Bent u avontuurlijk ingesteld, reist u met een eigen gezelschap van 4 t/m 12 personen en houdt u van een uitdagende winterreis? Laat u dan verleiden door de grote onbekende leegte rond de poolcirkel van het magische Lapland en trek er tijdens deze onvergetelijke meerdaagse sneeuwscooterexpeditie doorheen. U maakt geweldige sneeuwscootertochten door sprookjesachtige winterwerelden met een totale lengte van circa 600 kilometer. De reis vindt plaats in de ruige wildernis van het oosten van Fins Lapland, in de grensstreek met Rusland. Hier wisselen uitgestrekte wouden en kale hoogvlaktes elkaar af. U verblijft op verschillende plekken in Lapland waardoor deze reis met recht een expeditie genoemd mag worden. De reis is op basis van vol pension en u overnacht onderweg in comfortabele kamers.  U rijdt alleen op een sneeuwscooter en gezien de zwaarte van de reis is de minimale leeftijd voor deelname 18 jaar.

- van dag tot dag -

Dag 1. Tervetuloa Lappiin, welkom in Lapland

 

Na een comfortabele vlucht zonder overstappen vanaf Amsterdam landt u in de wonderlijke witte winterwereld van Lapland. De haast van het dagelijkse leven is voorbij en uw Arctische avontuur gaat beginnen! Bij aankomst op de kleine luchthaven Kuusamo staat uw lokale gids voor komende week al op u te wachten. Daar waar anderen met de bus worden weggebracht naar hun verblijfsadres kleedt u zich om op de luchthaven en bent u klaar voor uw eerste avontuurlijke sneeuwscootertocht. Gehesen in uw thermische overall, winterlaarzen, dikke handschoenen, bivakmuts en helm stapt u af op uw vervoersmiddel voor uw bijzondere reis door Lapland; de sneeuwscooter! De gids zal u uitleg geven over de sneeuwscooter en voor u het weet rijdt u door de adembenemende besneeuwde taigawouden. Opvallend snel zult u gewend zijn aan de sneeuwscooter en stuurt u de sneeuwscooter behendig over de glooiende, slingerende tracks. Onderweg staat een overheerlijke lunch van lokale cuisine op u te wachten. Genietend van al het lekkers bij het haardvuur deelt u ongetwijfeld uw eerste ervaringen. Na de break rijdt u verder naar het kleinschalige wintersportoord Ruka voor uw eerste overnachting. Ter plaatse wordt u getrakteerd op een smaakvol welkomstdiner en wordt de rest van uw sneeuwscooterexpeditie met u doorgenomen. Ongetwijfeld brengt u vanavond een bezoek aan de sauna van het hotel om uw spieren te laten ontspannen.

 

Rijafstand vandaag ca. 45 kilometer, overnachting in het Scandic Rukahovi hotel te Ruka

sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie

Dag 2. De Poolcirkel voorbij

 

Het uitgebreide ontbijt staat al op u te wachten. Eet voldoende want u gaat vandaag een lange tocht maken die de nodige energie kost! Op z’n “Laps” aangekleed loopt u naar uw sneeuwscooter en hoort u de sneeuw onder uw laarzen knarsen, uw adem blaast wolkjes van de kou en als u diep inademt voelt u uw neusharen bevriezen. Dit is Lapland op haar best! U start de sneeuwscooter voor een tocht van ca. 120 kilometer die u tot voorbij de Poolcirkel voert. Door de met sneeuw bedekte bomen, over bevroren meren en hoogveengebieden rijdt u door praktisch verlaten landschappen; wat een vrijheid! De lunch onderweg in het bezoekerscentrum van het beeldschone Oulanka Nationaal Park zal zeker smaken. Naast het passeren van de Poolcirkel is de stop op de berg “Ruuhivaare” een bijzonder moment. Vanaf het uitzichtpunt heeft u magnifieke uitzichten over de uitgerekte wildernis waar uw sneeuwscooterexpeditie zich afspeelt. U kunt zelfs Rusland inkijken! Rond 16.00u komt u aan in Salla, waar u intrek neemt in uw Lapse vakantiewoning. Het diner zal goed smaken vandaag na een dag actief in de buitenlucht.

 

Rijafstand vandaag ca. 120 kilometer, overnachting in een vakantiewoning van Salla Tunturituvat

Dag 3, Door oneindige sneeuwmassa´s

 

Een nieuwe dag breekt aan boven de Poolcirkel waarbij u zo’n 100 kilometer aflegt op uw inmiddels vertrouwde sneeuwscooter. Gedurende de ochtend maakt u een lus door de woeste natuur rond Salla. Terug in Salla is het tijd voor een lekkere lunch waarna het spektakel verder gaat. Na een dag vol nieuwe indrukken en wellicht mooie foto’s en filmpjes komt u rond 16.00u aan in het op de poolcirkel gelegen, kleine wintersportoord Suomu. Hier verblijft u vannacht en schuift u aan voor een verrukkelijk hap van de lokale chef. Wellicht heeft u geluk en laat het magische Noorderlicht zich vanavond van haar beste kant zien en kleurt ze de hemel groen.

 

Rijafstand vandaag ca. 100 kilometer, overnachting in een vakantiewoning of kamer te Suomu

Dag 4, Dwars door drie verschillende regio’s

 

Na een nacht als een roos geslapen te hebben is het tijd om aan te schuiven voor het ontbijt. U kunt waarschijnlijk niet wachten en wilt zo snel mogelijk op de sneeuwscooter stappen. U begint uw rit vandaag in de Kemijärvi-regio en de regio Posio, welke worden gekenmerkt door een aaneenschakeling van bevroren meertjes en hoogveengebieden. Hier woont gemiddeld 1,1 persoon per vierkante kilometer, dus volop ruimte om te sneeuwscooteren. Met enig geluk komt u vandaag een eland onderweg tegen. De lunch nuttigt u in het plaatsje Posio. Na de lunch rijdt u over een deel van het 50 kilometer lange meer Kitkajärvi door het Kemijärvigebied naar de Ruka-regio waar u rond 16.00u aankomt. Hier verblijft u de komende nacht in het kleinschalige resort “Rukan Salonki”. Hier hebben we voor u een prachtige vakantiewoning gereserveerd. Het heerlijke diner vindt plaats in het privé-restaurant van het resort.

 

Rijafstand vandaag ca. 120 kilometer, overnachting in een vakantiewoning van Rukan Salonki

Dag 5, Naar de Russische grens

 

Ook vandaag maakt u weer een lange dagtocht op de sneeuwscooter. Tijdens de 100 kilometer die u vandaag  “voor de wielen” heeft rijdt u door ruige natuur en over enkele uitgestrekte meren. U zult versteld zijn van de natuurschoon van deze regio. Voor de lunch stopt u in het kleine oord Sossonniemi, van origine een vissersplaatsje. Vandaag de dag zijn er nog steeds actieve beroepsvissers. Ze zijn dol op hun vers gevangen vis. Het laat zich raden dat tijdens de smaakvolle lunch vis het hoofdingrediënt is. Na de lunch rijdt u naar de top van de iconische heuvel “Kuntivaara”, gelegen op korte afstand van de Russische grens. De rit naar de top is groots; u rijdt door enorme witte pilaren, dit zijn bomen die bedekt zijn met een dikke laag sneeuw. Het uitzichtpunt biedt fraaie panoramische uitzichten op de hoogste toppen van Russisch Karelië. Nadat u van het uitzicht heeft genoten gaat uw rit verder naar Isokenkäisten klubi, een charmante guesthouse gerund door twee zussen dichtbij de grens met Rusland. Zij hebben een lokaal diner voor u bereid die u zeker kunt waarderen. U overnacht te Isokenkäisten klubi en de sauna staat de hele avond voor u klaar. Indien de voorspellingen gunstig zijn is Isokenkäisten klubi een perfecte locatie voor het spotten van het Noorderlicht.

 

Rijafstand vandaag ca. 115 kilometer, overnachting in de guesthouse Isokenkäisten klubi

Dag 6, Terug naar de beschaving in Ruka

 

Na een nacht met hopelijk veel Noorderlicht en na weer een heerlijk, stevig ontbijt stapt u voor de laatste keer op uw sneeuwscooter tijdens uw expeditie door Lapland. Circa 100 kilometers aan slingerende, glooiende tracks door boeiende natuur en een lunch onderweg wachten op u alvorens u in de loop van de middag in Ruka aankomt. Hier neemt u voor twee nachten intrek in het Scandic Rukahovi hotel in het centrum van het wintersportoord. Uw diner in de loop van de avond vindt plaats in het “Wildfood-restaurant” Kuksa. Hier worden traditionele gerechten van lokale ingrediënten en ingrediënten uit de natuur op een nieuwe, innovatieve en bovenal verrukkelijke manier bereid. Wellicht sluit u de avond af in een cafeetje en belandt u tussen de Finnen die erg van karaoke houden.

 

Rijafstand vandaag ca. 100 kilometer, overnachting Scandic Rukahovi hotel

Dag 7, Een vrije dag in Lapland

 

Vandaag kunt naar eigen inzicht indelen. U kunt de hele dag in Ruka verblijven en ontspannen genieten van de aangeboden services van uw hotel. Daarnaast kunt u optioneel een dagje de ski’s, het snowboard of de langlaufers onderbinden. Er zijn 34 afdalingen, van groen tot en met zwart in Ruka en de langlaufloipes zijn wereldberoemd. De condities van de pistes en loipes zijn van zeer hoge kwaliteit en u kunt er eenvoudig het nieuwste materiaal huren. Ook kunt u deelnemen aan tal van optioneel aangeboden excursies  zoals een huskysafari, een sneeuwschoenwandeling, ijscarten of een bezoek aan een rendierfarm. Verderop op deze pagina vindt u een overzicht van alle optioneel aangeboden excursies. 's Avonds wordt uw afscheidsdiner in uw hotel geserveerd. U verblijft nog een nacht in het Scandic Rukahovi hotel

Dag 8, Afscheid van Lapland

Nadat u voor de laatste keer tijdens deze expeditie bent ontwaakt en van het ontbijt heeft genoten wordt u in de loop van de ochtend per privé-transfer naar de luchthaven van Kuusamo gebracht voor uw rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam Schiphol.

 

Vanwege weers- en/of organisatorische omstandigheden kan worden afgeweken van bovenstaand programma.

- bij de reissom inbegrepen -

 • Retourvlucht met Transavia zonder overstappen tussen de luchthavens Amsterdam Schiphol en Kuusamo in Lapland inclusief:
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
  • Maximaal 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Huur 600CC sneeuwscooter (één persoon per sneeuwscooter) gedurende de hierboven vermelde sneeuwscootertochten inclusief:
  • Helm
  • Bivakmuts
  • Verbruik benzine
  • Volledige verzekering voor schade aan de sneeuwscooter zonder eigen risico
  • Tassen om uw persoonlijke spullen te vervoeren
 • Bruikleen thermo overall, sneeuwlaarzen, handschoenen
 • Sneeuwscooterverzekering welke de schade voor één schade dekt. Voor iedere opvolgende schade geldt een eigen risico van € 1000,= per schadegeval. Deze schades zijn helaas niet af te kopen
 • Begeleiding van een zeer ervaren, lokale, Engelssprekende gids voor uw privé-groep
 • 7 overnachtingen in tweepersoons kamers in de hierboven vermelde verblijfsadressen
 • Vol pension (ontbijt, lunch, diner) vanaf de lunch op de dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek met uitzondering van de lunch op vrijdag (uw vrije dag)
 • Airport transfer van uw hotel in Ruka naar de luchthaven Kuusamo
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Go North
 • Bijdrage Garantieregeling Gespecialiseerde Touroperators (GGTO)

Vertrekdata

 • Iedere zondag in de periode van 05 januari 2020 tot en met 09 maart 2020

Aantal reizigers

 • minimaal 4, maximaal 12

- tarieven -

De hieronder vermelde tarieven
zijn per persoon bij:

Vertrek op 03 januari 202110 januari 202117 januari 202124 januari 202131 januari 202107 februari 202114 februari 202121 februari 202128 februari 202107 maart 202114 maart 20214 pers. € 3.155€ 3.155€ 3.221€ 3.221€ 3.277€ 3.277€ 3.405€ 3.405€ 3.337€ 3.177€ 3.1775 pers. € 3.155€ 3.155€ 3.221€ 3.221€ 3.277€ 3.277€ 3.405€ 3.405€ 3.337€ 3.177€ 3.177 6 pers. € 2.893€ 2.893€ 2.959€ 2.959€ 3.015€ 3.015€ 3.143€ 3.143€ 3.075€ 2.914€ 2.914 7 pers. € 2.893€ 2.893€ 2.959€ 2.959€ 3.015€ 3.015€ 3.143€ 3.143€ 3.075€ 2.914€ 2.9148 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.731

Vertrek op 03 januari 202110 januari 202117 januari 202124 januari 202131 januari 202107 februari 202114 februari 202121 februari 202128 februari 202107 maart 202114 maart 20219 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.73110 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.73111 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.73112 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.731

Bijkomende kosten per reservering

 • geen, Go North berekent geen boeking- of administratiekosten

Uw vluchten

Uw rechtstreekse retourvluchten worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Uw vlucht vanaf de luchthaven Amsterdam Schiphol vertrekt om 06.10u. Uw aankomst op Kuusamo Airport is om 10.25u.

Uw terugvlucht van Kuusamo Airport vertrekt om 11.05u. Uw aankomst op de luchthaven Amsterdam Schiphol is om 13.15u

Vluchtwijzigingen voorbehouden. Het is in Lapland één uur later dan bij ons.

Uw verblijf

U verblijft tijdens deze expeditie in uiterst comfortabele hotels, een guesthouse en vakantiewoningen op basis van half pension (ontbijt en diner). De lunch nuttigt u onderweg. U verblijft met twee personen in een tweepersoonskamer met enkele bedden. In de hotels en de guesthouse beschikt u niet altijd over een kamer met eigen sanitaire voorzieningen. Deze kunnen gedeeld moeten worden met uw overige reisgenoten. Handdoeken zijn voorzien.

 

 

 

Optinele excursies

(pagina opent in een nieuw venster)

 

 

Reserveringsaanvraag

(pagina opent in een nieuw venster)

Neem gerust contact met ons, wij helpen u graag!

 

U kunt ons telefonisch bereiken op +(31) 038 457 96 43  van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.

 

Of stel ons een vraag via ons contactformulier.

Volg ons op:

sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie
sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie
sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie

- bij de reissom inbegrepen -

 • Retourvlucht met Transavia zonder overstappen tussen de luchthavens Amsterdam Schiphol en Kuusamo in Lapland inclusief:
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
  • Maximaal 20 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Huur 600CC sneeuwscooter (één persoon per sneeuwscooter) gedurende de hierboven vermelde sneeuwscootertochten inclusief:
  • Helm
  • Bivakmuts
  • Verbruik benzine
  • Volledige verzekering voor schade aan de sneeuwscooter zonder eigen risico
  • Tassen om uw persoonlijke spullen te vervoeren
 • Bruikleen thermo overall, sneeuwlaarzen, handschoenen
 • Sneeuwscooterverzekering welke de schade voor één schade dekt. Voor iedere opvolgende schade geldt een eigen risico van € 1000,= per schadegeval. Deze schades zijn helaas niet af te kopen
 • Begeleiding van een zeer ervaren, lokale, Engelssprekende gids voor uw privé-groep
 • 7 overnachtingen in tweepersoons kamers in de hierboven vermelde verblijfsadressen
 • Vol pension (ontbijt, lunch, diner) vanaf de lunch op de dag van aankomst t/m het ontbijt op de dag van vertrek met uitzondering van de lunch op vrijdag (uw vrije dag)
 • Airport transfer van uw hotel in Ruka naar de luchthaven Kuusamo
 • Uitgebreide reisinformatie met persoonlijke tips van Go North
 • Bijdrage Garantieregeling Gespecialiseerde Touroperators (GGTO)

Vertrekdata

 • Iedere zondag in de periode van 05 januari 2020 tot en met 09 maart 2020

Aantal reizigers

 • minimaal 4, maximaal 12

- tarieven -

De hieronder vermelde
tarieven zijn p.p. bij:

Vertrek op 03 januari 202110 januari 202117 januari 202124 januari 202131 januari 202107 februari 202114 februari 202121 februari 202128 februari 202107 maart 202114 maart 20214 of 5 pers. € 3.155€ 3.155€ 3.221€ 3.221€ 3.277€ 3.277€ 3.405€ 3.405€ 3.337€ 3.177€ 3.177

Vertrek op 03 januari 202110 januari 202117 januari 202124 januari 202131 januari 202107 februari 202114 februari 202121 februari 202128 februari 202107 maart 202114 maart 20216 of 7 pers. € 2.893€ 2.893€ 2.959€ 2.959€ 3.015€ 3.015€ 3.143€ 3.143€ 3.075€ 2.914€ 2.914 

Vertrek op 03 januari 202110 januari 202117 januari 202124 januari 202131 januari 202107 februari 202114 februari 202121 februari 202128 februari 202107 maart 202114 maart 20218 t/m 12 pers. € 2.710€ 2.710€ 2.775€ 2.775€ 2.831€ 2.831€ 2.960€ 2.960€ 2.892€ 2.731€ 2.731

Bijkomende kosten per reservering

 • geen, Go North berekent geen boeking- of administratiekosten

Uw vluchten

Uw rechtstreekse retourvluchten worden uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Uw vlucht vanaf de luchthaven Amsterdam Schiphol vertrekt om 06.10u. Uw aankomst op Kuusamo Airport is om 10.25u.

Uw terugvlucht van Kuusamo Airport vertrekt om 11.05u. Uw aankomst op de luchthaven Amsterdam Schiphol is om 13.15u

Vluchtwijzigingen voorbehouden. Het is in Lapland één uur later dan bij ons.

Uw verblijf

U verblijft tijdens deze expeditie in uiterst comfortabele hotels, een guesthouse en vakantiewoningen op basis van half pension (ontbijt en diner). De lunch nuttigt u onderweg. U verblijft met twee personen in een tweepersoonskamer met enkele bedden. In de hotels en de guesthouse beschikt u niet altijd over een kamer met eigen sanitaire voorzieningen. Deze kunnen gedeeld moeten worden met uw overige reisgenoten. Handdoeken zijn voorzien.

sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie

U kunt ons telefonisch bereiken op   van maandag tot en met vrijdag 09.00u - 17.00u.

sneeuwscooter, sneeuwscootertocht, Lapland, sneeuwscooteren, 8 dagen, sneeuwscooterreis, meerdaagse, expeditie