Enkele hoogtepunten van deze reis:

Lofoten, Vesterålen, Senja, Lyngen Alps, Zweeds Lapland

verblijf in sfeeraccommodaties

uitzonderlijke wandelgebieden

onvergetelijke optionele excursies

spectaculaire fjorden en onvoorstelbare bergformaties

middernachtzon, lokale cuisine

14 dagen, incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.255,= p.p.

bij 2 personen

Reisinformatie

Van dag tot dag

Verblijf

Excursies

Extra opties

Prijsoverzicht

Reserverings
aanvraag

Majestueuze fjorden en machtige bergen

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

U begint uw rondreis ver boven de poolcirkel op het vliegveld van Tromsø, waar het dag en nacht licht is in de zomer. U vertrekt direct naar één van de mooiste gebieden van Noord-Noorwegen, de Lyngen Alps, rijdt. In deze surrealistische wereld verblijft u twee nachten om vervolgens via het wonderschone gebied rond het Zweedse Björkliden, waar u drie nachten verblijft, door te reizen naar de prachtige Lofoten. Na drie nachten op volgens velen de mooiste eilandengroep ter wereld te hebben verbleven verkent u twee dagen de magische eilandengroep Vesterålen, het walvissen Walhalla van het Noorden. Daarna neemt u de ferry om de onbekende parel Senja twee dagen te verkennen. Ter afsluiting van uw reis verblijft u een nacht op de kleine eilandengroep Sommarøya, het best bewaarde geheim in de omgeving van Tromsø. U sluit uw rondreis na 14 dagen weer af in Tromsø. Een bijzondere reis door grootse natuur, langs historische vissersdorpjes, witte zandstranden, machtige bergformaties en fonkelende fjorden en met een kennismaking met Lapland, de lokale culturen, streekgerechten en onvergetelijke excursies. Het verblijf op unieke locaties in eerste klasse accommodaties maken de reis tot een onvergetelijke ervaring.

 

Vanzelfsprekend kunt u deze reis aanpassen aan uw eigen tijd en reistempo. Wij helpen u graag met het verlengen van uw reis op één of meerdere plekken.

 

 

 

Noorwegen

Zweden

Finland

Uitgebreide informatie NOORWEGEN

________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1. Op naar het pure Noorden

 

Vanaf Schiphol vliegt u in een kleine twee uur naar Oslo waar u na een korte overstap doorvliegt naar Tromsø. Hier staat uw huurauto al voor u klaar en zet u koers naar één van de mooiste gebieden in Noorwegen, de Lyngen Alps. De weg er naar toe is al prachtig. Was u vanmorgen nog in het vlakke Nederland, nu wordt u omgeven door fraaie, hoge, stijl uit zee oprijzende bergformaties en machtige fjorden. U neemt het pontje tussen Breivikeidet en Svensby over de fjord om vervolgens over een smalle weg, geflankeerd door zee en bergen naar het noordelijkste puntje van de Lyngen Alps te rijden. Houd uw ogen wel op de weg, grote kans dat u op uw eerste dag direct al rendieren ziet! Voor de eerste twee overnachtingen in het pure Noorden neemt u intrek in een stoere Viking Cabin, een houten vakantiewoning met typerende Viking uitstraling. Uw eerste avond in het hoge Noorden is in ieder geval speciaal, de zon gaat hier, ver boven de poolcirkel, niet onder!

 

Rijafstand vliegveld Tromsø - Solvik: ca. 90 km

Dag 2. De Lyngen Alps

 

Wakker worden in de absolute stilte van Noord-Noorwegen heeft al iets speciaals, maar helemaal op deze plek! U tuurt vanaf de veranda van uw Viking Cabin naar de grillige bergformaties. Nadat u uw rugzak heeft bepakt en de wandelschoenen heeft aangetrokken trekt u de fantastische Lyngen Alps in. Er zijn talloze wandelingen te maken. Wilt u beginnen met een wat makkelijke wandeling langs de kust om te wennen, of trekt u direct de bergen in? De keuze is aan u. Welke wandeling u ook maakt u zult steeds weer stil worden van de onwaarschijnlijke landschappen! U overnacht nog een nacht in uw rorbu in Solvik.

 

 

Dag 3. Langs de Noorse Fjorden naar Zweeds Lapland

 

U zegt vandaag de betoverende Lyngen Alps gedag en rijdt naar één van de beste plekken om te wandelen in Zweden, de omgeving van het Abisko nationaal park. De rit er naartoe is er één van grote schoonheid. In Noorwegen rijdt u slingerend langs de fjorden en door bergformaties. Vanaf de fjord Romsbackfjorden gaat de weg stijl omhoog naar de grens met buurland Zweden. Onderweg verandert het landschap dramatisch. Vergeet niet zo nu en dan achterom te kijken om te genieten van de spectaculaire uitzichten over de fjord achter u. Aangekomen in het bergdorpje Björkliden wordt u getrakteerd op een magisch uitzicht over het grootste bergmeer van Scandinavië het Torneträsk. U neemt voor de komende 3 nachten intrek in een knusse houten bungalow, met prvié-sauna en patio.

 

Rijafstand Solvik - Björkliden: ca. 265 km

Dag 4 en 5. Maak kennis met Zweeds Lapland

 

Ontwaken met zo’n uitzicht, wie wil dat nu niet! U blijft turen over het bergmeer Torneträsk. Maar ook het hangende, U-vormige dal “Lapporten” (de poort van Lapland) is een ware eyecatcher. Na het ontbijt is het tijd om de omgeving te verkennen. Er zijn tal van (dag)wandelingen te maken. Zo kunt u gaan wandelen in het nabijgelegen Absiko nationaal park om een deel van het bekendste wandelpad van Zweden, “Kungsleden” (het Koningspad) te bewandelen. U kunt mee met een dagwandeltocht naar het machtige Kärkevagge, één van de meest mystieke en mooiste plaatsen in de Zweedse bergen. Kärkevagge, een kleine vallei, is een uniek gebied en staat bekend om zijn prachtige rotsformaties die werden gevormd tijdens de laatste ijstijd. Maak ook zeker de wandeling over de wolvenpas naar het op 1.228 meter hoogte gelegen bergstation Låktatjåkko. Een heuse parel in het berglandschap, spectaculair gelegen tussen twee bergtoppen. De korte wandeling naar de idyllische waterval Silverfallet is ook zeker de moeite waard. Een tip die wij ook mee willen geven is om vanuit Björkliden per trein naar het Noorse Narvik te rijden. Volgens velen is dit traject, vol tunnels, bergpassen en fantastische uitzichten, één van de mooiste treinreizen in Europa. Nadat u een aantal uren het Noorse havenstadje Narvik hebt verkend neemt u de trein weer terug naar Björkliden. ’s Avonds kunt u zich tegoed doen aan lokale tongstrelers van wild en vis. Het is puur genieten 250 kilometer boven de poolcirkel!

 

Dag 6 t/m 8. De ongeëvenaarde Lofoten

 

Nadat u de auto weer heeft bepakt reist u naar de spectaculaire Lofoten. Houd uw camera bij de hand want onderweg zult u vele panorama's  en schilderachtige plaatsen zien. U verblijft de komende nachten op misschien wel het mooiste plekje op de Lofoten in een luxe rorbu. De komende drie dagen kunt u volop genieten van alles wat de Lofoten zo bijzonder maakt. Ontdek zelf waarom deze eilandengroep volgens vele de mooiste eilandengroep ter wereld is. U kunt op allerlei verschillende manieren de natuur van de eilanden ontdekken. Rij rond over de bochtige wegen waarbij u steeds weer versteld staat van de fantastische uitzichten, wandel door de alom aanwezige natuur over de vele wandelpaden en ga de zee op per boot of kajak om het fascinerende landschap echt goed te kunnen zien. Maak een excursie per RIB-boot naar de nauwe fjord Trollfjorden en zie vele zeearenden. De schilderachtige dorpjes en de daarachter liggende hoge bergen zullen een onuitwisbare indruk op u achterlaten. Bezoek het Vikingmuseum of het zeeaquarium en ga lekker luieren op één van de vele verlaten strandjes.

 

Rijafstand Björkliden - Svolvær: ca. 280 km

Dag 9 en 10. Nog meer Vesterålen

 

U rijdt vandaag naar Fiskebol waar u het pontje naar Melbu neemt naar de overkant van de fjord. U bent aangekomen op de eilandengroep de Vesterålen!  Uw reis brengt u naar het noordelijke gedeelte van deze bijzondere eilandengroep. Onderweg verleiden de Vesterålen u met een combinatie van honderden eilanden en eilandjes, Caribisch ogend zeewater, hagelwitte stranden, ruig hooggebergte, groene heuvels, diep uitgesleten dalen, smalle fjorden, de middernachtzon, vissersdorpjes, een unieke flora en een ongekend rijk dierenleven. Probeer daar maar eens niet verliefd op te worden! Gebruik deze twee dagen voor het maken van prachtige wandelingen door de hoge bergen of neem deel aan georganiseerde activiteiten zoals een walvissafari. De kans dat u ze gaat zien is meer dan 98% want er zitten veel walvissen (meestal potvissen) rondom Andenes. U krijgt eerst een uitgebreide rondleiding door het walvismuseum en daarna gaat u de zee op. Als er walvissen worden gespot, probeert de boot zo dichtbij mogelijk te komen en dan is het afwachten tot het moment dat de walvis duikt en de staart langzaam in het water verdwijnt. Een zeehondensafari of een papegaaiduikersafari in het Bleiksøya Vogelreservaat of bij de Anda vuurtoren zijn unieke belevenissen. Stap in een zeekajak en peddel naar verlaten stranden. Fietsen op de Vesterålen is eveneens een fantastische ervaring. U verblijft twee nachten in een recente verbouwd appartement centraal gelegen in het kustplaatsje Andenes.

 

Rijafstand  Svolvær - Andenes: ca. 185 km

Dag 11 en 12. Het sensationele Senja

 

U rijdt naar het haventje in Andenes waar u uw auto op de ferry rijdt. Vanaf het dek ziet u het wonderbaarlijke Senja al liggen. Het eiland is het favoriete eiland van de koningin van Noorwegen, u zult ontdekken waarom. De landschappen zijn oogverblindend mooi en de natuur is opvallend toegankelijk. Maak de verrassend makkelijke wandeling naar de 635 meter boven de zee uitstekende Husfjellet en kijk uit over de drie fjorden Bergsfjord, Steinfjord en Ersfjord. Ook kunt u naar de top van de berg Sukkertoppen klimmen of genieten vanaf het uitzichtpunt Knuten. Huur een fiets en geniet van de panoramische vergezichten, de watervallen, fjorden en kleine vissersdorpen. Vanaf uw accommodatie kunt u mee op een fjord sightseeing trip waarbij u grote kans hebt om zeearenden te spotten. De vele wateren langs de kust hier zijn betoverend mooi. Ook kunt u de schitterende Nationaal Toeristische weg Senja rijden die zich langs de kust slingert. Onderweg biedt de route onvergetelijke vergezichten. Moe van een hele dag op avontuur? Geeft niet, u kunt 's avonds zo aanschuiven in het restaurant op de pier en u laten verrassen door de verrukkelijke gerechten! U verblijft de komende twee nachten in een nieuw “Northern Light apartment” aan de rand van de fjord.

 

Rijafstand Andenes - Mefjordvær: ca.  60 km

Dag 13. Zomer op Sommarøya (zomereilanden)

 

U neemt afscheid van Senja met een gevoel van weemoed. Wat een fantastische plek! Maar ook uw laatste twee dagen staan in het teken van verbazingwekkende natuur. U steekt per ferry de fjord over van Botnhamn naar Brensholmen waarna u via een typisch Noord-Noorse brug op de kleine eilandengroep Sommarøya komt. Hier neemt u voor de komende nacht intrek in het Sommarøya Arctic hotel. Een heerlijke wandeling over het eiland kunt u maken direct vanaf het hotel, maar ook in de omgeving zijn tal van prachtige wandelingen te maken. Maak een excursie per boot naar de Hekkingen vuurtoren, de oudste nog in bedrijf zijnde vuurtoren van Noorwegen. Het eilandje Hekkingen kent een rijk vogelleven en een uitbundige flora. Of maak een wandeling over het eiland en bezoek het lokale museum, “King’s park”, de handwerk winkeltjes, de kunststudio, de kerk, het haventje en uiteraard de legendarische kroeg “Kaillkråa”.

 

Rijafstand Mefjordvær - Sommarøya: ca. 40 km

Dag 14. Terug naar Nederland

 

Voor de laatste keer deze reis wordt u wakker boven de poolcirkel. Nadat u uw laatste indrukken hebt opgedaan en voor de laatste maal hebt ontbeten in Noord-Noorwegen reist u terug naar het vliegveld Tromsø waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht, via Oslo, naar Amsterdam.

 

Rijafstand Sommarøya – Tromsø: ca. 53 km

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,
reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Uw verblijf tijdens uw reis

Dag 1 en 2 Mit Fablab te Solvik

 

Sfeer

Uw eerste twee nachten in Noord-Noorwegen bent u te gast op een bijzonder verblijfsadres; Viking Cabins van Mit Fablab. Een echte lokale ervaring in het hart van het beroemde Noorse gebergte Lyngen AlpsVer boven de poolcirkel wordt u omgeven door pure natuur.

 

Locatie

Het kleinschalige ressort telt 5 authentieke Noorse Viking loghouses (huizen gebouwd van volle boomstammen) en de “Great Hall”, waar onder andere maaltijden worden geserveerd. Het resort is gelegen in de meest prachtige en onaangetaste natuur ter wereld en biedt oneindige mogelijkheden om de omgeving te ontdekken.

 

Faciliteiten

Uw Viking Cabin is onder andere voorzien van twee slaapkamers met opgemaakte bedden, een badkamer met douche en toilet, handdoeken, een woonkamer, een volledig ingerichte keuken en een veranda van waaraf u prachtige uitzichten heeft over de omliggende bergformaties.

 

Dag 3 t/m 5 Björkliden fjällby te Björkliden

 

Sfeer

Fjällby betekent vertaald van het Zweeds naar het Nederlands "bergdorp". U verblijft net buiten een piepklein bergdorpje te midden van bergen en wateren in de prachtige Zweedse wildernis, zo'n 250 kilometer boven de poolcirkel. Het uitzicht vanaf het complex is fenomenaal. U kijkt uit over het prachtige meer Torneträsk en de karakteristieke bergformatie "Lapporten", de poort van Lapland.

 

Locatie

Björkliden is gelegen in het Noord-Westen van Zweeds Lapland op zo'n 31 kilometer van de grens met Noorwegen en op korte afstand van het Abisko nationaal park. Het herbergt de beroemdste wandeling van Zweden, "Kungsleden" (het koningspad). Maak een trektocht door arctische bossen. Wandel langs meren, ravijnen en watervallen. Bezoek grotten. Ga eens vliegvissen. Aanschouw het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal.

 

Faciliteiten

Gezien de ligging is het vanzelfsprekend dat u hier terecht kunt voor allerlei activiteiten welke u zelfstandig of onder begeleiding kunt ondernemen. Uw houten vakantiewoning is voorzien van alle gemakken en beschikt onder andere over een sauna en een patio. In de receptie heeft u gratis toegang tot internet. In de receptie zijn goede, zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop. Daar kunt u ook volop informatie vinden over de bijzondere omgeving. Vanaf het complex wandelt u zo de bergen in.

Dag 6 t/m 8 Svinøya Rorbuer te Svolvær

 

Sfeer

Het schilderachtige Svinøya Rorbuer combineert moderne accommodatie met een lange traditie. Gelegen tussen de zee en de hoge bergen liggen een dertigtal, recent verbouwde, eeuwenoude visserhuisjes. Grote nadruk tijdens de renovatie is gelegd op het behoud van de authenticiteit van voormalige visserswoningen. De Rorbuer zijn idyllisch gelegen tussen het visstation, kade gebouwen, stokvisrekken en andere traditionele, lokale gebouwen.

 

Ligging

Svinøya Rorbuer is centraal gelegen in het haventje van Svolvær, op een eilandje in zee. Het eiland is te bereiken door middel van een brug. Vanaf uw accommodatie wandelt u zo naar het centrum van het plaatsje.

 

Faciliteiten

Uw knusse rorbu is voorzien van alle gemakken en beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. U heeft uitzicht op de bergen en/of de zee. Het ontbijt wordt geserveerd in het restaurant.  Populaire activiteiten in de regio zijn onder andere vissen, wandelen, fietsen, zeekajakken, musea bekijken, natuursafari's en een excursie naar "Trollfjorden", de trollenfjord. Het restaurant "Børsen Spiseri" is gesitueerd in de oude werf uit 1828 en is één van de meest vermaarde restaurants op de Lofoten. Hier kunt u terecht voor overheerlijke maaltijden.

 

Dag 9 en 10 Lankanholmen te Andenes

 

Sfeer

U verblijft in het levendige Andenes, het mekka voor wat betreft de walvisvaarten. Andenes is een klein plaatsje, maar met alle boten, zeelieden en toeristen heeft u het gevoel dat er geleefd wordt!

 

Ligging

Uw vakantiewoning ligt nabij de haven van Andenes.

 

Faciliteiten

Het kleinschalige Lankanholmen beschikt over ruime, onlangs gerenoveerde vakantiewoningen. Uw vakantiewoning beschikt over een knusse living met onder andere TV. De keuken is van alle gemakken voorzien zoals een vaatwasser en oven.  Uw badkamer is voorzien van douche en toilet.  Er is gratis Wifi beschikbaar, handig om uw foto's van de walvissen en uw andere ervaringen in het Pure Noorden wereldkundig te maken.

In de omgeving is een restaurant met terras om te genieten van een (bijna) zonsondergang in het land van de middernachtzon!

Dag 11 en 12 Mefjordbrygge te Mefjordvær

 

Sfeer

Mefjordbrygge is gelegen in een baai die álles mooi maakt. Uw accommodatie ligt in het pittoreske vissersdorpje Mefjordvær op het eiland Senja, en wordt omgeven door de bergen. U verblijft er  in een luxe en zeer recent gebouwd “Northern Light”-appartement. ’s Zomers is het er gezellig druk met (vissers)bootjes. Het uitzicht over de fjord zal u nog lang bijblijven! De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en watersportactiviteiten. Het Mefjord Brygge ligt aan de toeristische route van Senja.

 

Ligging

Mefjordbrygge is gelegen aan de Noord-West kant van het eiland Senja, en heeft daardoor een schitterend uitzicht op de Atlantische Oceaan en de Middernachtzon.

 

Faciliteiten

Mefjordbrygge heeft een zeer goede keuken die gebruik maakt van ecologische producten uit de arctische wereld: verse vis, zeevruchten en veel regionale ingrediënten. U wordt hier werkelijk ondergedompeld in de lokale kleuren en smaken!

Vanuit uw moderne large appartement heeft u een geweldig uitzicht over de baai en het haventje. Uw appartement beschikt over een badkamer met douche en toilet, en een volledig uitgeruste keuken. Er is gratis WiFi beschikbaar. Uw accommodatie organiseert vele activiteiten waaronder zeearendsafari’s en uitstapjes door de fjorden. U kunt er fietsen en visboten (eventueel met lokale visgids) huren, onder begeleiding van een gids bergwandelingen maken, ontspannen in de sauna, een bbq-hut afhuren of relaxen in een houtgestookte badton.

 

Dag 13 Sommarøy Arctic Hotel

 

Sfeer

Dit charmante resort is gebouwd in de traditionele Noord-Noorse kust-stijl en bestaat uit een hoofdgebouw en meerdere vakantiewoningen en vissershuisjes. U bent te gast in een levendige en traditionele kustgemeenschap waar jagen en vissen  sinds mensenheugenis de basis van het bestaan zijn geweest.

 

Ligging

Sommarøy Arctic Hotel ligt idyllisch, direct aan zee aan de westkust op slechts een uur rijden van Tromsø.

 

Faciliteiten

We hebben voor u een uiterst comfortabele kamer gereserveerd, inclusief uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet. Uw kamer is ingericht in een moderne en elegante stijl. U vindt er alles voor een ontspannen verblijf, met onder andere een complete badkamer, uitstekende bedden, gratis Wifi en een flatscreen televisie. U kunt een drankje bestellen in de gezellige Hekkingen-bar, vernoemd naar de vuurtoren niet ver van het resort.  In het restaurant, met prachtig uitzicht over de baai, kunt u aanschuiven voor traditionele, lokale maaltijden. Tegen betaling kunt u gebruik maken het badhuis in de baai aan de voorzijde van het hotel met een houtgestookte sauna, jacuzzi en  hottub. Er zijn gratis fietsen beschikbaar en het resort heeft een eigen zandstrand. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten waaronder een bootocht naar de vuurtoren Hekkingen en diverse vistrips. U kunt zeekajaks huren om de natuur vanaf het heldere zeewater te verkennen.

 

Excursies

Onderstaand ziet u een overzicht van extra georganiseerde excursies die ter plaatse tijdens deze reis als optioneel worden aangeboden. Dit overzicht geeft alle optionele excursies weer die specifiek gedurende deze reis boekbaar zijn. Deze optionele excursies geven u ter plaatse de mogelijkheid om naast uw geboekte reis nog meer unieke activiteiten te beleven. Om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen kunt u de walvissafari vooraf bij Go North reserveren.

 

Het kan zijn dat u voor bepaalde optionele activiteiten een verzekering met extra wintersport/bijzondere sporten dekking nodig heeft. Informeert u goed bij uw reisverzekeraar of u voldoende verzekerd bent voor de activiteiten die u wilt gaan ondernemen.

 

Optionele activiteiten Björkliden (dag 3 t/m 5)

Hike op de berg Noulja

 

Onder begeleiding van een lokale gids neemt u de stoeltjeslift naar de top van de machtige berg Noulja, waar de hike begint. In een prettig tempo, onder het fluwelen schijnsel van de zon loopt u  naar de plek waar een fantastisch uitzicht over het Abisko nationaal park en de bergformatie Lapporten gegarandeerd is!

 

Tarief per persoon:  € 135,= (inclusief transfer, begeleiding en liftkaart, max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 5 t/m 15 jaar:  € 100,=

Duur: ca. 3 uur

Periode: 18 juni t/m 20 september iedere dinsdag

Hike in Zweeds Lapland met gids

 

U maakt onder begeleiding van een professionele gids een familie vriendelijke bergwandeling en geniet van de Arctische natuur. Heeft u vragen over de plaatselijke flora en fauna? Vraag het gerust aan de gids. Hij weet er alles over! Onderweg wordt u getraceerd op warme drank en een Zweeds lekkernij.

 

Tarief per persoon:  € 70,= (max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 5 t/m 15 jaar:  € 12,50

Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee

Duur: ca. 3 uur

Periode: 18 juni t/m 20 september iedere maandag en woensdag

Hike naar Kyrkevägge

 

Een onvergetelijke dagwandeling naar Kyrkevägge-vallei. Deze vallei, ca. 10.000 jaar geleden geschapen door de laatste ijstijd, is één van de mooiste en meest mysterische die Zweeds Lapland u kan bieden.

 

Door een labyrint van grote stenen, achtergelaten door terugtrekkende gletsjers wandelt u naar één van de meest heldere meren van Europa, Rissajaure. Onder het genot van een lunchpakket geniet u van deze onvoorstelbare, onaangetaste  wereld.

 

Tarief per persoon:  € 105,= (max. 8 deelnemers)

Afstand: ca. 12 km

Duur: ca. 8 uur

Periode: 18 juni t/m 31 augustus iedere zondag

 

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 15 jaar

Grottentocht

 

Met een overall aan en helm met een hoofdlamp op begint uw ondergrondse reis door de Kåppasjåkk-grot. Nauwe passages, machtig grote halruimtes, ondergrondse watervallen en ijsnaalden van stalactieten en stalagmieten maken onderdeel uit van deze bijzondere ervaring.

 

Tarief per persoon:  € 75,= (max. 8 deelnemers)

Tarief per kind 8 t/m 15 jaar € 42,50

Duur: ca. 4 uur

Periode: 22 juni t/m 20 september iedere woensdag, donderdag en zaterdag

 

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar

 

Breng wandelschoenen of hoge laarzen mee. De overige uitrusting is inbegrepen. U dient rekening te houden met een wandeling van ca. 2 kilometer naar het begin van de grottentocht

Optionele activiteit Andenes (dag 9 en 10)

Walvissafari per kotter

 

Nadat u zich heeft verzameld bij de receptie volgt een interessante rondleiding door het walvismuseum. Hier krijgt u uitleg over de maritieme biologie en -ecologie. U wordt voorzien van informatie over walvisonderzoek, de verschillende soorten walvissen, de voedselketen in de oceaan en meer.  Ook komt u te weten waarom juist de omgeving van Andenes zich perfect leent voor het spotten van walvissen. U vindt in het museum één van de weinige skeletten ter wereld van een potvis, zodat u een goede indruk kunt krijgen van de omvang van dit machtige dier. Vervolgens gaat u aan boord en vaart u uit om op zoek te gaan naar walvissen. De meest voorkomende soort is de  potvis, maar met enig geluk kunt u ook orka's, vinvissen, bultruggen en dolfijnen spotten. Uiteraard wordt u aan boord goed verzorgd. Bij de prijs inbegrepen zijn  koffie, thee en koekjes.

 

Tarief per volwassene:  € 130,=

Tarief per kind 5 t/m 13 jaar:  € 95,=

Tarief per kind 1 t/m 4 jaar:  € 59,=

Duur: gemiddeld 3 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Walvissafari per RIB-boot

 

Deze spectaculaire manier van walvisspotten geeft u de kans om snel een grote afstand af te leggen. Door de kleine omvang van de boot kunt u nog dichter bij de walvissen komen! U reist in een kleine groep van maximaal 12 deelnemers in de boot. Een RIB-boot (rigid-inflatable boats) is een grote, open, rubberboot, waarin u dicht op het wateroppervlakte zit. Alleen al het varen in een RIB-boot is een ervaring op zich! U wordt begeleidt door de uiterst ervaren natuurgids en -fotograaf Martin.

De safari begint met een presentatie over walvissen en veiligheid. Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd. Na afloop van de safari wordt u een kop heerlijke huisgemaakte soep met brood, koffie en thee aangeboden.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 132,=

Tarief per kind 6 t/m 12 jaar:  € 96,=

Tarief per kind 13 t/m 17 jaar:  € 102,=

Duur: gemiddeld 2,5 - 3 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Vogelsafari per RIB-boot (met Nederlandse gids)

 

De omgeving van Andenes is een eldorado voor vogelliefhebbers! Per RIB-boot vaart u eerst naar één van de bekendste vogelkolonies van Noorwegen; Bleiksøy. Hier broeden ieder jaar ca. 75.000 paartjes papegaaiduikers, alken en zeekoeten. Vervolgens brengt u een bezoek aan het eilandje Forøy waar het wemelt van de Jan van genten, zeemeeuwen en aalscholvers. Met enig geluk kunt u ook zeehonden, bruinvissen, otters en nertsen zien. U wordt begeleidt door de uiterst ervaren natuurgids en -fotograaf Martin.

De safari begint met een presentatie over de vogels en de veiligheid. Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd. Na afloop van de safari wordt u een koffie en thee aangeboden.

Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 62,50

Tarief per kind 6 t/m 14 jaar:  € 50,=

Duur: gemiddeld 1,5 uur op het water

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Walvis- + Vogelsafari per RIB-boot

 

Indien u als echte natuurliefhebber deel wilt nemen aan zowel de walvis- als de vogelsafari per RIB-boot dan kunnen we u een aantrekkelijke korting geven.

Deze excursies zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

 

Tarief per volwassene:  € 180,=

Tarief per kind 12 t/m 17 jaar:  € 138,=

Duur: gemiddeld 1,5 uur op het water

 

Deze safari start om 20.00u en is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: Martin Bril Sea Safari Andenes

Eland- en Rendiersafari

 

De Vesterålen is niet alleen een trekpleister voor walvissen en vogels. Er leven ook elanden en rendieren. Tijdens deze 4 uur durende avondexcursie gaat u samen met een ervaren gids op zoek naar deze indrukwekkende dieren. De gids kent de beste plekjes om ze te spotten. Houdt de camera in de aanslag want u kunt zomaar oog in oog komen te staan met een grote eland of een kudde rendieren. Tijdens deze excursies ziet u ook tal van vogelsoorten die hun leefgebied met de elanden en rendieren delen.

 

 

Tarief per volwassene:  € 107,=

Tarief per kind t/m 14 jaar:  € 82,=

Duur: ca. 4 uur

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Middernachtzon vogelsafari

 

In de late avond maakt u een pracht van een vogelsafari per RIB-boot in de omgeving van Andenes. Het is vaak rustig op het water en de vogels laten zich van dichtbij zien. De avondkleuren maken de foto's nog mooier! Voor warme overalls en zwemvesten wordt gezorgd

 

 

Tarief per volwassene:  € 84,=

Tarief per kind 12 t/m 17 jaar:  € 66,=

Duur: ca. 2 uur

 

Deze excursie start om 22.00u en is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: Martin Bril Sea Safari Andenes

Snorkelen met de papegaaiduikers

 

Een geweldige excursie voor vogelliefhebbers en avonturiers!

Papegaaiduikers zijn zeer goede zwemmers en duikers en bijna net zo bekwaam als pinguïns onder water. In de ondiepe wateren van Bleiskoya met zijn zandbodem en kristalhelder water kunt u nu genieten van een onderwateruitzicht op de karakteristieke papegaaiduikers. Wat uniek is in Noorwegen. U snorkelt in een dry-suite die u droog en warm houdt in de arctische wateren. De watertemperatuur schommelt rond de 10 graden Celsius.

 

Tarief 2019 per persoon:  € 114,=

Duur: ca. 2 uur

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: www.AndersHanssen.com

Optionele activiteiten Mefjordbrygge (dag 11 en 12)

Zeearend-safari en fjord-sightseeing

 

Per boot gaat u op zoek naar de zeearend, met een spanwijdte van 2 meter de grootste roofvogel van Europa. Naast zeearenden ziet u talloze andere zeevogels in hun leefgebied, majestueuze bergformaties en spectaculaire fjordenlandschappen. Nadat u uw reddingvest hebt gekregen gaat u met een lokale gids het water op en met enig geluk ziet u de zeearenden achter de boot naar vis duiken. De tocht eindigt met een heerlijke lokaal bereide vissoep.

 

 

Tarief 2019 per persoon:  € 110,= (minimum van 2 deelnemers)

Duur: ca. 2 uur

 

 

reis, rondreis, Lofoten, Senja, Lapland, Noorwegen, Noord Noorwegen, fly & drive, walvissafari, Reine, Vesterålen, vakantie, rorbu, luxe,

Foto: www.AndersHanssen.com

Extra opties

Park Sleep Fly arrangement Hotel Schiphol

 

Voor een uitgerust en ontspannen begin van uw reis, reist u de dag voor vertrek al naar Schiphol voor ons Park Sleep Fly arrangement in het luxe Van der Valk Hotel Schiphol.

 

U verblijft in een één-, twee-, drie- of vierpersoons Deluxe kamer inclusief:

 • Gratis parkeren tot maximaal 31 dagen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet (geserveerd van 05.00 tot 11.00 uur) of ontbijtpakket indien u voor 05.00u naar de luchthaven Schiphol reist
 • Gratis retour shuttle vervoer tussen het hotel de luchthaven van 05.00 tot 00.00.*
 • Gratis entree tot het binnenzwembad, het wellness center, fitness centrum en buiten sport- wandelpark
 • Gratis wifi

 

Tarieven per kamer inclusief bovengenoemde extra’s:

 

Eenpersoonskamer  vanaf € 129,=

Tweepersoonskamer  vanaf € 149,=

Driepersoonskamer  vanaf € 179,=

Vierpersoonskamer  vanaf € 209,=

 

* Indien u naar Schiphol reist van 00.00u tot 05.00u wordt er een toeslag gerekend van € 20,= per kamer tot maximaal 4 personen.

 

De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prijsoverzicht en vertrekdata

Bij de reissom inbegrepen zijn:

 

 • Retourvlucht Amsterdam – Oslo – Tromsø met SAS
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Maximaal 23 kg ruimbagage per persoon
 • 13 etmalen huurauto type VW Golf of vergelijkbaar (met vrije kilometers en allrisk verzekering)
 • 2 overnachtingen in een riante Viking Cabin van Myt Fatlab te Solvik op basis van logies, gebruik handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • 3 overnachtingen in een houten vakantiewoning met sauna en patio van Björkliden Fjällby te Björkliden  op basis van logies, gebruik handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • 3 overnachtingen in een luxe rorbu vissershuis van Svinøya Rorbuer in Svolværop de Lofoten op basis van logies gebruik handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • 2 overnachtingen in een houten vakantiewoning van Lankanholmen te Andenes op basis van logies, gebruik handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • 2 overnachtingen in een luxe “Northern Light”-appartement van Mejordbrygge op basis van logies, gebruik handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak
 • 1 overnachting in een 2-persoons Superior kamer van Sommarøy   Arctic hotel op basis van logies en uitgebreid Scandinavisch ontbijtbuffet

 

Extra's van Go North:

 

 • Reisgids Noord-Scandinavië
 • Wegenkaart Noord-Noorwegen
 • Uitgebreide reisinformatie en persoonlijke tips van Go North

14 dagen incl. vlucht en huurauto vanaf

€ 2.255,= p.p.

bij 2 personen

Tarieven

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dagelijks vertrek in de periode: 18 juni t/m 20 augustus 2021.

De hieronder vermelde reissom is per persoon op basis van twee reizigers.

Reist u alleen of met meer dan twee personen dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Dagelijks vertrek in periode:

 

18-06-2021 t/m 20-08-2021

 

Tarief p.p.

 

€ 2.255,00

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw vluchten

 

Uw vluchten worden uitgevoerd door de gerenommeerde Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. U vliegt vanaf de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol eerst naar de luchthaven Oslo Gardermoen, waar u overstapt op uw vlucht naar Tromsø.

 

Indien u liever vanaf de luchthaven Brussels Airport of Düsseldorf International Airport vliegt verzoeken wij u contact met ons op te nemen voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

 

De tarieven van onze fly & drive rondreizen zijn gebaseerd op basis van de laagst geprijsde vluchtklasse. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende vervoersklassen. Vaak is er uitsluitend sprake van een prijsverschil tussen verschillende klassen en is er geen verschil in beenruimte en/of verzorging. Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag controleren wij de beschikbaarheid van de vluchtklasse. Mocht de gewenste vluchtklasse niet meer beschikbaar zijn, dan nemen wij direct contact met u op voor overleg. Tegen een toeslag kunt u dan eventueel een hogere vluchtklasse boeken of we kijken naar een andere vertrekdatum.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Uw huurauto

 

Go North staat voor kwaliteit en werkt daarom samen met Sunny Cars. Sunny Cars bemiddelt al ruim 20 jaar lang succesvol in autohuur bij alle bekende verhuurders. Meer dan 1 miljoen tevreden klanten gingen u voor. In meer dan 90 landen bieden zij een passende auto. Van sedan of een cabrio tot een station of minivan. Wij hebben een all-in huurauto voor u gereserveerd via Sunny Cars. Alle benodigde verzekeringen zijn inbegrepen dus geen extra kosten ter plaatse, dus 100% zorgeloos.

 

Bij de reservering van uw huurauto geldt het volgende:

Inbegrepen:

 • Huurauto cat. economy (type Volksvagen Polo of vergelijkbaar)
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
 • Onbeperkte kilometers
 • (Extra) WA dekking van

  € 7,5 miljoen

 • Schadeverzekering  (CDW)*
 • Diefstalverzekering (TP)*
 • Terugbetaling eigen risico*
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades*

 

* In geval van schade wordt het door u voorgeschoten bedrag aan eigen risico door Sunnycars volledig terugbetaald.

Wilt u liever een andere categorie huurauto? Laat het ons dan weten, wij maken graag voor u een op uw wensen toegespitste prijsopgave.

 

 

Niet ingegrepen:

 • Brandstof
 • Extra's als navigatiesysteem of kinderzitje
 • Extra bestuurder
 • Eventuele toeslag voor het buiten openingstijden en feestdagen ophalen van uw huurauto. Deze toeslag dient u ter plaatse te voldoen en verschillen per autoverhuurder

 

Ter plaatse kunt u extra's zoals het navigatiesysteem of kinderzitjes regelen en afrekenen

Bijkomende kosten per reserveringsnummer

 

 • Go North berekend geen reserveringskosten, per boeking wordt een bedrag van € 7,50 per reiziger aan bijdrage garantieregeling reisgelden GGTO berekend. Klik hier voor meer informatie over GGTO
 • Eventuele kosten voor een reis- en/of annuleringsverzekering. Indien u nog geen reis- en/of annuleringsverzekering heeft dan is het mogelijk deze via Go North bij Alianz Global Assitance af te sluiten
 • Eventuele kosten voor het ophalen en/of inleveren van uw huurauto buiten openingstijden van de autoverhuurder

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Niet bij de reissom inbegrepen

 

 • ferryovertochten in Noorwegen

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________