Lapland; middernachtzon en noorderlicht

_____________________________________________________________________________________

In het uiterste noorden van het vasteland van Scandinavië ligt een volstrekt uniek gebied; Lapland. In dit gebied, 10 maal groter dan Nederland, leven zo'n 2 miljoen mensen. De uitgestrekte, vrijwel lege, gebieden zijn vanwege hun ligging verbonden aan bijzondere natuurverschijnselen: het mystieke noorderlicht tijdens de poolnachten in de winter, de middernachtzon welke de dagen eindeloos maakt tijdens de zomer en de Ruska met zijn fraaie kleuren tijdens de herfst. Als ultiem doel oefent de Noordkaap al eeuwenlang een magnetische werking uit op reizigers. Maar ook de schilderachtige Noorse eilandengroepen Lofoten, Vesterålen en Senja zijn erg populair. Natuurliefhebbers en actievelingen komen uitstekend aan hun trekken in fascinerende ruige gebieden zoals er in Europa nauwelijks meer bestaan.

Trek met uw verrekijker en camera de vrij toegankelijke natuur in. U kunt bootexcursies ondernemen naar vogelkolonies, zeehonden of walvissen, vissen op zee of in de heldere rivieren of lange wandelingen maken op zoek naar bijzondere planten en dieren. Voor actieve buitensporters zijn de mogelijkheden haast onbegrensd, of het nu gaat om meerdaagse trektochten, alpiene bergtochten, zeekajakken, raften, wildwaterkanovaren, mountainbiken of duiken. En er is meer dan alleen schone en zuivere natuur. Het gebied kent een boeiende geschiedenis, een levende Sami-cultuur en bijzonder aangename visserplaatsjes waar u tijdens uw reis voortdurend mee in contact komt.

Lapland op het internet

 

Voor leuke, interessante Nederlandstalige artikelen en tips over Lapland verwijzen wij u graag naar Natuurlijk Scandinavië en Nordview.

 

Bekijk alle reizen naar Lapland