt aan het water in het knusse centrum van de stad Bodø. Hier wordt u, boven de poolcirkel, omgeven door luxe. U wandelt vanuit uw hotel binnen drie muten de winkelstraat Storgata en het winkelcentrum Glasshuset in. De luchthaven Bodø ligt op 3 km van het hotel. De natuur is echter nooit ver weg en overal aanwezig.

 

Locatie

Bodø is gelegen in de Noorse provincie Nordland, waar het de hoofdstad van is. De stad is volop in ontwikkeling en is één van de snelst groeiende steden in Noorwegen. Het inwonersaantal bedraagt circa 50.000, waarmee het een metropool is voor Noord-Scandinavische begrippen.

 

Faciliteiten

Uw moderne kamer is voorzien van een lichte inrichting, flatsceen-tv, gratis WiFi, een zithoek, een minibar, en een badkamer met een douche. Het hotel heeft 2 restaurants, waaronder het Skybar Restaurant op de 17e verdieping, dat een panoramisch uitzicht op Bodø en de zee biedt. U kunt er fietsen huren of even lekker zweten in het fitnesscentrum.

 

Dag 2 t/m 4 Hotel Fjället te Björkliden

 

Sfeer

Fjällby betekent vertaald van het Zweeds naar het Nederlands "bergdorp". U verblijft net buiten een piepklein bergdorpje te midden van bergen en wateren in de prachtige Zweedse wildernis, zo'n 250 kilometer boven de poolcirkel. Het uitzicht vanaf het complex is fenomenaal. U kijkt uit over het prachtige meer Torneträsk en de karakteristieke bergformatie "Lapporten", de poort van Lapland.

 

Locatie

Björkliden is gelegen in het Noord-Westen van Zweeds Lapland op zo'n 31 kilometer van de grens met Noorwegen en op korte afstand van het Abisko nationaal park. Het herbergt de beroemdste wandeling van Zweden, "Kungsleden" (het koningspad). Maak een trektocht door arctische bossen. Wandel langs meren, ravijnen en watervallen. Bezoek grotten. Ga eens vliegvissen. Aanschouw het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal.

 

Faciliteiten

Gezien de ligging is het vanzelfsprekend dat u hier terecht kunt voor allerlei activiteiten welke u zelfstandig of onder begeleiding kunt ondernemen. Op uw hotelkamer heeft u gratis toegang tot internet. Verder kunt u gratis gebruik maken van de sauna en de fitnessruimte. In de receptie zijn goede, zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop. Daar kunt u ook volop informatie vinden over de bijzondere omgeving. Het uitzicht tijdens het ontbijt zult u niet snel vergeten.

 

Dag 5 t/m 7 Mefjordbrygge te Mefjordvær

 

Sfeer

Mefjordbrygge is gelegen in een baai die álles mooi maakt. Uw accommodatie ligt in het pittoreske vissersdorpje Mefjordvær op het eiland Senja, en wordt omgeven door de bergen. U verblijft er in een uiterst fraai gerenoveerde Superior room. ’s Zomers is het er gezellig druk met (vissers)bootjes. Het uitzicht over de fjord zal u nog lang bijblijven! De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten. Het Mefjord Brygge ligt aan de toeristische route van Senja.

 

Ligging

Mefjordbrygge is gelegen aan de Noord-West kant van het eiland Senja, en heeft daardoor een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Middernachtzon.

 

Faciliteiten

Mefjordbrygge heeft een zeer goede keuken die gebruik maakt van ecologische producten uit de arctische wereld: verse vis, zeevruchten en veel regionale ingrediënten. U wordt hier werkelijk ondergedompeld in de lokale kleuren en smaken!

Uw Superior room beschikt over een badkamer met douche en toilet, en een volledig uitgeruste keuken. Er is gratis WiFi beschikbaar. Er worden vele excursies georganiseerd waaronder zeearendsafari’s en uitstapjes door de fjorden. U kunt er fietsen en visboten (eventueel met lokale visgids) huren, onder begeleiding van een gids bergwandelingen maken, ontspannen in de sauna, een bbq-hut afhuren of relaxen in een houtgestookte badton.

 

Dag 8 en 9 Thon Hotel Andrikken te Andenes

 

Sfeer

U verblijft in het levendige Andenes, het mekka voor wat betreft de walvisvaarten. Andenes is een klein plaatsje, maar met alle boten, zeelieden en toeristen heeft u het gevoel dat er geleefd wordt!

 

Ligging

Thon Hotel  Andrikken ligt centraal  in Andenes, niet ver van de Atlantische Oceaan en de haven waar de walvissafari's vandaan vertrekken.

 

Faciliteiten

U verblijft u in een tweepersoonskamer met onder andere TV, Wifi, douche en toilet. In de ochtend geniet u van een heerlijk uitgebreid Noors ontbijtbuffet alvorens de omgeving te verkennen.

Dag 10 t/m 12 Svinøya Rorbuer te Svolvær

 

Sfeer

Het schilderachtige Svinøya Rorbuer combineert moderne accommodatie met een lange traditie. Gelegen tussen de zee en de hoge bergen liggen een dertigtal, recent verbouwde, eeuwenoude visserhuisjes. Grote nadruk tijdens de renovatie is gelegd op het behoud van de authenticiteit van voormalige visserswoningen. De Rorbuer zijn idyllisch gelegen tussen het visstation, kade gebouwen, stokvisrekken en andere traditionele, lokale gebouwen.

 

Ligging

Svinøya Rorbuer is centraal gelegen in het haventje van Svolvær, op een eilandje in zee. Het eiland is te bereiken door middel van een brug. Vanaf uw accommodatie wandelt u zo naar het centrum van het plaatsje.

 

Faciliteiten

Uw knusse rorbu is voorzien van alle gemakken en beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. U heeft uitzicht op de bergen en/of de zee. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant.  Populaire activiteiten in de regio zijn onder andere vissen, wandelen, fietsen, zeekajakken, musea bekijken, natuursafari's en een excursie naar "Trollfjorden", de trollenfjord. Het restaurant "Børsen Spiseri" is gesitueerd in de oude werf uit 1828 en is één van de meest vermaarde restaurants op de Lofoten. Hier kunt u terecht voor overheerlijke maaltijden.

 

Dag 13 t/m 15 Eliassen Rorbuer te Reine

 

Sfeer

In het zuiden van de Lofoten hebben wij een op een heel bijzondere locatie weer een rorbu voor u gereserveerd. In Reine logeert u net als de vissers vroeger die voor de jaarlijkse grote visvangst naar de Lofoten kwamen. U verblijft in zo'n rorbu, omgeven door onvoorstelbare berglandschappen en zee.

 

Ligging

Deze authentieke maar modern ingerichte Noorse vissershuisjes liggen in de haven van Reine pal aan het water omgeven door wonderlijke natuur.

 

Faciliteiten

Uw superior rorbu is comfortabel en gezellig ingericht en biedt voldoende ruimte. In de woonkamer is een open keuken, een zitgedeelte en een flatscreen-tv. Er is één slaapkamer met een eigen badkamer met douche en toilet. U kunt gratis een roeiboot gebruiken en er worden tal van activiteiten georganiseerd vanaf uw accommodatie. Eliassen Rorbuer beschikt niet over een eigen restaurant vandaar dat wij u hier geen verblijf op basis van logies & ontbijt kunnen aanbieden. Op korte afstand is een supermarkt aanwezig en een restaurant wat ontbijt serveert.

 

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

Optionele activiteiten Björkliden (dag 2 t/m 4)

Hike op de berg Noulja

 

Onder begeleiding van een lokale gids neemt u de stoeltjeslift naar de top van de machtige berg Noulja, waar de hike begint. In een prettig tempo, onder het fluwelen schijnsel van de zon loopt u  naar de plek waar een fantastisch uitzicht over het Abisko nationaal park en de bergformatie Lapporten gegarandeerd is!

 

Tarief per persoon:  € 135,= (inclusief transfer, begeleiding en liftkaart, max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 5 t/m 15 jaar:  € 100,=

Duur: ca. 3 uur

Periode: 18 juni t/m 20 september iedere dinsdag

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Hike in Zweeds Lapland met gids

 

U maakt onder begeleiding van een professionele gids een familie vriendelijke bergwandeling en geniet van de Arctische natuur. Heeft u vragen over de plaatselijke flora en fauna? Vraag het gerust aan de gids. Hij weet er alles over! Onderweg wordt u getraceerd op warme drank en een Zweeds lekkernij.

 

Tarief per persoon:  € 70,= (max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 5 t/m 15 jaar:  € 12,50

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee

Duur: ca. 3 uur

Periode: 18 juni t/m 20 september iedere maandag en woensdag

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Hike naar Kyrkevägge

 

Een onvergetelijke dagwandeling naar Kyrkevägge-vallei. Deze vallei, ca. 10.000 jaar geleden geschapen door de laatste ijstijd, is één van de mooiste en meest mysterische die Zweeds Lapland u kan bieden.

 

Door een labyrint van grote stenen, achtergelaten door terugtrekkende gletsjers wandelt u naar één van de meest heldere meren van Europa, Rissajaure. Onder het genot van een lunchpakket geniet u van deze onvoorstelbare, onaangetaste  wereld.

 

Tarief per persoon:  € 105,= (max. 8 deelnemers)

Afstand: ca. 12 km

Duur: ca. 8 uur

Periode: 18 juni t/m 31 augustus iedere zondag

 

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Grottentocht

 

Met een overall aan en helm met een hoofdlamp op begint uw ondergrondse reis door de Kåppasjåkk-grot. Nauwe passages, machtig grote halruimtes, ondergrondse watervallen en ijsnaalden van stalactieten en stalagmieten maken onderdeel uit van deze bijzondere ervaring.

 

Tarief per persoon:  € 75,= (max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 8 t/m 15 jaar € 42,50

Duur: ca. 4 uur

Periode: 22 juni t/m 20 september iedere woensdag, donderdag en zaterdag

 

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar

 

Breng wandelschoenen of hoge laarzen mee. De overige uitrusting is inbegrepen. U dient rekening te houden met een wandeling van ca. 2 kilometer naar het begin van de grottentocht

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Optionele activiteiten Mefjordbrygge (dag 5 t/m 7)

Zeearend-safari en fjord-sightseeing

 

Per boot gaat u op zoek naar de zeearend, met een spanwijdte van 2 meter de grootste roofvogel van Europa. Naast zeearenden ziet u talloze andere zeevogels in hun leefgebied, majestueuze bergformaties en spectaculaire fjordenlandschappen. Nadat u uw reddingvest hebt gekregen gaat u met een lokale gids het water op en met enig geluk ziet u de zeearenden achter de boot naar vis duiken. De tocht eindigt met een heerlijke lokaal bereide vissoep.

 

 

Tarief per persoon:  € 110,= (minimum van 2 deelnemers)

Duur: ca. 2 uur

 

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: www.AndersHanssen.com

Optionele activiteit Andenes (dag 8 en 9)

Walvissafari per kotter

 

Nadat u zich heeft verzameld bij de receptie volgt een interessante rondleiding door het walvismuseum. Hier krijgt u uitleg over de maritieme biologie en -ecologie. U wordt voorzien van informatie over walvisonderzoek, de verschillende soorten walvissen, de voedselketen in de oceaan en meer.  Ook komt u te weten waarom juist de omgeving van Andenes zich perfect leent voor het spotten van walvissen. U vindt in het museum één van de weinige skeletten ter wereld van een potvis, zodat u een goede indruk kunt krijgen van de omvang van dit machtige dier. Vervolgens gaat u aan boord en vaart u uit om op zoek te gaan naar walvissen. De meest voorkomende soort is de  potvis, maar met enig geluk kunt u ook orka's, vinvissen, bultruggen en dolfijnen spotten. Uiteraard wordt u aan boord goed verzorgd. Bij de prijs inbegrepen zijn  koffie, thee en koekjes.

 

Tarief per volwassene:  € 130,=

Tarief per kind 5 t/m 13 jaar:  € 95,=

Tarief per kind 1 t/m 4 jaar:  € 59,=

Duur: gemiddeld 3 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Walvissafari per RIB-boot

 

Deze spectaculaire manier van walvisspotten geeft u de kans om snel een grote afstand af te leggen. Door de kleine omvang van de boot kunt u nog dichter bij de walvissen komen! U reist in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers in de boot. Een RIB-boot (rigid-inflatable boats) is een grote, open, rubberboot, waarin u dicht op het wateroppervlakte zit. Alleen al het varen in een RIB-boot is een ervaring op zich! U wordt begeleidt door de uiterst ervaren natuurgids en -fotograaf Martin.

De safari begint met een presentatie over walvissen en veiligheid. Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd. Na afloop van de safari wordt u een kop heerlijke huisgemaakte soep met brood, koffie en thee aangeboden.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 132,=

Tarief per kind 13 t/m 17 jaar:  € 102,=

Tarief per kind 6 t/m 14 jaar:  € 96,=

Duur: gemiddeld 2,5 - 3 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Vogelsafari per RIB-boot

 

De omgeving van Andenes is een eldorado voor vogelliefhebbers! Per RIB-boot vaart u eerst naar één van de bekendste vogelkolonies van Noorwegen;  Bleiksøy. Hier broeden ieder jaar ca. 75.000 paartjes papegaaiduikers, alken en zeekoeten. Vervolgens brengt u een bezoek aan het eilandje Forøy waar het wemelt van de Jan van genten, zeemeeuwen en aalscholvers. Met enig geluk kunt u ook zeehonden, bruinvissen, otters en nertsen zien. U wordt begeleidt door de uiterst ervaren natuurgids en -fotograaf Martin.

De safari begint met een presentatie over de vogels en de veiligheid. Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd. Na afloop van de safari wordt u een koffie en thee aangeboden.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 62,50

Tarief per kind 6 t/m 14 jaar:  € 50,=

Duur: gemiddeld 1,5 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Walvis- + Vogelsafari per RIB-boot (met Nederlandse gids)

 

Indien u als echte natuurliefhebber deel wilt nemen aan zowel de walvis- als de vogelsafari per RIB-boot dan kunnen we u een aantrekkelijke korting geven.

Deze excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 180,=

Tarief per kind 12 t/m 17 jaar:  € 138,=

 

Deze safari start om 20.00u en is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: Martin Bril Sea Safari Andenes

Eland- en Rendiersafari

 

De Vesterålen is niet alleen een trekpleister voor walvissen en vogels. Er leven ook elanden en rendieren. Tijdens deze 4 uur durende avondexcursie gaat u samen met een ervaren gids op zoek naar deze indrukwekkende dieren. De gids kent de beste plekjes om ze te spotten. Houdt de camera in de aanslag want u kunt zomaar oog in oog komen te staan met een grote eland of een kudde rendieren. Tijdens deze excursies ziet u ook tal van vogelsoorten die hun leefgebied met de elanden en rendieren delen.

 

 

Tarief per volwassene:  € 107,=

Tarief 2019 per kind t/m 14 jaar:  € 82,=

Duur: ca. 4 uur

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Middernacht vogelsafari

 

In de late avond maakt u een pracht van een vogelsafari per RIB-boot in de omgeving van Andenes. Het is vaak rustig op het water en de vogels laten zich van dichtbij zien. De avondkleuren maken de foto's nog mooier! Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd

 

 

Tarief per volwassene:  € 84,=

Tarief per kind 12 t/m 17 jaar:  € 66,=

Duur: ca. 2 uur

 

Deze excursie start om 22.00u en is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: Martin Bril Sea Safari Andenes

Snorkelen met de papegaaiduikers

 

Een geweldige excursie voor vogelliefhebbers en avonturiers!

Papegaaiduikers zijn zeer goede zwemmers en duikers en bijna net zo bekwaam als pinguïns onder water. In de ondiepe wateren van Bleiskoya met zijn zandbodem en kristalhelder water kunt u nu genieten van een onderwateruitzicht op de karakteristieke papegaaiduikers. Wat uniek is in Noorwegen. U snorkelt in een dry-suite die u droog en warm houdt in de arctische wateren. De watertemperatuur schommelt rond de 10 graden Celsius.

 

Tarief per persoon:  € 114,=

Duur: ca. 2 uur

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Amsterdam – Oslo – Bodø met SAS
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • Huurauto type Volkswagen Golf  of gelijkwaardig (met vrije kilometers en allrisk verzekering)
 • 2 overnachtingen in het Scandic Havet hotel te Bodø op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
 • 3 overnachtingen in een luxe tweepersoons kamer van hotel Fjället Björkliden Fjällby te Björkliden  op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
 • 3 overnachtingen in een tweepersoons Superior room van Mejordbrygge op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
 • 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer van het Thon hotel Andrikken te Andenes op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet
 • 3 overnachtingen in een rorbu vissershuis van Svinøya Rorbuer te  Svolvær op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijt
 • 3 overnachtingen in een rorbu vissershuis van Eliassen Rorbuar in Reine op de Lofoten op basis van logies

 

Bij boeking ontvangt u extra van Go North:

 

 • Reisgids Noord-Scandinavië
 • Wegenkaart Noord-Noorwegen
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

17 dagen incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.425,= p.p.

bij 2 personen

Tarieven

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 17 juni t/m 26 augustus 2021.

De hieronder vermelde reissom is per persoon op basis van twee reizigers.

Reist u alleen of met meer dan twee personen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Dagelijks vertrek in periode:

 

17-06-2021 t/m 26-08-2021

Tarief p.p.

 

€ 2.425,=

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. U vliegt vanaf de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol eerst naar de luchthaven Oslo Gardermoen, waar u overstapt op uw vlucht naar Bodø.

 

Indien u liever vanaf de luchthaven Brussels Airport of Düsseldorf International Airport vliegt verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

 

De tarieven van onze fly & drive rondreizen zijn gebaseerd op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto

 

Go North staat voor kwaliteit en werkt daarom samen met Sunny Cars. Sunny Cars bemiddelt al ruim 20 jaar lang succesvol in autohuur bij alle bekende verhuurders. Meer dan 1 miljoen tevreden klanten gingen u voor. In meer dan 90 landen bieden zij een passende auto. Van sedan of een cabrio tot een station of minivan. Wij hebben een all-in huurauto voor u gereserveerd via Sunny Cars. Alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen dus geen extra kosten ter plaatse, dus 100% zorgeloos.

 

Bij de reservering van uw huurauto geldt het volgende:

Inbegrepen:

 • Huurauto cat. economy (type Volksvagen Polo of vergelijkbaar)
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
 • Onbeperkte kilometers
 • (Extra) WA dekking van

  € 7,5 miljoen

 • Schadeverzekering  (CDW)*
 • Diefstalverzekering (TP)*
 • Terugbetaling eigen risico*
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades*

 

* In geval van schade wordt het door u voorgeschoten bedrag aan eigen risico door Sunnycars volledig terugbetaald.

Wilt u liever een andere categorie huurauto? Laat het ons dan weten, wij maken graag voor u een op uw wensen toegespitste prijsopgave.

 

 

Niet ingegrepen:

 • Brandstof
 • Extra's als navigatiesysteem of kinderzitje
 • Extra bestuurder
 • Eventuele toeslag voor het buiten openingstijden en feestdagen ophalen van uw huurauto. Deze toeslag dient u ter plaatse te voldoen en verschillen per autoverhuurder

 

Ter plaatse kunt u extra's zoals het navigatiesysteem of kinderzitjes regelen en afrekenen

 

 

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 7,50 per reiziger aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering. Indien u nog geen reis- en/of annuleringsverzekering heeft dan is het mogelijk deze via Go North bij Alianz Global Assitance af te sluiten
 • Eventuele kosten voor het ophalen en/of inleveren van uw huurauto buiten openingstijden van de autoverhuurder

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Niet bij de reissom inbegrepen

 

 • ferryovertochten in Noorwegen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________